Halloween

Yields: 1 Serving

Ne place să ne gandim la Halloween ca la o ocazie bună de petrecut alături de cei dragi. Pe lângă costumele și decorațiunile care sunt foarte importante pentru a intra în spiritul sărbătorii și mâncarea în stil Halloween este un detaliu care nu ar trebui să lipsească de la o petrecere reușită. De aceea, să încercați ideile noastre de aperitive și de dulciuri pe care le-am pregăti special pentru Halloween.  Am pregătit pentru voi de la aperitive la deserturi de Halloween creative și gustoase.

Platourile în formă de dovleac și cozonacii decorați cu “pânză de păianjăn” sunt perfecte pentru a-ți încanta oaspeții în cel mai creativ și tematic mod posibil. Și pentru ca petrecerea să fie una cu adevarat reușită vă sfătuim să luați câteva dovleci pe care să îi sculptați împreuna. Cel mai frumos dovleac puteți să îl folosiți pentru a face un platou adevarat de Halloween.

Platoul Dovleacul Zâmbăreț

Platoul Dovleacul Scary

Cozonacul Boromir cu “Pânză de păianjăn”

 

Începem prin a-ți prezenta Platoul Dovleacul Zâmbăreț. Acest platou a avut un real success, de aceea îți prezentăm toate detaliile despre modul în care l-am pregătit, astfel încât să îl faceți și voi pentru familie și prieteni!

Alege un tocător rotund cu un diametru de 30 de centimetri sau un platou rotund. Indiferent de ce alegi tocător sau platou este important să fie rotund pentru a putea crea forma de dovleac. În funcție de numărul de persoane care va participa la petrecere, poți să alegi un platou mai mic sau mai mare.

Începe prin a construi ochii și nasul dovleacului. Pentru ochi folosește afine, mure sau prune uscate. Așează în formă de triunghi 3 grămăjoare de măslinele sau orice alt ingredient de culoare neagră pe care l-ai ales. Două dintre grămezi sunt ochii Dovleacului Zâmbăreț și cealaltă grămăjoară în formă de triunghi are rolul nasului. Pentru gură, am măsline în forma unui zâmbet.

După ce ai facut ochii, nasul și gura completează dovleacul începand cu mijlocul tocătorului cu felii de brânză, covrigei Boromir cu ulei de măsline și tărâțe, covrigei Boromir cu ulei de măsline si roșii care vor merge perfect cu măslinele, brânza sau fructele uscate pe care le-ai ales.

 

Al doilea platou care nu ar trebui să lipsească de pe masă este Platoul Dovleacul Scary. Pentru acest platou ai nevoie de un dovleac de mărime medie, 3-4 pungi de Covrigei de măsline Boromir și 3 avocado, 2 roșii, o lămâie, 2 căței de usturoi.

Începe prin a pregăti dovleacul. Având în vedere că o să fie așezat pe platou, prima dată spală-l bine și după te poți apuca să îl sculptezi.

De ce ai nevoie pentru a face un dovleac de Halloween:

  1. Un dovleac de culoare portocalie, mărime medie, de culoare portocalie
  2. Un cuțit cu lamă lungă și puternică.
  3. O lingură pentru a scoate miezul dovleacului .
  4. Un cuțit mic și ascuțit pentru a face ochii, nasul și gura.
  5. Un șablon cu dovleac pe care il poti descarca de aici:

Pasul 1: Taie un capac în dovleac. Aici ai nevoie de cuțitul cu lamă lungă și puternică.

Pasul 2: Cu o lingură curăță bine dovleacul de miez și semințe.

Pasul 3: Lipește șablonul pe dovleac.

Pasul 4. Cu ajutorul unui cuțit mic si ascuțit, transferă șablonul înțepând hârtia și coaja dovleacului.

Pasul 5: Decupează dovleacul cu ajutorul cuțitului mic pe modelul pe care l-ai făcut la pasul 4.

Și gata, ai sculptat dovleacul. Nu e foarte ușor, dar cu sigurață satisfacția va fi mare după ce ai sculptat primul tău dovleac de Halloween. După ce ai terminat cu dovleacul, îți mai rămâne să pregătești sosul de  guacamole pentru că de covrigei ne-am ocupat noi și mai nou și de livrat pentru ca oricând să poți comanda online covrigeii  Boromir cu ulei de măsline https://www.boromirmarket.ro/covrigi-cu-ulei-de-masline .

Pentru sosul guacamole ai nevoie de 3 avocado, 2 roșii medii, 2 căței de usuturoi și o lămâie medie. Începe prin a tăia în cubulețe roșiile și cățeii de usturoi. După, taie în jumătate cei 3 avocado, având grijă la sâmbure. Îndepărtează sâmburele și scoate într-un bol cu ajutorul unei linguri miezul din jumătățile de avocado. Cu ajutorul unei furculițe pisează avocado-ul până când devine o pastă tartinabilă cu câteva bucățele mai mici de avocado. Adaugă roșiile, usturoiul, sare după gust, o lingură de ulei de măsline și zeamă de la o lămâie și amestecă toate ingredientele cu o lingură.

Acum că ai reușit să faci dovleacul, guacamolele urmează pregătirea platoului. Alege un tocător, dreptunghiular sau o tavă. Pune pe centrul tocătorului dovleacul sculptat și pune guacamolele începand cu baza zâmbetului dovleacului. Pe marginile platoului adaugă covrigei Boromir cu ulei de măsline și  ulei de măsline si tărățe.

 

Și pentru că de pe masă nu poate să lipsească desertul, îți propunem să decorezi Cozonacul Boromir cu “Pânză de păianjăn”. Pentru a începe acest desert trebuie să alegi cozonacul tău preferat Boromir pe care il poți comanda oricând online https://www.boromirmarket.ro/cozonac-26 . Mai ai de nevoie de o pungă de bezele albe pe care să le topești pe foc sau la cuptorul cu microunde. După ce ai topit bezelele pune-ți ambele mâini în bezelele topite și încearcă să îți dezlipești degetele. Atunci o să observi cum ai făcut “pânza de păianjăn” pe care o vei pune peste cozonacul Boromir ales.

Dacă ai alte idei pe care vrei să le împartășești cu noi, te rugăm să ne scrii în comentarii. Poate Halloween-ul nu este o sărbătoare pe care ai petrecut-o până acum, dar noi credem că merită să încerci să dai un alt tonus sfârșitului lunii Octombrie prin pregătirea unei petreceri de Halloween, mai ales că de ideile de snack-uri ne-am ocupat noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *