Prăjitura Doboș, rețetă rapidă

prajitura dobos
Yields: 30 Servings Difficulty: Easy

Te-ai gândit să-i surprinzi pe cei dragi cu prăjitura Doboș de sărbători? Și noi. Așadar, am pregătit o rețetă foarte simplă și rapidă de prăjitură cu cremă de cacao, ganache de ciocolată și Foi de pandișpan Boromir. Întrucât nu este nevoie să pregătești tu foile la cuptor, îți va rămâne mai mult timp la dispoziție. Tot în perioada sărbătorilor, poți încerca și rețeta noastră de prăjitură cu cremă de ciocolată și fructe de pădure, un alt desert festiv care se prepară ușor.

Prăjitura Doboș cu Foi de pandișpan Boromir

Pufoase și delicate, Foile de pandișpan Boromir se armonizează perfect cu crema catifelată de cacao și ganache-ul fin de ciocolată. Iar topping-ul de fructe fresh îi conferă prăjiturii Doboș un plus de prospețime și un aspect minunat. În prepararea Foilor de pandișpan Boromir folosim ingrediente atent selecționate pentru ca tu să obții numai bunătăți. Le poți comanda oricând de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești o gamă largă de ingrediente și produse gata preparate, de calitate superioară.

prajitura dobos reteta

Sfaturi de preparare Prăjitura Doboș

• Te sfătuim să folosești un unt cu cel puțin 80% grăsime pentru rețeta de prăjitură Doboș.

• Untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei atunci când te apuci de gătit.

• De asemenea, este important ca amestecul de gălbenușuri să fie la temperatura camerei când îl amesteci cu untul spumat.

• În locul esenței de rom poți folosi esență de vanilie pentru crema de unt și cacao.

• Crema de cacao poate fi înlocuită cu o cremă de ciocolată dacă preferi un gust mai bogat de ciocolată.

• Pentru ganache am folosit o ciocolată amăruie cu 65% cacao. O poți înlocui cu o ciocolată cu mai multă cacao în cazul în care preferi un contrast dulce amărui mai intens.

• Ganache-ul de ciocolată poate fi înlocuit cu caramel în funcție de preferință.

• Ca să pregătești caramelul, trebuie să caramelizezi zahăr granulat într-o oală. La final îl întinzi peste prăjitura Doboș.

• Ca topping poți folosi fructe de pădure, nuci sau arahide mărunțite pentru a obține un contrast plăcut de texturi.

prajitura dobos cu crema de cacao si unt

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Fierbe apa cu zahărul. După ce dă în clocot, toarn-o peste gălbenușuri. Mixează amestecul până se răcește. După răcire, adaugă untul moale și mixează până se spumează. Este esențial ca untul să fie la temperatura camerei când te apuci de preparat prăjitura. Adaugă pudra de cacao și esența de rom.
  • Așază o foaie de pandișpan pe platou și întinde 1/3 din cremă. Repetă procedura până se termină toată crema și foile de pandișpan.
  • Încălzește smântâna dulce la bain-marie, apoi adaugă bucățile de ciocolată și așteaptă câteva minute până se topesc, fără să amesteci. Omogenizează ganache-ul și lasă-l la răcit. Întinde-l uniform pe suprafața prăjiturii.
  • Decorează prăjitura Doboș cu fructe proaspete sau cu arahide mărunțite, după preferință. Las-o la frigider timp de 2 ore înainte de servire, apoi împarte-o în 30 de prăjiturele. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *