
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Pune fructele de pădure într-un blender și mixează până când obții un piure fin. Apoi amestecă piureul cu zahărul și zeama de lămâie într-o oală medie și lasă-l la gătit la foc mediu. După ce a început să fiarbă, dă focul mai încet și mai gătește-l încă 10 minute. Apoi lasă deoparte sosul.
- Ca să obții crusta, mărunțește Pișcoturile Boromir, apoi amestecă-le foarte bine cu untul topit și zahărul. Pune amestecul într-o tavă rotundă cu marginea detașabilă și diametrul de 22 sau 24 cm. Formează crusta presând ușor cu mâna. Apoi trebuie să acoperi crusta cu folie alimentară și să o lași în frigider cât timp prepari crema.
- Lasă la hidratat gelatina, apoi topește-o la foc mic. Las-o să se răcească la temperatura camerei. După aceea strecoară sosul de fructe de pădure dacă vrei ca crema să iasă cât mai fină. Poți folosi 1/3 din sos pentru a decora cheesecake-ul la final.
- În continuare te vei ocupa de crema pentru cheesecake-ul cu fructe de pădure. Mixează crema de brânză, zahărul, smântâna pentru frișcă și esența de vanilie. Apoi adaugă gelatina topită și sosul de fructe.
- La final scoate crusta din frigider, adaugă crema și netezește-o cu cuțitul. Lasă cheesecake-ul cu fructe de pădure cel puțin o oră în frigider. În acest timp crema se va întări îndeajuns iar aromele se vor întrepătrunde mai bine. Înainte de servire presară afine și mure fresh sau congelate, apoi bucură-te din plin de gustul răcoros al cheesecake-ului cu fructe de pădure alături de cei dragi! Poftă bună!