
Cine nu iubește frigănelele dulci și foarte crunchy? Cu atât mai mult cu cât iau forma unor inimioare caramelizate, pe care le servești cu cremă fină de vanilie. Nu sunt perfecte doar pentru un mic dejun romantic, ci oricând vrei să împarți o gustare rapidă și delicioasă cu cea mai dragă persoană.
Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă inedită de mini frigănele Creme Brûlée, pe care le prepari din Cozonacul Însiropat Boromir cu nucă și cacao. Nu numai că sunt pline de savoare, dar arată și foarte bine, astfel că se potrivesc minunat pe platoul festiv, pe care îl pregătești pentru Ziua Îndrăgostiților sau Dragobete.
Mini frigănele cu cremă sub formă de inimioare
Crema bogată de vanilie se combină armonios cu caramelul și bucățelele rumene de cozonac. Totuși, dacă printre pofticioșii tăi se numără iubitori de ciocolată, poți servi mini frigănelele cu cremă de ciocolată. Crema de cafea este o altă alegere potrivită pentru această combinație.
Pentru un plus de prospețime, te sfătuim să le servești cu fructe de pădure sau cu banane fresh. De asemenea, ca topping poți folosi un gem dulce-acrișor de fructe pe gustul tău. Dacă ești pe fugă, poți pregăti în locul cremei de vanilie o frișcă aerată.
Rețetă de toast din Cozonacii Boromir
Din Cozonacul Însiropat Boromir prepari îndată mini frigănelele Creme Brûlée. Miezul lor însiropat cu vanilie naturală, umplutura de nucă și cacao, caramelul și crema de vanilie se reunesc în desertul perfect pentru o cină romantică. Pentru rețeta de astăzi, poți folosi și Cozonacul Însiropat cu nucă și cireșe sau alte sortimente din colecția noastră. Descoperă pe Blogul Boromir multe alte rețete care au ca ingredient-vedetă cozonacul: brioșele pufoase cu scorțișoară, budinca de măr sau trufe de ciocolată pentru ocaziile speciale.
Din dorință de a continua tradiția celui mai bun cozonac, am reinterpretat gustul autentic Boromir și am creat Cozonacii Însiropați, bogați în umplutură și sirop de vanilie naturală. Maiaua le conferă acea savoare și textura inconfundabilă, cărora nu le poți rezista prea ușor. Nu conțin conservanți și sunt preparați din ingrediente de calitate superioară, atent selecționate. Îi poți comanda oricând din magazinul online, boromirmarket.ro, unde găsești nenumărate sortimente pentru toate gusturile.
Ingredients
Instructions
- Pentru început trebuie să tai în felii Cozonacul Însiropat Boromir, după care urmează să le decupezi cu ajutorul unor forme de inimă pentru prăjituri. Poți folosi și celălalt sortiment de Cozonac Însiropat cu nuci și cireșe în funcție de preferințe.
- Amestecă într-o farfurie adâncă laptele, esența de vanilie și ouăle. Ca textura mini frigănelelor să iasă foarte bine, te sfătuim să lași cozonacul la uscat înainte de a-l folosi. Rumenește apoi inimioarele în tigaie până când capătă o crustă crocantă.
- Amestecă zahărul cu apa în oală, apoi topește compoziția la foc mic. După ce s-a făcut caramelul, dă fiecare mini toast prin el, așază-l pe un platou.
- Ca să prepari crema de vanilie, încălzește într-o oală laptele cu esența de vanilie. Poți folosi și păstaie de vanilie în locul esenței. Lasă-l pe foc până când devine fierbinte. Este important să nu apuce să fiarbă. Bate gălbenușurile cu zahărul astfel încât să crească în volum. Adaugă mai apoi făina și amestecă până când se omogenizează.
- Pune treptat laptele peste compoziția de ouă, apoi transferă amestecul în oală și gătește crema la foc până când se îngroașă. Odată ce s-a făcut, las-o la răcit. Nu uita să o acoperi mai întâi cu folie alimentară pentru a nu se forma crusta la suprafață. Mixează smântâna dulce, apoi combină frișca obținută cu crema de vanilie. Servește mini frigănelele cu cremă de vanilie. Gustul și decorul lor completează minunat atmosfera unei seri romantice, petrecute în doi. Poftă bună!