
Yields:
20 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 20 Mins
Cook Time:
45 Mins
Total Time:
1 Hr 5 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi cerne Făina Boromir, apoi amestec-o cu untul moale. Te sfătuim să scoți untul din frigider cu cel puțin o oră înainte să te apuci de gătit. Adaugi smântâna, gălbenușurile, praful de copt, zahărul și zeama de lămâie, după care trebuie să frămânți astfel încât să rezulte un aluat omogen.
- Împarte în jumătate aluatul pentru plăcinta cu urdă și mărar. Presară făina pe o foaie de copt întinsă pe masa de lucru. Peste ea va trebui să întinzi cu sucitorul o jumătate de aluat. Foaia ar trebui să aibă grosimea unui deget. Acoperă ambele foi cu folie alimentară și lasă-le la frigider cât timp pregătești umplutura.
- Într-un bol mare mixează foarte bine zahărul, ouăle, grișul, zahărul vanilat sau esență de vanilie, mărarul tocat mărunt și coaja rasă de lămâie. Dacă vrei să faci și alte combinații de arome, poți înlocui mărarul cu stafide sau merișoare în funcție de preferințe.
- Unge cu unt o tavă cu dimensiunea de 20x30 cm, apoi transferă prima foaie și întinde deasupra umplutura de urdă. Nivelează cu spatula, apoi așază deasupra cea de-a doua foaie de plăcintă. Rumenește plăcinta cu urdă și mărar timp de 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C. După ce ai scos din cuptor plăcinta, pudreaz-o cu zahăr dacă vrei să aibă un decor simplu și aspectuos. Savureaz-o cu mare plăcere la masa în familie! Poftă bună!