Prăjitura din cozonac cu ciocolată îi strânge laolaltă pe toți cei dragi cu gustul său. Merge savurată atât la masa de zi cu zi, cât și la cea festivă, oricând ai poftă de un adevărat răsfăț.
Nouă ne place mult de tot mai ales că se face atât de ușor și rapid. Pentru rețeta de astăzi ai nevoie de Cozonacul Casa Boromir cu nuci și ciocolată și de alte ingrediente pe care le ai la îndemână.
Un desert rapid din cozonac cu ciocolată
Rețeta de prăjitură din cozonac cu ciocolată poate fi o alegere minunată atunci când vrei să încerci ceva nou și foarte gustos. Odată scoasă din cuptor, mirosul său te învăluie complet și te îmbie să o servești alături de o cană de ciocolată caldă, un ceai de fructe sau un pahar cu lapte. Se potrivește foarte bine și la micul dejun cu o cafea tare.
Fiind un preparat versatil, poți face multe alte combinații de arome pornind de la rețetă. Pentru un plus de prospețime, poți completa bucățelele de cozonac cu fructe de pădure, căpșuni, cireșe, merișoare sau alte fructe pe gustul tău. Merge să folosești și scorțișoară sau alte mirodenii dulci dacă vrei să iasă mai aromată.
Iubitorii de ciocolată vor îndrăgi varianta de prăjitură din cozonac cu sos de ciocolată, așa că îl poți pune deasupra după ce ai scos-o din în cuptor. La final poți folosi multe alte topping-uri: fructe proaspete, frișcă, glazură fină de lămâie sau un sos de caramel cu Bourbon.
Prăjitură din cozonac cu ciocolată
Din Cozonacii Boromir obții diferite deserturi gustoase. Bogat în miez de nucă și ciocolată, Cozonacul Casa Boromir este numai bun de integrat in rețetă, mai ales dacă ești fan ciocolată. Pentru că deserturile reinterpretate au un farmec aparte, ți-am pregătit pe blog mai multe rețete reinventate din cozonaci într-un mod inedit. Află de acolo cum poți prepara frigănelele cu cremă de ciocolată și alune de pădure sau toast-ul cu crème brûlée, deliciile ideale de savurat dimineața cu familia și prietenii.
Pentru rețeta noastră poți folosi și alte sortimente de Cozonaci Boromir, pe care îi poți comanda de pe boromirmarket.ro. Printre alte sortimente numai bune de integrat în prăjitură se numără și Cozonacul Casa Boromir cu stafide sau Cozonacii cu unt, nucă și scorțișoară sau cu unt și arahide. Dospirea lentă cu fermenți naturali și ingredientele de calitate superioară le conferă un miez pufos și un gust deosebit.
Ingredients
Instructions
- Mai întâi amestecă într-un bol zahărul, ouăle, praful de copt și laptele. Toarnă compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt.
- Taie în bucățele Cozonacul Casa Boromir cu ciocolată și nuci, apoi pune-le în compoziție. Lasă la rumenit prăjitura din cozonac în cuptorul preîncălzit la 170 grade C, timp de 40 minute. Te sfătuim să faci testul scobitorii la final.
- După ce ai scos-o din cuptor, las-o la răcit timp de 15 minute, apoi glazureaz-o cu un sos dulce-acrișor de fructe de pădure. După cum ai văzut, rețeta noastră se face super ușor, din puține ingrediente, iar gustul prăjiturii este delicios. Pe lângă asta, timpul de preparare este foarte scurt. Poftă bună!