
Zilele însorite de vară sunt ocazia perfectă pentru a te bucura de un cheesecake cu afine și gust fresh. Crusta crocantă, crema dulce-acrișoară de afine și topping-ul de fructe de pădure se îmbină minunat. Este o rețetă vegană, light și ușor de gătit. Ne-am gândit să venim cu un twist la rețeta de azi, așa că am preparat crusta din Covrigii de Buzău Boromir clasici. Pe blogul nostru găsești încă o rețetă inedită de desert preparat cu covrigi: tartă cu căpșuni și crustă dulce-sărată.
Cheesecake cu crustă din Covrigii Boromir
Din Covrigii de Buzău Boromir, obții o crustă crocantă și gustoasă, care îmbogățește crema fină de afine. Rezultatul este o bunătate de cheesecake cu afine! În prepararea Covrigilor de Buzău Boromir folosim ingrediente simple, alese cu mare grijă pentru a-ți oferi experiența autentică a covrigilor buzoieni. Îi găsești în mai multe variante de sortimente în magazinul nostru online, boromirmarket.ro. De acolo poți comanda oricând covrigii tăi preferați cu sare, tărâțe, ulei de măsline, cereale sau cu semințe.
Sfaturi de preparare cheesecake cu afine
- După ce ai preparat cheesecake-ul îlpoți completa cu un topping de sos de afine, ciocolată sau caramel în funcție de preferințe.
- Dacă nu vrei să prepari varianta vegană de cheesecake cu afine, poți pregăti crema cu un amestec de sos de afine și brânză mascarpone sau cremă de brânză.
- Pentru un gust spicy și dulce, adaugă puțină scorțișoară atunci când pregătești crusta de cheesecake.
- Zahărul poate fi înlocuit cu miere sau sirop de arțar.
Ingredients
Instructions
- Mărunțește Covrigii de Buzău Boromir în robotul de bucătărie, apoi combină-i cu uleiul de cocos și zahărul. Vei avea nevoie de o tavă mică, rotundă, cu diametrul de 9 cm și cu margine detașabilă. Formează crusta pe fundul tăvii, presând ușor cu mâna pentru a-i da forma dorită. Rumenește crusta în cuptor timp de 8 minute. Apoi scoate-o și las-o deoparte pentru a se răci la temperatura camerei.
- Rumenește caju pe o tavă în cuptorul preîncălzit la 150 grade C, timp de 5-7 minute, apoi oprește cuptorul și lasă-le la răcit. Pune-le într-un bol și toarnă apă fierbinte peste ele. Lasă-le la înmuiat timp de 2-3 ore.
- Amestecă într-o oală afinele fresh sau congelate împreună cu zahărul și încălzește-le la foc mediu până când încep să fiarbă. Combină într-un bol mic amidonul de porumb cu apa și adaugă-l apoi la sosul de afine. Gătește sosul timp de 2-3 minute, amestecând încontinuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Strecoară sosul printr-o sită, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la răcit.
- Scurge caju de apă apoi dă-le la blender până când obții o pastă fină. Amestecă pasta de caju cu uleiul de cocos topit, laptele de cocos, zeama de lămâie și sosul de afine. Pentru a obține o textură cât mai fină, mixează amestecul cu blenderul.
- Completează crusta de covrigi cu crema și lasă cheesecake-ul cu afine în frigider timp de cel puțin 4 ore ca să se întrepătrundă aromele și să devină ferm. Cel mai bine ar fi să îl lași acolo peste noapte. Cu 20 de minute înainte de servire, decorează cheesecake-ul cu afine și alte fructe de pădure pe placul tău, apoi lasă-l deoparte să se încălzească la temperatura camerei. Gustul său delicios va împărți numai bucurii la masa cu cei dragi. Poftă bună!