
Yields:
6 Servings
Difficulty: Easy
Cook Time:
10 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi curăță merele și taie-le în bucăți mai mici. Apoi topește unt într-o oală medie, urmând să adaugi bucățile de mere, zahărul brun, făina, scorțișoara și apa. Le lângă scorțișoară poți folosi și alte mirodenii dulci precum nucșoară, cuișoare sau anason. Amestecă bine și gătește umplutura la foc mic timp de 10 minute. După ce merele au devenit moi, lasă deoparte umplutura. Dacă preferi o variantă și mai rapidă, nu trebuie decât să tai merele proaspete în felii subțiri, apoi le dai prin zahăr și scorțișoară.
- Așază Foaia de Cremșnit Boromir într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi întinde umplutura de mere peste foietaj. Umplutura poate fi completată și cu brânză mascarpone sau ricotta pentru o aromă mai bogată. În cazul merelor tăiate felii, trebuie să le suprapui frumos, după care mai poți presăra deasupra zahăr ca să se caramelizeze la suprafață. Rumenește foietajul cu mere timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade C. După ce ai scos foietajul, feliază-l apoi servește-l cu un sos de vanilie sau cu înghețata preferată. Vei îndrăgi textura sa crocantă și gustul foarte aromat care se împletește minunat cu aroma revigorantă a înghețatei! Poftă bună!