Lava cake cu ciocolată albă și neagră

reteta lava cake ciocolata alba
Yields: 3 Servings Difficulty: Easy

Ceva mai bun decât un lava cake simplu? Un vulcan delicios cu ciocolată albă și miez fierbinte de ciocolată amăruie. Iubitorii de ciocolată și delicatese îl vor adora din prima.

Rețeta noastră de lava cake se prepară îndată cu Făina albă Superioară Boromir. Se potrivește perfect la ocaziile speciale precum cinele romantice, sărbători și petreceri. Totuși e prea gustos ca să pasttrezi rețeta doar pentru anumite zile. Așa că îți propunem să o pregătești și la masa de zi cu zi, când vrei să îți surprinzi familia sau să te răsfeți singur cu savoarea sa.

Vulcanul de ciocolată, rețetă super simplă

Ca să prepari lava cake, trebuie mai întâi să amesteci amestecul de ciocolată topită și unt cu amestecul de ouă, după care adaugi Făină Boromir. La final nu mai trebuie decât să pui bucățile de ciocolată neagră în centru și să rumenești compoziția în cuptor. Mai simplu de atât nu se poate.

Vrei să obții altă combinație de culori și gusturi? Prepară lava cake cu ciocolata neagră și bucățele de ciocolată albă. Pentru un strop de culoare o poți înlocui pe oricare dintre ele cu ciocolata roz, Ruby. Odată ce s-a făcut, savureaz-o cu sosuri de fructe dulci-acrișoare, caramel sau vanilie. Ca să obții un decor simplu, te sfătuim să o pudrezi cu zahăr și să o servești pe farfurie cu fructe proaspete: zmeură, căpșuni, afine sau un mix pe placul tău.

Lava cake, ușor de făcut cu Făina Boromir

Din Făina albă de grâu Boromir prepari fără prea mult efort o bunătate de lava cake. Vei adora crusta rumenă, gustoasă, din care se revarsă ciocolata fierbinte. Descoperă pe blog și rețeta noastră de vulcan de ciocolată neagră. Este desertul ideal pentru cei care preferă un gust intens de ciocolată.

Făina Boromir este produsă din boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai la dispoziție o făină de calitate superioară. Comand-o online de pe boromirmarket.ro și bucură-te din plin de gustul preparatelor tale. În magazinul nostru găsești multe alte ingrediente perfecte pentru rețetele tale.

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 200 grade C, apoi topește ciocolata albă și untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde timp de 25 secunde. Dacă folosești cuptorul cu microunde, deschide ușa și amestecă din când în când în compoziție. Într-un alt bol amestecă ouăle, zahărul pudră și vârful de sare.
  • Combină amestecul de ciocolată topită și unt cu amestecul de ouă, apoi adaugă Făina Boromir și coaja rasă de lămâie.
  • Noi am folosit 3 forme de lava cake cu dimensiunile următoare: diametrul de 6cm și înălțimea de 7cm. Unge cu unt cele trei forme de lava cake, apoi toarnă în ele compoziția pentru vulcanul de ciocolată. Pune în mijloc bucățelele de ciocolată amăruie și presează foarte ușor astfel încât să fie acoperite în întregime de compoziția de lava cake. Poți folosi și ciocolata roz pentru a obține un contrast frumos de culori și arome.
  • Rumenește cele trei lava cake timp de 14-15 minute la 200 grade C. Timpul de coacere este direct proporțional cu temperatura la care setezi cuptorul. După ce s-au făcut, folosește o farfurie plată pentru a le răsturna. Fiecare lava cake ar trebui să fie servită pe altă farfurie pentru ca aspectul lor să fie de efect. Pudrează-le cu zahăr pudră și adaugă coacăze sau alte fructe pe placul tău. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *