Category: Prăjituri

Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Mărunțește Pișcoturile Boromir, apoi amestecă-le cu untul topit. Formează crusta de cheesecake într-o formă rotundă cu margine detașabilă cu diametrul de 20cm și las-o în frigider timp de 30 minute. Poți presa crusta cu mâna sau cu ajutorul unui pahar.
- Lasă la hidratat gelatina, apoi mixează crema de brânză împreună cu laptele condensat, zeama și coaja rasă de lămâie. Urmează să combini crema cu gelatina și să o întinzi peste crusta de pișcoturi. Lasă cheesecake-ul cu lămâie în frigider peste noapte.
- Amestecă într-un bol termorezistent gălbenușurile, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul și sarea. Apoi încălzește la bain-marie compoziția timp de aproximativ 10 minute până când se îngroașă. Amestecă încontinuu cu spatula ca să nu se prindă de pereții vasului. Pune bolul deoparte, apoi adaugă untul moale și amestecă foarte bine. Acoperă crema de lămâie cu o folie alimentară pentru a nu se forma o crustă, apoi las-o la răcit la temperatura camerei. După ce s-a răcit o poți pune în frigider, întrucât o vei folosi abia a doua zi.
- Înainte de servire, îndepărtează marginea detașabilă și decorează cheesecake-ul cu crema de lămâie, frișcă și coajă rasă de lămâie. De asemenea, poți orna cheesecake-ul și cu felii mici de lămâie sau limete, fructe de pădure proaspete sau frunzulițe de mentă pentru a obține un decor fresh, fermecător. Poftă bună!