Prăjitura Cușma lui Guguță

Difficulty: Easy

Prăjitura perfectă există și se numește Cușma lui Guguță! Cum să nu adori gustul dulce acrișor al vișinelor ce se îmbină minunat cu straturile de clătite și crema fină de mascarpone? Sigur te va cuceri și pe tine acest deliciu moldovenesc cu bogăția de arome și texturi.

Deși este un desert foarte popular vara când se coc vișinele, asta nu ne oprește să ne bucurăm de savoarea lui și în alte anotimpuri. Pentru rețeta noastră de Cușma lui Guguță poți folosi foarte bine atât vișine proaspete, cât și vișine din compot sau din dulceață. Aceste fructe vor conferi un gust fresh și răcoros clătitelor preparate cu Făina albă superioară Boromir și îmbogățite de crema de mascarpone și frișcă.

Variante gustoase de Cușma lui Guguță

De-a lungul timpului au apărut mai multe variante pentru această prăjitură care poartă numele unui personaj mult îndrăgit din poveștile pentru copii. Ca să obținem un gust bogat, noi am preparat crema pentru Cușma lui Guguță cu smântână dulce pentru frișcă și mascarpone. Totuși crema se poate pregăti și cu smântână fermentată și grasă dacă preferi un gust mai acrișor.

De asemenea, în locul clătitelor, poți folosi rulouri dintr-un aluat fraged, preparat cu smântână și unt. În rețeta de clătite franțuzești de pe blog ți-am pregătit mai multe trucuri și sfaturi pentru a obține cele mai bune crêpes.

Dacă folosești vișine din compot, este esențial să le scurgi bine de tot de zeamă. Vișinele din dulceață sunt mai dulci și mai aromate. În cazul în care preferi un gust fresh folosește vișine din compot. După ce ai asamblat Cușma lui Guguță, poți decora prăjitura cu cremă și ciocolată rasă. Ciocolata poate fi înlocuită și cu pudră de cacao, iar crema cu frișcă simplă.

Prăjitură din clătite preparate cu Făina Boromir

Preparate cu Făina Boromir, clătitele fine și elastice se armonizează perfect cu crema de mascarpone și vișinile acrișoare. Dacă îți plac clătitele foarte mult, aruncă un ochi și la celelalte rețete pe care ți le-am pregătit pe blog: clătite cu brânză dulce și stafide la cuptor, un irezistibil tort de clătite cu multă ciocolată, dar și clătite de post pline de savoare.

În prepararea Făinii superioare Boromir folosim boabe de grâu alese cu mare grijă pentru ca tu să ai parte de un ajutor de nădejde în bucătărie. O poți comanda oricând din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, unde te așteaptă fel și fel de ingrediente de nelipsit din bucătărie.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru a obține compoziția de clătite, amestecă ouăle împreună cu zahărul și esența de vanilie, apoi toarnă treptat laptele. Amestecă bine până când se omogenizează compoziția. Adaugă apoi Făina Boromir și vârful de sare. Odată ce s-a omogenizat compoziția, las-o la odihnit timp de 15 minute.
  • Urmează să rumenești clătitele în tigaie. Încinge tigaia cu unt sau ulei, apoi toarnă un strat subțire de compoziție și rotește imediat tigaia. Prăjește fiecare clătită pe-o parte și pe alta până când se încrețește la margini și apar pete maronii. Ar trebui să îți ia aproximativ 1-2 minute pe-o parte și încă 30 secunde pe cealaltă parte. Așază-le pe un platou, apoi acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la răcit înainte de a le umple.
  • În continuare trebuie să te ocupi de crema pentru Cușma lui Guguță. Mixează foarte bine zahărul, esența de vanilie și brânza mascarpone. După ce s-au dizolvat granulele de zahăr, mixează în alt bol smântâna dulce, foarte rece, până când obții o frișcă aerată. De asemenea, paletele mixerului trebuie să fie reci. Le poți lăsa în congelator înainte. Mai apoi amestecă brânza mascarpone cu frișca, folosind o o spatulă pentru a o încorpora ușor.
  • Scurge foarte bine vișinele din compot într-o sită mare. Poți presa ușor cu mâna ca să se scurgă și excesul de compot. Cușma lui Guguță este gata de asamblat!
  • Așază un rând de vișine în mijlocul fiecărei clătite, apoi ruleaz-o strâns. Întinde pe un platou rotund câteva linguri de cremă pe care o poți netezi cu cuțitul. Așază una lângă alta patru clătite umplute cu vișine. Adaugă deasupra un strat de cremă, apoi așază încă trei clătite. Completează cu încă un strat de cremă, apoi cu două clătite. Nu mai trebuie decât să adaugi crema peste cele două clătite, după care așezi în vârf ultima clătită. La final, decorează prăjitura cu crema rămasă, ciocolată rasă și vișine. Cușma lui Guguță va fi apreciată de toți cei dragi pentru aspectul inedit și gustul irezistibil! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *