Foietaj cu mere și scorțișoară

foietaj cu mere
Yields: 6 Servings Difficulty: Easy Cook Time: 10 Mins

Foietajul cu mere te surprinde într-un mod delicios cu gustul dulce-acrișor al merelor și textura lui crocantă. În plus, este foarte ușor să prepari acest desert plin de prospețime.

Rețeta noastră de foietaj cu mere și Foi de Cremșnit Boromir se face fără prea mult efort în mai puțin de o jumătate de oră, iar rezultatul este nemaipomenit. Te poți bucura de gustul său oricând ai poftă de un dulce irezistibil și rapid. Merge servit ca desert împreună cu cei dragi, dar și ca gustare în pauzele dintre mese.

Foietajele cu mere sau alte fructe

Pentru un răsfăț de neuitat, te sfătuim să prepari foietajul cu mere călite în unt sau cu mere tăiate în felii, date prin zahăr și scorțișoară din belșug. Dacă vrei să iasă mai aromată umplutura de mere, adaugă și cuișoare, nucșoară sau anason. Mixul de mirodenii dulci se potrivește foarte bine în această combinație.

Dacă preferi un gust mai bogat, completează merele caramelizate cu brânză mascarpone înainte să îl rumenești în cuptor. La final poți servi foietajul cu mere alături de un sos de vanilie sau ciocolată în funcție de preferință.

Ne place foarte mult gustul simplu și aromat al merelor, așa că ne-am dorit să îl integrăm într-o rețetă delicioasă. Cu toate astea, foietajele mai pot fi preparate și cu fructe precum fructe de pădure, căpșuni sau vișine.

Foietaj cu mere super rapid

Întrucât Boromir îți sare în ajutor cu Foile de Cremșnit, nu trebuie decât să te ocupi de prepararea umpluturii de mere. După ce ai călit bucățelele de mere în unt, trebuie să întinzi topping-ul peste Foaia de Cremșnit, după care o rumenești timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit. Nu-i așa că se face ușor? Iar dacă te grăbești, poți încerca și altă variantă delicioasă. Tai merele în felii subțiri, apoi le dai prin zahăr și mirodenii dulci, după care le așezi frumos pe Foaia de Cremșnit.

foietaj cu mere reteta

Cu textura lor crunchy și aroma delicată, Foile de Cremșnit Boromir completează perfect merele rumene și aroma de scorțișoară. În prepararea lor folosim ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să te bucuri de cele mai alese gusturi. Fiecare pachet de Foi de Cremșnit conține trei foi cu care poți găti numai delicii. Întrucât nu ai nevoie decât de o singură foaie pentru rețeta de foietaj cu mere, cu celelalte două foi poți pregăti alte foietaje pe gustul tău.

Rețete cu foietaje pline de savoare

Descoperă rețetele noastre de foietaj cu gem de prune sau afine, o bunătate de desert pe care o poți savura împreună cu întreaga familie atât la masa de zi cu zi, cât și la ocaziile speciale. Pe lângă foietajul cu mere, poți prepara și aperitive din foietaj cu piersici și brânză Brie sau cu topping de ciuperci și spanac.

Comandă online Foile de Cremșnit Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul plin cu bunătăți. Acolo găsești ingrediente de o calitate excelentă și preparate pe care le vei savura bucățică cu bucățică. Poți alege dintr-o mare varietate de cozonaci cu gust tradițional sau inedit precum Cozonacii Collection cu cremă de nuci crocante și cireșe sau pufoșii Cozonaci Boromir cu unt și bucățele de arahide. Sunt deliciile numai bune de împărțit cu familia și prietenii de sărbători!

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/2 Instructions
  • Mai întâi curăță merele și taie-le în bucăți mai mici. Apoi topește unt într-o oală medie, urmând să adaugi bucățile de mere, zahărul brun, făina, scorțișoara și apa. Le lângă scorțișoară poți folosi și alte mirodenii dulci precum nucșoară, cuișoare sau anason. Amestecă bine și gătește umplutura la foc mic timp de 10 minute. După ce merele au devenit moi, lasă deoparte umplutura. Dacă preferi o variantă și mai rapidă, nu trebuie decât să tai merele proaspete în felii subțiri, apoi le dai prin zahăr și scorțișoară.
  • Așază Foaia de Cremșnit Boromir într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi întinde umplutura de mere peste foietaj. Umplutura poate fi completată și cu brânză mascarpone sau ricotta pentru o aromă mai bogată. În cazul merelor tăiate felii, trebuie să le suprapui frumos, după care mai poți presăra deasupra zahăr ca să se caramelizeze la suprafață. Rumenește foietajul cu mere timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade C. După ce ai scos foietajul, feliază-l apoi servește-l cu un sos de vanilie sau cu înghețata preferată. Vei îndrăgi textura sa crocantă și gustul foarte aromat care se împletește minunat cu aroma revigorantă a înghețatei! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *