Category: Prăjituri
Cuisine: Traditional
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Pentru a obține compoziția de clătite, amestecă ouăle împreună cu zahărul și esența de vanilie, apoi toarnă treptat laptele. Amestecă bine până când se omogenizează compoziția. Adaugă apoi Făina Boromir și vârful de sare. Odată ce s-a omogenizat compoziția, las-o la odihnit timp de 15 minute.
- Urmează să rumenești clătitele în tigaie. Încinge tigaia cu unt sau ulei, apoi toarnă un strat subțire de compoziție și rotește imediat tigaia. Prăjește fiecare clătită pe-o parte și pe alta până când se încrețește la margini și apar pete maronii. Ar trebui să îți ia aproximativ 1-2 minute pe-o parte și încă 30 secunde pe cealaltă parte. Așază-le pe un platou, apoi acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la răcit înainte de a le umple.
- În continuare trebuie să te ocupi de crema pentru Cușma lui Guguță. Mixează foarte bine zahărul, esența de vanilie și brânza mascarpone. După ce s-au dizolvat granulele de zahăr, mixează în alt bol smântâna dulce, foarte rece, până când obții o frișcă aerată. De asemenea, paletele mixerului trebuie să fie reci. Le poți lăsa în congelator înainte. Mai apoi amestecă brânza mascarpone cu frișca, folosind o o spatulă pentru a o încorpora ușor.
- Scurge foarte bine vișinele din compot într-o sită mare. Poți presa ușor cu mâna ca să se scurgă și excesul de compot. Cușma lui Guguță este gata de asamblat!
- Așază un rând de vișine în mijlocul fiecărei clătite, apoi ruleaz-o strâns. Întinde pe un platou rotund câteva linguri de cremă pe care o poți netezi cu cuțitul. Așază una lângă alta patru clătite umplute cu vișine. Adaugă deasupra un strat de cremă, apoi așază încă trei clătite. Completează cu încă un strat de cremă, apoi cu două clătite. Nu mai trebuie decât să adaugi crema peste cele două clătite, după care așezi în vârf ultima clătită. La final, decorează prăjitura cu crema rămasă, ciocolată rasă și vișine. Cușma lui Guguță va fi apreciată de toți cei dragi pentru aspectul inedit și gustul irezistibil! Poftă bună!