Idei creative de aperitive și dulciuri de Halloween

dulciuri halloween
Difficulty: Easy

Ne place să ne gândim la Halloween ca la o ocazie bună de petrecut alături de cei dragi. Pe lângă costumele și decorațiunile care sunt foarte importante pentru a intra în spiritul sărbătorii, și mâncarea în stil Halloween este un detaliu care nu ar trebui să lipsească de la o petrecere reușită. De aceea, ți-am pregătit câteva idei de aperitive și dulciuri de Halloween care încântă prin creativitatea și savoarea lor.

Platourile în formă de dovleac și cozonacii decorați cu “pânză de păianjen” sunt perfecte pentru a-ți încanta oaspeții în cel mai creativ și tematic mod posibil. Și pentru ca petrecerea să fie una cu adevărat reușită vă sfătuim să luați câțiva dovleci pe care să îi sculptați împreună. Puteți să folosiți cel mai frumos dovleac pentru a face un platou special cu tot felul de aperitive si dulciuri preparate după cele mai creative rețete de Halloween.

Platoul Dovleacul Zâmbăreț

Platoul Dovleacul Scary

Cozonacul Boromir cu “Pânză de păianjen”

Rețete de Halloween: Platoul Dovleacul Zâmbăreț

Începem prin a-ți prezenta Platoul Dovleacul Zâmbăreț. Acest platou cu aperitive de Hallowen a avut un real succes, de aceea îți prezentăm toate detaliile despre modul în care l-am pregătit, astfel încât să îl faceți și voi pentru familie și prieteni!

Alege un tocător rotund cu un diametru de 30 de centimetri sau un platou rotund. Indiferent de ce tocător sau platou alegi, este important să fie rotund pentru a putea crea forma de dovleac. În funcție de numărul de persoane care vor participa la petrecere, poți să alegi un platou mai mic sau mai mare pentru această rețetă de Halloween.

Începe prin a construi ochii și nasul dovleacului. Pentru ochi folosește afine, mure sau prune uscate. Așază în formă de triunghi 3 grămăjoare de măsline sau orice alt ingredient de culoare neagră care ți-e la îndemâna. Două dintre grămezi sunt ochii Dovleacului Zâmbăreț și cealaltă grămăjoară în formă de triunghi are rolul nasului. Pentru gură, am așezat măslinele în forma unui zâmbet.

După ce ai făcut ochii, nasul și gura, completează dovleacul începând sa pui în mijlocul tocătorului felii de brânză, Covrigei Boromir cu ulei de măsline și tărâțe, Covrigei Boromir cu ulei de măsline si roșii care vor merge perfect cu măslinele, brânza sau fructele uscate pe care le-ai ales.

retete Halloween

Aperitive de Halloween: Platoul dovleacul Scary

Al doilea platou cu aperitive de Halloween care nu ar trebui să lipsească de pe masă este Platoul Dovleacul Scary. Pentru această rețetă de Halloween, ai nevoie de un dovleac de mărime medie, 3-4 pungi de Covrigei de măsline Boromir și 3 avocado, 2 roșii, o lămâie, 2 căței de usturoi.

Începe prin a pregăti dovleacul, elementul de bază pentru multe rețete de Halloween. Având în vedere că o să fie așezat pe platou, prima dată spală-l bine, după care te poți apuca să îl sculptezi.

Dovleacul de Halloween: de ce ai nevoie si cum il sculptezi

  • Un dovleac de culoare portocalie, mărime medie, de culoare portocalie
  • Un cuțit cu lamă lungă și puternică
  • O lingură pentru a scoate miezul dovleacului
  • Un cuțit mic și ascuțit pentru a face ochii, nasul și gura
  • Un șablon cu dovleac pe care il poti descarca de aici:

Pasul 1: Taie un capac în dovleac. Aici ai nevoie de cuțitul cu lamă lungă și puternică.

Pasul 2: Cu o lingură curăță bine dovleacul de miez și semințe.

Pasul 3: Lipește șablonul pe dovleac.

Pasul 4. Cu ajutorul unui cuțit mic si ascuțit, transferă șablonul înțepând hârtia și coaja dovleacului.

Pasul 5: Decupează dovleacul cu ajutorul cuțitului mic pe modelul pe care l-ai făcut la pasul 4.

Și gata, ai sculptat dovleacul! Nu e foarte ușor, dar cu siguranță satisfacția va fi mare după ce ai sculptat primul tău dovleac de Halloween. După ce ai terminat cu dovleacul, îți mai rămâne să pregătești după rețeta noastră de Halloween sosul de guacamole întrucât de covrigei ne-am ocupat noi; oricând poți comanda online Covrigeii Boromir cu ulei de măsline.

Pentru sosul guacamole ai nevoie de 3 avocado, 2 roșii medii, 2 căței de usuturoi și o lămâie medie. Începe prin a tăia în cubulețe roșiile și cățeii de usturoi. După aceea, taie în jumătate cei 3 avocado, având grijă la sâmbure. Îndepărtează sâmburele și scoate într-un bol cu ajutorul unei linguri miezul din jumătățile de avocado. Cu ajutorul unei furculițe pisează miezul de avocado până când devine o pastă tartinabilă cu câteva bucățele mai mici de avocado. Adaugă roșiile, usturoiul, sare după gust, o lingură de ulei de măsline și zeamă de la o lămâie, și amestecă toate ingredientele cu o lingură.

Acum că ai reușit să faci dovleacul și sosul de guacamolele, urmează pregătirea platoului cu aperitive de Halloween. Alege un tocător, dreptunghiular sau o tavă. Pune pe centrul tocătorului dovleacul sculptat și pune guacamolele începand cu baza zâmbetului dovleacului. Pe marginile platoului adaugă Covrigeii Boromir cu ulei de măsline și Covrigeii Boromir cu ulei de măsline si tărâțe.

Dulciuri de Halloween: Cozonacul Boromir Pânză de păianjen

Și pentru că de pe masă nu pot să lipsi dulciurile de Halloween, îți propunem să decorezi Cozonacul Boromir cu “Pânză de păianjen”. Pentru a prepara această rețetă de Halloween de desert, trebuie să alegi cozonacul tău preferat Boromir pe care îl poți comanda oricând online. Mai ai de nevoie de o pungă de bezele albe pe care să le topești pe foc sau la cuptorul cu microunde. După ce ai topit bezelele pune-ți ambele mâini în bezelele topite și încearcă să îți dezlipești degetele. Atunci o să observi cum ai făcut “pânza de păianjen” pe care o vei pune peste cozonacul Boromir ales. Poți opta si pentru un alt desert cu cozonac pufos care ar merge de minune pe platoul cu dulciuri de Halloween. Rețeta noastră de desert cu mascarpone și cu deliciosul Cozonac Boromir cu nucă, stafide si portocale, va da și mai multă savoare acestei sărbători.

dulciuri pentru halloween

dulciuri de halloween

dulciuri halloween

Dacă ai alte idei de aperitive și dulciuri de Halloween pe care vrei să le împartășești cu noi, te rugăm să ne scrii în comentarii. Poate Halloween-ul nu este o sărbătoare pe care ai petrecut-o până acum, dar noi credem că merită să încerci să dai un alt tonus sfârșitului lunii Octombrie prin pregătirea unei petreceri de Halloween, mai ales că de ideile de snack-uri ne-am ocupat noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *