Glazura de lămâie este perfectă pentru a decora deserturi precum, prăjituri, fursecuri, torturi și alte bunătăți. Gustul dulce acrișor și textura sa fină le conferă o savoare aparte. Se prepară în mai puțin de 10 minute și arată minunat ca topping pentru Checul marmorat Boromir cu cremă de lapte.
Sfaturi de preparare: glazură de lămâie
- Pentru un plus de aromă, adaugă coajă rasă de lămâie sau lime.
- Dacă glazura iese prea lichidă, poți adăuga zahăr pudră până când obții consistența dorită.
- În cazul în care textura glazurii este prea groasă, mai adaugă o linguriță de apă.
- Glazura poate fi păstrată la frigider, dar nu uitacă atunci când o pui pe desert trebuie să fie la temperatura camerei.
- Dacă vrei s fie mai puțin acrișoară, poți folosi 10 ml de zeamă de lămâie și 10 ml lapte sau apă.
- Glazura de lămâie poate fi înlocuită și cu glazură de lime în cazul în care vrei un gust mai aromat.
- Cât timp durează până se întărește glazura după ce ai întins-o pe chec? Aproximativ 30 minute.
- Poți folosi și unt topit, dacă preferi o textură ușor cremoasă.
- Glazura de lămâie poate fi completată cu un topping de:
-fructe proaspete: căpșuni, coacăze, mure, zmeură
-feliuțe de lămâie sau lime și frunzulițe de mentă pentru un decor fresh
– flori comestibile, de dimensiuni mici
-coajă de lămâie, rasă sau spiralată pentru un decor simplu
– fulgi de migdale pentru o textură crunchy
Glazura de lămâie, perfectă pentru Checul Boromir
Glazura fină de lămâie se potrivește perfect cu Checul marmorat Boromir. Miezul lui aromat, îmbogățit de crema de lapte se îmbină armonios cu gustul dulce-acrișor de lămâie. Pe blogul nostru găsești mai multe rețete reinventate cu chec: desert cu zmeură și cremă de mascarpone, parfait la pahar cu căpșuni și frișcă și trifle cu cireșe.
Pentru rețeta noastră de desert cu glazură de lămâie, poți folosi și alte sortimente de Chec marmorat Boromir: simplu sau cu cremă de ciocolată dacă îți place mult ciocolata. Poți alege oricând sortimentul preferat de pe boromirmarket.ro, unde găsești nenumărate bunătăți perfecte pentru momentele tale de savoare.
Ingredients
Instructions
- Mixează într-un bol zahărul pudră cu zeama de lămâie până când obții o glazură fină, omogenă și fără cocoloașe. Adaugă și coaja rasă de lămâie dacă vrei să iasă mai aromată. Opțional, poți folosi și suc de portocale ca să îi dai puțină culoare glazurii. De asemenea, sucul de portocale, proaspăt stoarse echilibrează gustul său. Pentru ca textura să fie mai consistentă, te sfătuim să mai adaugi puțin zahăr pudră.
- Întinde glazura de lămâie pe suprafața Checului marmorat Boromir, apoi decorează-l cu răzătură de lămâie. Ca să-i conferi un decor deosebit, poți folosi și alte topping-uri: feliuțe de lămâie și mentă, flori comestibile, fulgi de migdale sau fructe de pădure. Îți recomandăm să aștepți 30 minute înainte de servire pentru ca glazura de lămâie să se fixeze. Servește checul glazurat alături de o ceașcă de cafea, ceai sau lapte pentru un plus de savoare. Poftă bună!