Plăcintă cu urdă și mărar

Yields: 20 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 45 Mins Total Time: 1 Hr 5 Mins

Plăcinta cu urdă și mărar este un desert cu tradiție care te invită la savoare și simplitate cu gustul său inconfundabil. Umplutura cremoasă de brânză dulce și foile de plăcintă se îmbină într-o armonie perfectă de arome și texturi.

De data asta ne-am lăsat inspirați de bunătățile tradiționale pentru a concepe o rețetă deosebită de plăcintă cu urdă, mărar și foi fragede, preparate cu Făina superioară Boromir. Dacă vrei să recreezi gustul de odinioară și să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva dulce și bun de tot, poți prepara rețeta noastră în câțiva pași simpli.

Prăjitura sau plăcinta cu urdă dulce și mărar

Plăcinta cu urdă și mărar te cucerește din prima atât cu savoarea aparte, cât și cu versatilitatea sa. Dacă preferi ca gustul umpluturii să fie mai bogat, poți completa urda dulce cu brânză ricotta, iaurt grecesc sau brânză dulce de vacă.

Deși mărarul se potrivește foarte bine în această combinație, merge să folosești în locul său și stafide sau merișoare dulci-acrișoare. Pentru un plus de aromă te sfătuim să adaugi în umplutură esență de vanilie și coajă rasă de lămâie sau portocală.

Cum se prepară plăcinta cu urdă?

După ce ai amestecat bine untul cu Făina Boromir, trebuie să adaugi zahărul, gălbenușurile, smântâna și praful de copt, apoi frămânți până când obții un aluat omogen. Din el vei pregăti două foi de plăcintă.

Umplutura pentru plăcintă cu urdă și mărar se prepară îndată. Trebuie doar să amesteci bine toate ingredientele, după care întinzi crema peste foaia de plăcintă și o acoperi la final cu cea de-a doua foaie. Ca să obții o umplutură cremoasă este esențial să mixezi bine brânza cu celelalte ingrediente atunci când le combini.

Plăcinte tradiționale și alte delicii cu Făina Boromir

Pe lângă rețeta de plăcintă cu urdă și mărar, găsești pe blogul nostru și o rețetă minunată de plăcintă țărănească cu umplutură bogată de mere și scorțișoară. Făina albă superioară Boromir conferă plăcintelor un gust unic, capabil să te poarte în vremurile de altădată când bunica și mama te răsfățau cu nenumărate bunătăți.

În prepararea Făinii Boromir folosim doar boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai parte de un ajutor de nădejde atunci când gătești mâncărurile preferate. Comand-o oricând de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care te așteaptă ingredientele de care ai nevoie pentru a găti cele mai bune mâncăruri.

Ingredients

0/16 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Mai întâi cerne Făina Boromir, apoi amestec-o cu untul moale. Te sfătuim să scoți untul din frigider cu cel puțin o oră înainte să te apuci de gătit. Adaugi smântâna, gălbenușurile, praful de copt, zahărul și zeama de lămâie, după care trebuie să frămânți astfel încât să rezulte un aluat omogen.
  • Împarte în jumătate aluatul pentru plăcinta cu urdă și mărar. Presară făina pe o foaie de copt întinsă pe masa de lucru. Peste ea va trebui să întinzi cu sucitorul o jumătate de aluat. Foaia ar trebui să aibă grosimea unui deget. Acoperă ambele foi cu folie alimentară și lasă-le la frigider cât timp pregătești umplutura.
  • Într-un bol mare mixează foarte bine zahărul, ouăle, grișul, zahărul vanilat sau esență de vanilie, mărarul tocat mărunt și coaja rasă de lămâie. Dacă vrei să faci și alte combinații de arome, poți înlocui mărarul cu stafide sau merișoare în funcție de preferințe.
  • Unge cu unt o tavă cu dimensiunea de 20x30 cm, apoi transferă prima foaie și întinde deasupra umplutura de urdă. Nivelează cu spatula, apoi așază deasupra cea de-a doua foaie de plăcintă. Rumenește plăcinta cu urdă și mărar timp de 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C. După ce ai scos din cuptor plăcinta, pudreaz-o cu zahăr dacă vrei să aibă un decor simplu și aspectuos. Savureaz-o cu mare plăcere la masa în familie! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *