Trifle cu cireșe în lichior, cremă de ciocolată și chec pufos

trifle reteta
Yields: 8 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins

Trifle este un desert festiv cremos care a ajuns la noi tocmai din îndepărtata Anglie ca să ne răsfețe cu straturile colorate de fructe, cremă și frișcă din belșug. Acest deliciu englezesc merge de minune preparat când vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o bucurie dulce inedită de sărbători sau la petreceri, fără să petreci mult timp în bucătărie.

Nici nu trebuie să aprinzi cuptorul pentru rețeta noastră de trifle delicios cu cireșe în lichior, cremă de ciocolată, frișcă și bucățele pufoase de Chec Ciocco Boromir cu cremă de rom și ciocolată. Cine ar fi crezut că în doar 30 de minute poți obține o asemenea bunătate?

Trifle englezesc, desertul perfect de sărbători

Cu gustul său irezistibil și armonia de culori, minunatul trifle completează cum nu se poate mai bine masa festivă și îți impresionează cu desăvârșire invitații. Pentru a prepara trifle cu fructe în straturi, poți face nenumărate combinații de arome și culori după cum vrei.

Fie că folosești căpșuni, piersici, afine, cireșe, banane sau mango, desertul tău va fi oricum spectaculos. Dacă vrei să obții un contrast superb, poți pune straturi de fructe proaspete cu diferite culori. Fructele în lichior precum cireșele și vișinele îi conferă o savoare aparte, transformându-l în deliciul ideal pentru petreceri și sărbători.

În plus, gustul și decorul său pot fi îmbogățite de topping-uri de caramel sau ciocolată, și sosuri de fructe dulci-acrișoare. Iar mixul de texturi devine și mai fermecător dacă adaugi și nuci pralinate sau fulgi de migdale.

Rețetă simplă de trifle din Checul Boromir

Rețeta noastră de trifle delicat în straturi se prepară repede și ușor cu Checul Ciocco Boromir. După ce pregătești crema de ciocolată și frișcă, nu îți mai rămâne decât să așezi într-un bol transparent straturile de chec, cireșe în lichior, cremă și frișcă. Cât se poate de simplu și gustos!

Fulgii de ciocolată și crema fină de rom și ciocolată din miezul pufos al Checului Ciocco Boromir se armonizează perfect cu gustul intens al cireșelor în lichior, dar și cu straturile de cremă și frișcă. Trifle-ul și alte deserturi cremoase devin și mai gustoase datorită texturii și aromei unice a Checului Boromir, conferite de ingredientele de cea mai bună calitate folosite în prepararea sa. Descoperă sortimentul preferat pe boromirmarket.ro, unde ți-am pregătit fel și fel de bunătăți dulci precum fursecuri cu unt, prăjituri tradiționale, dar și inedite, bomboane de ciocolată, cornulețe fragede și multe alte delicii.

Dacă tot îți plac prăjiturile cremoase, trebuie să încerci neapărat și rețeta Boromir de tiramisu clasic din pișcoturi însiropate în cafea și mascarpone. Acompaniat de oamenii dragi și o cafea bună, acest desert întregește atmosfera de sărbătoare într-un mod încântător. Avem pentru tine și o rețetă specială de Cozonac Cream Cup, deliciul din cozonac pufos, căpșuni, dulceață și cremă de mascarpone. Sigur o vei adora!

 

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Într-o oală pune crema de vanilie și tableta de ciocolată ruptă în bucăți, și gătește-le la foc mic până când se topește ciocolata. Amestecă bine în crema de trifle ca să nu se ardă, iar după ce s-a topit ciocolata, lasă compoziția să se răcească la temperatura camerei.
  • Între timp taie în bucățele Checul Ciocco Boromir cu rom și ciocolată, și așază-le într-un bol mare transparent. Poți folosi și alt sortiment precum Checul Ciocco Boromir cu fulgi de ciocolată și cremă de vanilie. Scurge cireșele de lichior și presară-le peste bucățelele pufoase de chec. Deasupra lor toarnă uniform 100ml de lichior. Urmează să pui peste ultimul strat de trifle crema obținută la primul pas.
  • Într-un alt vas mixează smântâna dulce cu smântâna maturată până când frișca capătă o textură aerată și consistentă. Ambele trebuie să fie foarte reci. De asmenea, trebuie să lași paletele mixerului în congelator înainte să te apuci de rețetă. Adaugă și zahărul pudră și amestecă astfel încât să se incorporeze cât mai bine în frișcă. Lasă mai apoi frișca la frigider pentru o oră ca să aibă un gust răcoritor, după care o poți întinde peste stratul de cremă.
  • Spre final, pune câteva cireșe proaspete și presară ciocolata rasă pentru un decor minunat. Dacă vrei să obții o textură crunchy, poți pune deasupra și nuci pralinate sau fulgi de migdale. Servește minunatul trifle la masa de sărbătoare cu întreaga familie sau oricând ai poftă de un desert deosebit pe care îl prepari în cel mai scurt timp. Este gata în doar 30 de minute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *