Prăjitură cu morcovi și mascarpone

Difficulty: Easy

Prăjitura cu morcovi și mascarpone poate fi surpriza ta pentru cei dragi indiferent de ocazie. Iar dacă se prepară și super ușor, cu atât mai bine. Fie că este vorba de sărbători, aniversări sau de masa de zi cu zi, rețeta noastră promite să îi răsfețe într-un mod delicios.

Așadar astăzi vrem să te inspirăm cu o prăjitură gustoasă, preparată cu Făina albă superioară Boromir. Pe lângă faptul că nu îți trebuie multă îndemânare ca să obții un gust deosebit, poți adapta rețeta noastră în diferite moduri după cum îți place.

Prăjitura cu morcovi, ușor făcut și adaptat

Uneori nu ai nevoie decât de o simplă prăjitură pentru a crea momente frumoase cu familia și prietenii. Dacă printre voi se numără și iubitori de ciocolată, poți folosi pudră de cacao și ciocolată pentru blatul prăjiturii cu morcovi.

Scorțișoara și nucșoara îi conferă un gust mai aromat, așa că nu ezita să le integrezi în rețeta de prăjitură cu morcovi și mascarpone. De asemenea, merge să adaugi în compoziția pentru blat și cafea instant. Încă un mic truc: folosește la final un topping de alune de pădure, nuci sau fulgi de migdale.

Cât despre cremele pe care le poți pregăti, merge să prepari prăjitura de morcovi cu creme de mascarpone, brânză sau vanilie. După ce s-a făcut prăjitura, nu îți mai rămâne decât să o completezi cu crema de mascarpone și alune de pădure sau morcovi feliați și răsuciți în formă de floare.

O bunătate de prăjitură cu morcovi și mascarpone

Preparată cu Făina albă de grâu Boromir, prăjitura cu morcovi și mascarpone capătă o savoare și o textură aparte. Miezul său aromat, ușor umed, crema de mascarpone și alunele crocante se armonizează perfect. Pe blogul nostru găsești și o rețetă de prăjitură cu morcovi, ananas și fulgi de cocos, desertul pe care îl poți prepara atât pentru masa de zi cu zi, cât și la cea festivă.

Comandă online Făina albă superioară Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești nenumărate ingrediente necesare pentru rețetele tale. În prepararea sa folosim boabe de grâu alese cu mare grijă pentru ca tu să ai la dispoziție o făină superioară.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 176 grade C, apoi pregătește compoziția pentru blat. Amestecă într-un bol Făina Boromir cu zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea. Adaugă peste amestecul de mai sus uleiul și esența de vanilie, apoi amestecă bine până se omogenizează. Urmează să adaugi pe rând ouăle, amestecând după fiecare adăugare.
  • Răzuiește morcovii și pune-i în compoziția de mai sus. Opțional poți adăuga fulgi de cocos pentru un plus de aromă. Amestecă ușor astfel încât să se omogenizeze.
  • Pune compoziția pentru prăjitura cu morcovi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă la rumenit compoziția timp de 45-50 minute, apoi folosește o scobitoare pentru a vedea dacă s-a făcut. După ce ai scos-o din cuptor, lasă tava deoparte timp de 5 minute. Prăjitura cu morcov și mascarpone trebuie asamblată doar după ce s-a răcit blatul.
  • Pentru a obține crema de mascarpone, amestecă într-un bol brânza mascarpone, untul moale, zahărul pudră și esența de vanilie. Mixează la viteză medie timp de 2-3 minute până când devine pufoasă.
  • Asamblează prăjitura cu morcovi și mascarpone astfel: transferă blatul pe un platou, apoi întinde deasupra crema de mascarpone și completează cu topping-ul de alune de pădure. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *