Clătite de post aromate și foarte fine

clatite de post reteta
Yields: 5 Servings Difficulty: Easy

Rețeta de clătite de post reunește într-un mod tare dulce aromele delicate cu textura fină, ușor elastică a acestor bunătăți mult îndrăgite. Fie că ții post sau o dietă vegană, le vei îndrăgi din prima clipă.

Chiar dacă nu conțin lapte, unt sau ouă, clătitele de post sunt mai gustoase decât ai crede. Din Făina albă superioară Boromir obții clătitele perfecte pentru perioada postului și nu numai. Pe lângă sfaturile și trucurile de preparare, vei afla și cum poți adapta rețeta astfel încât să te bucuri de un răsfăț pe cinste.

Clătitele de post, versatile și ușor de făcut

Doar pentru că ții post nu înseamnă că nu poți savura din plin gustul clătitelor clasice în diferite combinații. Pentru a obține clătite gustoase de post trebuie să folosești lapte vegetal de soia, ovăz, cocos, orez sau migdale, în funcție de preferință .Poți prepara clătitele și cu apă minerală în cazul în care vrei să iasă mai subțiri.

Clătitele ies mai elastice și pufoase dacă lași compoziția la odihnit după ce ai pregătit-o. Astfel, glutenul din făină va avea destul timp să se dezvolte și să confere compoziției o consistență mai groasă. După ce s-au rumenit bine, poți umple clătitele vegane cu gem, dulceață sau sos de ciocolată neagră. În plus, le poți completa cu fructe fresh și frișcă vegetală. Pentru un plus de gust, pudrează-le cu scorțișoară sau alte mirodenii dulci.

Pe blogul nostru găsești și alte rețete ideale pentru zilele de post. Află cum prepari cea mai gustoasă prăjitură de post cu cremă catifelată de vanilie, fructe și foietaj. Va fi gata în cel mai scurt timp, iar rezultatul este pur și simplu delicios.

Tortul de post din biscuiți este un alt preparat care te va cuceri complet cu gustul său. Iar dacă vrei să te bucuri de dimineți pline de voie bună și energie, te invităm să pregătești rețeta noastră de frigănele din cozonac cu lapte de migdale, un desert vegan pe cât de apetisant, pe atât de ușor de preparat.

Clătite de post cu Făina Boromir

Cu Făina albă superioară Boromir, clătitele capătă un gust și o textură unică. Preparată prin măcinarea fină a boabelor de grâu atent selecționate, Făina Boromir conferă mai multă savoare rețetelor tale.

Pentru ca tu să te bucuri de o făină de calitate superioară în nenumărate combinații delicioase, ți-am pregătit pe blogul Boromir multe rețete de delicii. Odată cu încheierea postului, poți prepara clătitele cu ciocolată din plin sau clătitele cu brânză dulce și stafide la cuptor. Cei dragi vor adora și clătitele pufoase în stil american cu care îi poți răsfață la micul dejun.

Oricând îți vine pofta de gătit bunătăți, poți comanda online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteaptă ingrediente și preparate de cea mai bună calitate. Alege de acolo și sortimentul preferat de Cozonac Vegan cu miez pufos și creme fine, deliciul numai bun de servit în post.

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Pentru început amestecă într-un bol laptele la temperatura camerei, sarea, zahărul și untul vegan. Apoi mixează foarte bine până când obții o compoziție omogenă. Acoperă amestecul cu folie alimentară, urmând să îl lași la odihnit timp de 30 minute. Este esențial ca glutenul din făină să se relaxeze pentru ca clătitele să capete textura pufoasă și elastică.
  • Unge cu ulei o tigaie de 20-22 de cm, apoi las-o pe foc mediu să se încingă îndeajuns. Te sfătuim să folosești o tigaie cu fundul subțire.
  • Toarnă puțin din compoziție astfel încât să se formeze un strat subțire. Rotește imediat tigaia pentru a se distribui uniform. Urmează să rumenești fiecare clătită pe ambele părți până când capătă o crustă ușor crocantă și o culoare aurie. Ar trebui să îți ia 1-2 minute ca să se facă pe-o parte și 30-40 secunde pe cealaltă parte. La final umple clătitele de post cu gem, dulceață sau crema de ciocolată cu alune Alunetta, iar dacă vrei să te bucuri de mai multă prospețime presară și fructe de pădure sau orice alt tip de fructe fresh pe placul tău. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *