Plăcintă cu spanac și brânză, cea mai rapidă rețetă

placinta cu spanac
Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 40 Mins

Hrănitoare și savuroasă, plăcinta cu spanac transformă masa de zi cu zi într-un adevărat răsfăț. Odată ce ai scos-o din cuptor, aceasta te îmbie cu aromele ademenitoare și gustul foietajului crocant, desăvârșit de umplutura bogată.

Rețeta noastră inedită de plăcintă cu spanac și telemea se prepară rapid și ușor, iar rezultatul este cât se poate de minunat. Cu aroma și textura lor crunchy, Foile de Cremșnit Boromir completează foarte bine umplutura cremoasă. Plăcinta va fi chiar și pe placul celor care nu prea adoră spanacul.

Variante delicioase de plăcinte cu spanac

Am preparat umplutura de spanac cu telemea, astfel că nu a fost nevoie să folosim decât puțină sare. Spanacul se potrivește și cu alte brânzeturi precum: mozzarella, cașcaval, urdă, brânză de vaci, gorgonzola, cheddar sau feta. Smântâna îi conferă umpluturii o textură cremoasă, așa că te sfătuim să o integrezi în rețetă. Totuși poți folosi în locul ei și iaurt grecesc gras.

Există și rețete de plăcinte cu spanac pentru care umplutura se prepară cu ciuperci, carne de pui sau bacon. Ca să iasă mai aromate, poți completa spanacul cu verdețuri precum ceapa verde, mărar sau pătrunjel. Și roșiile cherry sau ardeiul gras conferă plăcintei cu spanac un plus de savoare.

Plăcintă cu spanac super rapidă

Plăcinta cu spanac se face în cel mai scurt timp, întrucât nu trebuie decât să pregătești umplutura, după care o întinzi peste Foaia de Cremșnit Boromir. Fie că folosești spanac congelat sau proaspăt, trebuie să îl călești bine astfel încât să nu rămână apos.

După ce l-ai amestecat cu brânza, smântâna și ouăle, ungi foaia de cremșnit cu unt și distribui uniform umplutura de spanac. Pentru a obține o bunătate de plăcintă, este musai să o acoperi la final cu un amestec de foi de cremșnit sfărâmate, ouă și smântână. La final, o lași la rumenit în cuptorul preîncălzit doar 10 minute.

O bunătate de plăcintă cu Foile de Cremșnit Boromir

Preparată cu Foile de Cremșnit Boromir, plăcinta cu spanac capătă o savoare unică. Foietajul crunchy se împletește perfect cu umplutura bogată de spanac și telemea. Fiecare pachet de Foi de Cremșnit conține 3 foi cu care poți găti fel și fel de preparate apetisante. Pentru rețeta de astăzi, ai nevoie de 2 foi de cremșnit, astfel că pe cea rămasă o poți folosi pentru a prepara ușor un mic dejun cu ouă, bacon și mozzarella.

Descoperă pe blogul nostru și rețeta de aperitive calde din foietaj cu brânză Brie și piersici, un deliciu neașteptat de bun la gust. Tot de acolo afli și cum poți pregăti pentru masa festivă aperitive gustoase cu topping de spanac și ciuperci.

În prepararea Foilor de Cremșnit Boromir se folosesc doar ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să te bucuri de o experiență desăvârșită a gustului. Le poți comanda oricând de pe boromirmarket.ro, locul în care te așteptăm cu mai multe surprize savuroase.

Din magazinul nostru online poți comanda multe alte ingrediente, dar și bunătăți gata preparate. Alege de acolo și sortimentele preferate de fursecuri fragede cu unt din colecția Pișcoturile Pupici cu Sclipici. Sunt de nelipsit de pe platourile asortate pe care le pregătești pentru zilele speciale.placinta cu spanac reteta

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Mai întâi te vei ocupa de prepararea umpluturii de spanac. Toacă ceapa mărunt, apoi călește-o cu ulei într-o tigaie mare și adâncă. Adaugă spanacul și călește-l bine până se evaporă apa din el. Dacă folosești spanac proaspăt, vei vedea că este destul de voluminos și s-ar putea să nu se călească bine când îl pui pe tot deodată în tigaie. Cel mai bine ar fi să îl adaugi treptat. De asemenea, spanacul congelat trebuie lăsat la dezghețat și apoi la scurs.
  • Într-un bol mare pune telemeaua și fărâmițeaz-o cu furculița, apoi adaugă jumătate din cantitatea de smântână, 1 ou, mărarul și spanacul. Umplutura poate fi aromatizată și cu pătrunjel sau usturoi. Dacă vrei să fie mai sărată plăcinta cu spanac, poți pune puțină sare.
  • Într-un bol separat fărâmițează 1 Foaie de Cremșnit Boromir, apoi adaugă 1 ou și smântâna rămasă, și amestecă bine.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, apoi unge tava cu unt și așază foaia de cremșnit. O poți unge cu untul topit, după care întinzi peste ea prima compoziție de umplutură. Niveleaz-o cu spatula, apoi pune deasupra topping-ul de foietaj fărâmițat. Lasă la rumenit plăcintă în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute. După ce ai scos-o din cuptor, taie plăcinta în bucăți și savureaz-o din plin la masa în familie. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *