Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Mai întâi mărunțește Pișcoturile Boromir, apoi amestecă-le cu untul topit și scorțișoara. Urmează să formezi crusta pe fundul unei forme rotunde cu margine detașabilă și diametrul de 20 cm. Acoperă crusta cu folie alimentară și las-o în frigider timp de 30 minute.
- Taie în jumătăți 150g de căpșuni proaspete. Te sfătuim să le tai pe lungime și să le așezi pe marginea formei rotunde de jur împrejur. Astfel vei obține un decor de efect. Taie în bucăți mai mici căpșunile rămase pe care le vei folosi pentru crema de brânză.
- Rupe în bucăți ciocolata albă și topește-o la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Într-un alt vas amestecă crema de brânză, esența de vanilie, mierea și coaja rasă de lămâie. Poți folosi în locul mierii și sirop de arțar în funcție de preferință.
- Mixează într-un bol separat smântâna dulce, foarte rece, până când obții o frișcă consistentă, aerată. Poți lăsa paletele mixerului în congelator înainte de a mixa smântâna. În continuare, amestecă ușor cu spatula ciocolata albă topită și crema de brânză, apoi adaugă frișca. Dacă vrei ca cheesecake-ul cu căpșuni să fie mai dulce, mai poți completa cu miere.
- La final pune crema peste crustă și peste jumătățile de căpșuni, apoi niveleaz-o cu cuțitul sau spatula. Pune prăjitura în frigider și las-o peste noapte astfel încât să capete o textură fermă și un gust fresh. Înainte de servire, detașează marginea formei rotunde și decorează deliciosul cheesecake cu căpșuni proaspete. Răsfățul va fi pur și simplu încântător! Poftă bună!