
Yields:
8 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 30 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Într-o oală pune crema de vanilie și tableta de ciocolată ruptă în bucăți, și gătește-le la foc mic până când se topește ciocolata. Amestecă bine în crema de trifle ca să nu se ardă, iar după ce s-a topit ciocolata, lasă compoziția să se răcească la temperatura camerei.
- Între timp taie în bucățele Checul Ciocco Boromir cu rom și ciocolată, și așază-le într-un bol mare transparent. Poți folosi și alt sortiment precum Checul Ciocco Boromir cu fulgi de ciocolată și cremă de vanilie. Scurge cireșele de lichior și presară-le peste bucățelele pufoase de chec. Deasupra lor toarnă uniform 100ml de lichior. Urmează să pui peste ultimul strat de trifle crema obținută la primul pas.
- Într-un alt vas mixează smântâna dulce cu smântâna maturată până când frișca capătă o textură aerată și consistentă. Ambele trebuie să fie foarte reci. De asmenea, trebuie să lași paletele mixerului în congelator înainte să te apuci de rețetă. Adaugă și zahărul pudră și amestecă astfel încât să se incorporeze cât mai bine în frișcă. Lasă mai apoi frișca la frigider pentru o oră ca să aibă un gust răcoritor, după care o poți întinde peste stratul de cremă.
- Spre final, pune câteva cireșe proaspete și presară ciocolata rasă pentru un decor minunat. Dacă vrei să obții o textură crunchy, poți pune deasupra și nuci pralinate sau fulgi de migdale. Servește minunatul trifle la masa de sărbătoare cu întreaga familie sau oricând ai poftă de un desert deosebit pe care îl prepari în cel mai scurt timp. Este gata în doar 30 de minute!