
De 1 Decembrie cele mai frumoase clipe sunt cele petrecute cu cei dragi, savurând un desert cu tradiție. Se știe prea bine că frigănelele se numără printre deliciile mult îndrăgite de români pentru simplitatea și gustul lor crocant.
Pentru a sărbători cum trebuie Ziua Națională a României, ți-am pregătit o rețetă de frigănele reinterpretate cu gustosul Cozonac Casa Boromir cu nuci și ciocolată. Se prepară îndată, iar gustul este cât se poate de delicios.
Frigănele dulci, un desert versatil
Pornind de la rețeta clasică de frigănele poți face nenumărate combinații de arome și texturi. Gustul lor se potrivește foarte bine cu un sos fin de ciocolată, caramel sau fructe de pădure, dar și cu frișcă din belșug sau fructe proaspete. Descoperă pe blog rețeta noastră de sandviș cald din felii rumene de cozonac și banane, o altă alegere minunată.
Pentru un plus de savoare, poți servi frigănelele cu unt de arahide. Dacă le preferi mai dulci, te sfătuim să folosești miere sau sirop de arțar. Scorțișoara și alte mirodenii dulci le conferă un gust aromat, așa că nu ezita să le adaugi în compoziție.
Frigănele din Cozonacul Boromir
Din Cozonacul Casa Boromir cu nucă și ciocolată, obții cele mai bune frigănele dulci. Aroma de scorțișoară se combină perfect cu crusta rumenă și miezul bogat în umplutura de nuci și ciocolată. Pentru rețeta de astăzi poți folosi și Cozonacul Casa Boromir cu nuci, portocale și stafide ca să obții un gust mai festiv.
Pe boromirmarket.ro găsești nenumărate sortimente de Cozonaci Boromir cu care gătești fel și fel de deserturi reinventate. De pe blogul nostru afli cum prepari îndată frigănelele cu cremă de ciocolată și alune de pădure, desertul perfect pentru iubitorii de ciocolată. Tot acolo te așteaptă multe alte rețete pentru masa de sărbătoare: rețeta de bulz tradițional din bulgari de mămăligă și brânză de burduf, dar și rețeta de plăcintă țărănească cu umplutură de mere dulci-acrișoare.
Ingredients
Instructions
- Mai întâi mixează într-un bol ouăle cu sarea, esență de vanilie și scorțișoara. Adaugă laptele și amestecă până când se omogenizează compoziția.
- Încinge tigaia și unge-o cu unt, apoi rumenește fiecare felie de cozonac până când capătă o crustă aurie-maronie. Te sfătuim să întorci repede fiecare felie pe partea cealaltă pentru a nu se arde.
- Așază frigănelele pe farfurie și completează-le cu miere și fructe de pădure fresh. Dacă vrei să obții un gust mai răcoros, servește frigănelele cu o cupă din înghețată de vanilie sau cacao. Ornează-le cu frișcă pentru a le conferi un aspect plăcut sau servește-le cu un sos fin de ciocolată în cazul în care preferi un gust mai intens. Poftă bună!