Plăcintă cu vișine și gust foarte aromat

placinta cu visine reteta
Difficulty: Easy

Plăcinta cu vișine este răsfățul perfect pentru zilele însorite de vară. Nu ai cum să nu rămâi fermecat de gustul dulce-acrișor și prospețimea vișinelor, desăvârșite de crusta crocantă a plăcintei.

Vara asta îți propunem să te bucuri de multă savoare alături de rețeta noastră delicioasă de tartă cu vișine și crustă preparată cu Făina superioară Boromir. Promitem că va fi dragoste la prima degustare alături de o cupă generoasă de înghețată sau de un sos fin de vanilie!

Cum prepari plăcinta cu vișine?

Rețeta noastră de plăcintă cu vișine se face în câțiva pași simpli. După ce ai pregătit aluatul pentru crustă, îl lași să se odihnească în frigider, apoi îl întinzi cu sucitorul până obții o foaie rotundă.

Ca să prepari o umplutură de vișine delicioasă și bine legată, amesteci vișinele proaspete cu zahărul și amidonul de porumb. Poți adăuga esență de vanilie sau coajă rasă de portocală pentru un plus de aromă. Dacă preferi un mix de fructe, completează vișinele cu piersici, cireșe sau afine fresh după cum îți place.

Odată ce ai pus umplutura în mijlocul foii de plăcintă, trebuie să aduni marginile aluatului peste vișine astfel încât fructele din centru să rămână neacoperite. La final lași la rumenit plăcinta cu vișine, iar în mai puțin de o oră va fi gata de servit împreună cu cei dragi.

Plăcinte delicioase din Făina Boromir

Calitatea superioară și textura deosebită a Făinii Boromir transformă plăcinta cu vișine într-o bunătate de desert. Crusta crunchy și umplutura bogată de vișine creează un gust aparte, plin de prospețime, ce îți îndulcește zilele călduroase.

Cum ne plac deserturile cu fructe în toate formele lor, ți-am pe blog și alte rețete cu vișine. Află cum prepari un pandișpan pufos cu vișine, dar și prăjitura Cușma lui Guguță cu cremă de mascarpone și clătite umplute cu vișine.

Aruncă o privire pe boromirmarket.ro, magazinul din care poți comanda online Făina albă de grâu Boromir, plus multe alte ingrediente nelipsite din rețetele tale. Pentru ca tu să ai parte de un ajutor de nădejde în bucătărie, în prepararea Făinii superioare Boromir folosim boabe de grâu alese cu mare grijă și măcinate fin în morile noastre.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Începe prin a mixa într-un robot de bucătărie Făina Boromir cernută, zahărul și sarea. Adaugă apoi untul rece, tăiat bucățele, apoi mixează până când se formează o compoziție omogenă și sfărâmicioasă. Într-un bol separat amestecă oul, oțetul și apa. Adaugă amestecul de ou în robotul de bucătărie și mixează astfel încât să se formeze un aluat ferm. Ia aluatul din robot, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l în frigider timp de 30 minute. Din el poți prepara două tarte cu vișine.
  • În continuare te vei ocupa de umplutura de vișine. Scoate sâmburii din vișine, apoi amestecă-le într-un bol cu zahărul, amidonul de porumb și sarea. Mic truc: adaugă esență de vanilie dacă vrei să iasă mai gustoasă.
  • După ce s-a scurs jumătatea de oră, scoate aluatul și preîncălzește cuptorul la 200 grade C. Împarte aluatul în două. Întinde una dintre bucățile de aluat pe o hârtie de copt astfel încât să obții o foaie subțire și rotundă. Transferă apoi într-o tavă foaia de plăcintă cu tot cu hârtia de copt.
  • În mijlocul ei va trebui să pui jumătate din umplutura de vișine și să lași 5 cm distanță între umplutură și marginile foii de plăcintă. Adaugă deasupra bucățelele de unt și pune marginile aluatului peste umplutură astfel încât vișinele din centru să rămână neacoperite. Te sfătuim să presari zahăr deasupra pentru a se carameliza frumos vișinele. Procedează la fel cu cea de-a doua plăcintă cu vișine. Rumenește plăcintele timp de 40-45 de minute în cuptor, apoi servește-le calde alături de înghețata preferată! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *