Parcă nimic nu e mai frumos într-o zi de toamnă decât o plăcintă cu dovleac bogată în savoare. Modul în care se întrepătrund aromele și texturile te cucerește pe deplin. Dacă ai poftă de un desert în ton cu anotimpul tomnatic și vrei să îți umpli casa cu miresme dulci, rețeta noastră poate fi o alegere minunată.
Preparat cu Făina albă superioară Boromir, aluatul fraged completează perfect umplutura aromată de dovleac. Ți-am pregătit mai multe sfaturi, dar și diferite variante de plăcintă ca să ne asigurăm că obții un gust bun de tot, pe placul tău.
O toamnă mai dulce cu plăcinta cu dovleac
Plăcinta cu dovleac poate fi aromatizată atât cu scorțișoară, cât și cu nucșoară, cuișoare, anason sau un mix de mirodenii. Dovleacul se potrivește foarte bine cu fructe precum mere sau pere, așa că nu ezita să le folosești pentru umplutură. Dacă preferi un contrast plăcut de texturi, completează umplutura de dovleac cu nuci zdrobite.
Cum prepari cea mai bună plăcintă? Pentru ca foile să iasă fragede, te sfătuim să le ungi cu unt sau ulei înainte de a pune umplutura. De asemenea, este esențial ca foile de plăcintă să nu aibă contact cu aerul multă vreme întrucât se pot usca și astfel nu vei obține textura dorită. Le poți acoperi cu folie alimentară cât timp pregătești umplutura.
Plăcintă cu dovleac, preparată cu Făina Boromir
Făina albă de grâu Boromir conferă plăcintelor o savoare și o textură unică. Umplutura de dovleac se îmbină într-o armonie desăvârșită cu aluatul fraged și aromat. Făina Boromir este produsă din boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai la dispoziție o făină de calitate superioară. Pe blog ți-am pregătit și o rețetă delicioasă de plăcintă cu mere, numai bună de savurat alături de oamenii dragi.
Comandă online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești multe alte ingrediente cu care gătești bunătăți. De acolo poți alege și cel mai bun mălai din care obții tradiționala mămăliguță, dar și deserturi precum prăjitura Mălai dulce.
Ingredients
Instructions
- Mai întâi trebuie să pregătești aluatul pentru plăcinta cu dovleac. Amestecă într-un bol uleiul, oul, sarea și laptele călduț, după care poți adăuga treptat Făina Boromir. După ce s-a îngroșat compoziția, frământ-o până când obții un aluat nelipicios și elastic. Pune aluatul într-un vas, apoi acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l în frigider timp de o jumătate de oră.
- Urmează să prepari umplutura. Dă pe răzătoare dovleacul, apoi amestecă-l cu zahăr, scorțișoară și unt. Călește amestecul până când se evaporă zeama lăsată de dovleac. Lasă umplutura la răcit la temperatura camerei.
- După ce l-ai scos din frigider, împarte aluatul în două părți pe care trebuie să le întinzi până obții două foi cu o grosime de 4-5mm. Te sfătuim să pudrezi masa de lucru mai întâi cu făină. Astfel foile nu se vor lipi de blat. După ce le-ai uns cu unt sau ulei, adaugă umplutura de dovleac, rulează-le și suprapune capetele cât mai bine astfel încât să nu se desfacă.
- Lasă la rumenit plăcintele cu dovleac în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de aproximativ 40 de minute. Odată ce le-ai scos din cuptor, presară peste ele zahăr pudră pentru a crea un decor simplu și de efect. Savurează-le la masa în familie și bucură-te alături de cei dragi de un răsfăț delicios. Poftă bună!