Humus cu sfeclă roșie, avocado și toast crunchy

humus de sfecla rosie
Difficulty: Easy

Când te bucuri de un mic dejun hrănitor, începi ziua în forță. Humusul cu sfeclă roșie transformă toast-ul într-un preparat ce te încarcă cu energie și voie bună încă de la prima oră. Nouă ne place mult și ca aperitiv pentru masa de sărbătoare.

Mixul dintre arome, humusul cremos și gustul crocant al Franzelei cu graham Boromir este cât se poate de delicios. Și am mai putea spune, super simplu de obținut. Încă o dovadă că pentru a obține un gust bun nu e nevoie de multe ingrediente.

Humusul cu sfeclă roșie și toast, gustarea perfectă

Ușor de făcut și ușor de adaptat, toast-ul cu humus și sfeclă roșie se numără printre preferatele noastre. După ce ai dat la blender sfecla coaptă, boabele de năut și celelalte ingrediente pentru pastă, trebuie să-l întinzi pe feliile de pâine prăjită. La final completezi cu felii de avocado și telemea sau alte topping-uri.

De asemenea poți completa toast-ul cu un mix de semințe, ridichi, boabe de rodie, frunzulițe de busuioc fresh, rucola, fistic, ceapă verde sau alte ingrediente care îi conferă un plus de savoare. Pentru mai multă prospețime, servește toast-ul cu roșii cherry și castraveți.

Iar dacă vrei ca toast-ul să fie și mai bogat în nutrienți, îți recomandăm să îl savurezi cu ouă fierte. Tot în această combinație se potrivesc și brânzeturile precum telemeau sau feta. Brânza tofu poate fi alternativă bună pentru brânză. În afara de sfeclă, humusul poate fi preparat și cu morcovi, cartofi dulci, avocado, păstăi de soia verde, numite și edamame, sau dovleac.

Humus roz cu sfeclă roșie și Pâine Boromir

Franzela cu graham Boromir este o pâine dietetică, hrănitoare și are un miez pufos, bogat în gust. Din Pâinile Boromir pregătești un toast numai bun de combinat cu creme fine, legume proaspete și multe altele.

Rumene și crunchy, feliile de pâine prăjită se combină minunat cu humusul ușor dulceag și gustul bogat de avocado. Pe blogul nostru găsești diferite rețete de toast pe care le poți prepara atât ca mic dejun, cât și ca gustare rapidă. Descoperă acolo 3 rețete orientale de humus în stil libanez, marocan si turcesc.

De pe boromirmarket.ro poți alege oricând sortimentul preferat de pâine. Fie că preferi franzelele cu maia, jimblele cu cartofi sau semințe, pâinile coapte la tavă sau pe vatră, sigur vei găsi pâini pentru întreaga familie. Pentru ca tu să te bucuri de o bunătate de pâine, folosim fermenți naturali și alte ingrediente atent selecționate. Maiaua le conferă gustul autentic și textura pufoasă.

humus de sfecla rosie reteta

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Mai întâi trebuie să coci sfecla roșie. Te sfătuim să o înțepi din loc în loc și să o învelești într-o folie de aluminiu. Las-o la rumenit în cuptorul preîncălzit la 170-180 grade timp de aproximativ 1 oră. După ce ai scos-o din cuptor, las-o la răcit, decojește-o și taie-o în bucățele.
  • Mixează într-un blender sfecla tăiată bucățele cu uleiul de măsline, boabele de năut fierte sau scoase din conservă. Apoi adaugă usturoiul, pasta de tahini, zeama de lămâie și 30ml apă. Dacă vrei să iasă mai puțin consistent, mai adaugă 20 ml apă și mixează bine.
  • La sfârșit prăjește în toaster feliile de Pâine Boromir, apoi întinde un strat generos de humus cu sfeclă roșie și completează cu felii de avocado și cu un topping de telemea. Poți folosi și alte topping-uri după cum preferi: semințe, roșii cherry, nuci sau fistic, boabe de rodie sau frunzulițe proaspete de busuioc. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *