Cheesecake cu lămâie fără coacere

cheesecake cu lamaie reteta
Difficulty: Easy

În zilele călduroase ne răsfățăm cu deserturi lejere și răcoroase, iar cheesecake-ul cu lămâie se încadrează perfect în această categorie. Acest deliciu te revigorează complet cu aroma fresh de lămâie, desăvârșită de crema fină de brânză și crusta crocantă.

Cheesecake-ul cu lămâie și crustă din Pișcoturi Boromir este delicat ca o adiere de vară și se face ușor fără să fie nevoie să folosești cuptorul. Merge preparat oricând vrei să te bucuri de ceva bun de tot sau să le oferi celor dragi o surpriză. Gustul său va aduce multe zâmbete atât la ocaziile speciale, cât și la masa de zi cu zi.

Cum preparăm deliciosul cheesecake cu lămâie?

Odată ce ai pregătit crusta din pișcoturi și unt topit, trebuie să te ocupi de crema pentru cheesecake-ul cu lămâie. Întrucât am folosit lapte condensat îndulcit, nu a mai fost nevoie să adăugăm zahăr. Totuși dacă vrei ca gustul să fie mai dulce și aromat, te sfătuim să folosești miere în locul zahărului.

Ca să-i conferi cremei un gust răcoros, potrivit de acrișor, este musai să adaugi coajă rasă și zeamă de lămâie. Aroma de lămâie poate fi completată foarte bine cu esență de vanilie sau migdale. Cât despre textura prăjiturii, am preferat să iasă mai fermă, așa că am amestecat crema de brânză cu gelatină hidratată. Dacă preferi o cremă ușor moale și aerată, poți sări peste acest pas.

Cheesecake-ul cu lămâie și Pișcoturi Boromir

Pișcoturile Boromir cu 26% ou conferă un gust unic cheesecake-ului cu lămâie. Crusta crunchy de pișcoturi se armonizează minunat cu textura catifelată a cremei și aroma fină de lămâie. Cum ne place cheesecake-ul sub toate formele posibile, ți-am pregătit pe blog mai multe rețete perfecte de pregătit vara. Află de acolo cum prepari îndată cheesecake cu căpșuni, cu cremă de fructe de pădure sau cu ciocolată albă.

Pișcoturile Boromir sunt produse din ingrediente de cea mai bună calitate, alese cu grijă pentru ca tu să te bucuri de deserturi pline de savoare. Le poți comanda oricând din magazinul online, boromirmarket.ro, de unde poți alege multe alte ingrediente și delicii de calitate superioară. Descoperă colecția de Prăjituri Boromir cu pandișpan pufos și creme de cireșe, căpșuni sau pere, vedetele dulci ale sezonului estival!

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Mărunțește Pișcoturile Boromir, apoi amestecă-le cu untul topit. Formează crusta de cheesecake într-o formă rotundă cu margine detașabilă cu diametrul de 20cm și las-o în frigider timp de 30 minute. Poți presa crusta cu mâna sau cu ajutorul unui pahar.
  • Lasă la hidratat gelatina, apoi mixează crema de brânză împreună cu laptele condensat, zeama și coaja rasă de lămâie. Urmează să combini crema cu gelatina și să o întinzi peste crusta de pișcoturi. Lasă cheesecake-ul cu lămâie în frigider peste noapte.
  • Amestecă într-un bol termorezistent gălbenușurile, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul și sarea. Apoi încălzește la bain-marie compoziția timp de aproximativ 10 minute până când se îngroașă. Amestecă încontinuu cu spatula ca să nu se prindă de pereții vasului. Pune bolul deoparte, apoi adaugă untul moale și amestecă foarte bine. Acoperă crema de lămâie cu o folie alimentară pentru a nu se forma o crustă, apoi las-o la răcit la temperatura camerei. După ce s-a răcit o poți pune în frigider, întrucât o vei folosi abia a doua zi.
  • Înainte de servire, îndepărtează marginea detașabilă și decorează cheesecake-ul cu crema de lămâie, frișcă și coajă rasă de lămâie. De asemenea, poți orna cheesecake-ul și cu felii mici de lămâie sau limete, fructe de pădure proaspete sau frunzulițe de mentă pentru a obține un decor fresh, fermecător. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *