Yields:
5 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Pentru început amestecă într-un bol laptele la temperatura camerei, sarea, zahărul și untul vegan. Apoi mixează foarte bine până când obții o compoziție omogenă. Acoperă amestecul cu folie alimentară, urmând să îl lași la odihnit timp de 30 minute. Este esențial ca glutenul din făină să se relaxeze pentru ca clătitele să capete textura pufoasă și elastică.
- Unge cu ulei o tigaie de 20-22 de cm, apoi las-o pe foc mediu să se încingă îndeajuns. Te sfătuim să folosești o tigaie cu fundul subțire.
- Toarnă puțin din compoziție astfel încât să se formeze un strat subțire. Rotește imediat tigaia pentru a se distribui uniform. Urmează să rumenești fiecare clătită pe ambele părți până când capătă o crustă ușor crocantă și o culoare aurie. Ar trebui să îți ia 1-2 minute ca să se facă pe-o parte și 30-40 secunde pe cealaltă parte. La final umple clătitele de post cu gem, dulceață sau crema de ciocolată cu alune Alunetta, iar dacă vrei să te bucuri de mai multă prospețime presară și fructe de pădure sau orice alt tip de fructe fresh pe placul tău. Poftă bună!