Desert cu zmeură și chec la pahar

desert cu zmeura reteta
Difficulty: Easy

Când savurezi un desert cu zmeură la pahar, răsfățul este mai mult decât unul delicios. Se potrivește perfect în zilele obișnuite în care vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un dulce inedit. Așadar, ți-am pregătit o rețetă deosebită de desert cu sos de zmeură, cremă de mascarpone și bucățele de Chec marmorat clasic Boromir. Pe lângă faptul că se face ușor, arătă minunat pe masa festivă.

Sfaturi de preparare: deserturi cu zmeură

Rețeta noastră de desert cu zmeură la pahar poate fi adaptată în mai multe feluri în funcție de preferințe:

  • Dacă vrei să-i faci un mix de gusturi fresh, completează zmeura cu alte fructe proaspete: afine, mure, bucățele de căpșuni sau coacăze.
  • Pentru un gust crunchy, la final poți presăra deasupra alune de pădure sau nuci zdrobite.
  • Crema de mascarpone poate fi înlocuită cu o cremă de ciocolată, caramel sau lămâie după cum preferi.
  • Dacă îți place aroma de vanilie, poți pregăti o cremă de vanilie după rețeta de pe blogul nostru.
  • Pentru a obține un gust festiv, te sfătuim să însiropezi checul cu lichior, cafea sau rom negru.
  • Sosul de zmeură poate fi înlocuit cu gem sau cu o budincă de chia cu piure de zmeură.

Desert la pahar cu zmeură și Chec Boromir

desert cu sos de zmeura la pahar

Alături de Checul marmorat Boromir, obții un delicios desert cu zmeură la pahar. Miezul lui aromat completează minunat sosul de zmeură, crema de mascarpone si zmeura proaspătă. Tot pe blogul Boromir te așteaptă și o rețetă de trifle cu cireșe în lichior, un desert bun de împărțit cu familia și prietenii în momentele de răsfăț.

În prepararea lui folosim ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să ai parte de o experiență desăvârșită. Comanda online Checul marmorat Boromir de pe boromimarket.ro, magazinul nostru online unde te așteaptă sortimente de chec cu cremă de ciocolată-alune de pădure și cu cremă de lapte.

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Mai întâi trebuie să pregătești crema de mascarpone. Pune gălbenușurile și zahărul într-un robot de bucătărie și lasă-l la mixat timp de 40 minute la viteză medie spre mare, până când se topește zahărul. Adaugă mascarpone și mixează crema pentru încă 5-10 minute. Dacă te grăbești, poți prepara crema combinând brânza mascarpone cu frișcă preparată din smântână naturală, dulce.
  • În continuare te vei ocupa de sosul de zmeură. Dacă folosești zmeură proaspătă, spal-o și las-o la scurs, apoi pune-o împreună cu celelalte ingrediente într-o oală. Gătește sosul la foc mic. Când a început să fiarbă, amestecă bine, apoi lasă sosul la foc mic până obții consistența dorită. Te sfătuim să gătești sosul timp de 20-30 minute. Sosul poate fi înlocuit cu gem de zmeură sau de budincă chia cu piure de zmeură, în funcție de preferințe.
  • La final, taie Checul marmorat Boromir în bucățele și pune-le pe fundul unor borcănașe sau pahare mai mari, incolore, pentru ca aspectul să fie de efect. Completează cu un strat de cremă de mascarpone, altul de zmeură fresh și sos, apoi pune deasupra încă un rând de bucățele de chec. Repetă procedura, apoi pune deserturile la pahar în frigider și lasă-le 2-3 ore pentru a căpăta un gust răcoros. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *