Conopidă pane cu sos de soia dulce acrișor

conopida pane reteta
Difficulty: Easy

A venit timpul pentru o rețetă de conopidă pane, dar nu preparată oricum, ci în stil asiatic. Ușor crispy și foarte aromate, micile bunătăți îți oferă un adevărat răsfăț alături de un sos dulce-acrișor de soia și usturoi.

În continuare vei afla cum poți obține un gust delicios cu Făina albă superioară Boromir, dar și cum poți adapta rețeta în funcție de preferințe. În afară de asta, ți-am pregătit și câteva idei de garnituri sau sosuri pe care le poți pregăti alături de conopida prăjită.

Variante gustoase de conopidă pane

Conopida pane poate fi preparată în tigaie sau la cuptor după cum îți place. După ce am dat-o prin amestecul de ouă și apoi prin cel de făină, am rumenit-o în tigaie. Este esențial să folosești apă foarte rece pentru ca crusta să iasă mai crocantă. În loc de apă poți folosi și bere rece.

Aceasta poate fi preparată și în crustă de parmezan dacă preferi un gust mai aromat. Întrucât am vrut să completăm conopida pane cu un gust dulceag, acrișor și ușor spicy, am pregătit un sos de soia și usturoi. Sosul de soia poate fi înlocuit cu un sos tartar, un sos de roșii picant sau cu un sos de smântână și mărar sau pătrunjel.

Cu ce servești conopida pane? O poți completa cu diferite garnituri precum salatele de crudități, cartofii prăjiți, piureul de cartofi, orezul de legume sau garnitura de sfeclă roșie. Pe blogul nostru ți-am pregătit și alte rețete de legume pane: dovlecei pane în crustă de pesmet și parmezan, dar și vinete pane cu sos de miere.

Conopidă pane, preparată cu Făină Boromir

Preparată cu Făina albă de grâu Boromir, conopida pane capătă o crustă crunchy și un gust delicios. Pentru ca tu să ai la dispoziție o făină de calitate superioară, folosim boabe de grâu alese cu mare grijă. De pe boromirmarket.ro, poți comanda online atât Făina albă superioară Boromir, cât și alte ingrediente cu care gătești bunătăți.

conopida prajita reteta

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Amestecă într-un bol mare Făina Boromir, amidonul de porumb și praful de copt. Adaugă apa foarte rece, oul și vârful de sare. Amestecă până când obții o compoziție omogenă. Dacă este prea lichidă, mai poți adăuga făină. Textura sa trebuie să fie mai groasă ca a unei smântâni proaspete.
  • Pune uleiul într-o tigaie adâncă și încălzește-l, apoi trece bucățelele de conopidă prin amestecul de ouă și făină. Rumenește conopida în tigaie pe toate părțile până capătă o crustă crocantă. Ar trebui să îți ia cam 4 pe minute pe fiecare parte. Scoate conopida pane pe șervețele absorbante pentru a absorbi excesul de ulei.
  • Amestecă într-o oală mică toate ingredientele pentru sos, în afară de amidon. Apoi dizolvă amidonul de porumb în 10 ml apă și adaugă-l în compoziție. Fierbe compoziția la foc mic până când se îngroașă. Trece bucățelele de conopidă pane prin sos. Opțional, poți presăra deasupra semințe de susan și ceapă verde, tocată mărunt. Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *