Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Începe prin a mixa într-un robot de bucătărie Făina Boromir cernută, zahărul și sarea. Adaugă apoi untul rece, tăiat bucățele, apoi mixează până când se formează o compoziție omogenă și sfărâmicioasă. Într-un bol separat amestecă oul, oțetul și apa. Adaugă amestecul de ou în robotul de bucătărie și mixează astfel încât să se formeze un aluat ferm. Ia aluatul din robot, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l în frigider timp de 30 minute. Din el poți prepara două tarte cu vișine.
- În continuare te vei ocupa de umplutura de vișine. Scoate sâmburii din vișine, apoi amestecă-le într-un bol cu zahărul, amidonul de porumb și sarea. Mic truc: adaugă esență de vanilie dacă vrei să iasă mai gustoasă.
- După ce s-a scurs jumătatea de oră, scoate aluatul și preîncălzește cuptorul la 200 grade C. Împarte aluatul în două. Întinde una dintre bucățile de aluat pe o hârtie de copt astfel încât să obții o foaie subțire și rotundă. Transferă apoi într-o tavă foaia de plăcintă cu tot cu hârtia de copt.
- În mijlocul ei va trebui să pui jumătate din umplutura de vișine și să lași 5 cm distanță între umplutură și marginile foii de plăcintă. Adaugă deasupra bucățelele de unt și pune marginile aluatului peste umplutură astfel încât vișinele din centru să rămână neacoperite. Te sfătuim să presari zahăr deasupra pentru a se carameliza frumos vișinele. Procedează la fel cu cea de-a doua plăcintă cu vișine. Rumenește plăcintele timp de 40-45 de minute în cuptor, apoi servește-le calde alături de înghețata preferată! Poftă bună!