
Desert cu bezea? Oricând o idee bună pentru răsfăț. Așadar astăzi îți propunem să încerci un mix inedit: bezea cremoasă și felii pufoase de cozonac, aromatizate cu sirop de portocale și flambate.
Pe cât de bine sună, pe atât de ușor se face rețeta noastră de desert cu bezea. Cozonacul Casa Boromir cu nuci, stafide și bucățele de portocale este exact ingredientul care îi desăvârșește gustul.
Cum prepari bezeaua?
În funcție de textura dorită, poți pregăti bezeaua în diferite feluri. Noi am combinat zahărul cu albușurile și le-am lăsat la foc mic până când s-au topit granulele. Apoi am mixat astfel încât să obținem o textură fermă.
Dacă vrei să iasă crocantă, te sfătuim să o coci, iar în cazul în care preferi să capete crustă, nu trebuie decât să o rumenești la suprafață cu o torță. La final poți completa bezeaua cu un sos de ciocolată, fructe sau vanilie după cum îți place.
Desert cu bezea și Cozonac
Cozonacul Casa Boromir cu cremă bogată de nucă, stafide și portocale transformă desertul cu bezea într-un adevărat deliciu. Feliile bogate în umplutură, siropul dulce-acrișor de portocale și lichiorul de portocale se armonizează minunat. Pentru un plus de aromă, îți recomandăm să folosești lichiorul triplu sec, Cointreau.
Dacă îți plac rețetele inedite, aruncă o privire la ce alte surprize ți-am pregătit pe Blogul Boromir. Prăjitura cu smântână, frișcă, căpșuni și cozonac este un alt desert reinventat, pe care îl vei îndrăgi.
Poți comanda oricând Cozonacii Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești nenumărate sortimente. În prepararea lor folosim ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să te bucuri de un gust inconfundabil. Nu conțin conservanți, iar fermentația naturală cu maia le conferă un miez foarte pufos.
Ingredients
Instructions
- Pentru început topește zahărul și sucul de portocale într-o oală la foc mic. Însiropează feliile de Cozonac Casa Boromir cu siropul de portocale, adaugă feliile de portocale și completează cu lichiorul de portocale. Flambează feliile de cozonac însiropate cu alcool astfel încât să se rumenească.
- Ca să pregătești bezeaua, combină zahărul și albușurile într-o oală și topește zahărul la foc mic. De îndată ce s-a topit, transferă amestecul într-un bol și mixează astfel încât să obții o bezea fermă, consistentă.
- La sfârșit nu îți rămâne decât să pui bezeaua peste feliile flambate de cozonac. Poți folosi și alte sortimente de cozonac pe placul tău cum ar fi cele cu umplutura de nucă și ciocolată sau cireșe. În cazul în ca preferi să bezeaua să fie rumenită, folosește o torță pentru a o arde. Bezeaua poate fi rumenită și în cuptor în cazul în care vrei să fie crunchy. Savurează desertul cu bezea la masa în familie și bucură-te de momentele frumoase alături de cei dragi! Poftă mare!