Prăjitura mușuroi la ghiveci cu cremă de mascarpone

prajitura musuroi reteta
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy

A venit primăvara! Și cum altfel o sărbătorești dacă nu printr-un desert inspirat de frumusețea florilor? Promitem că rețeta noastră de prăjitură mușuroi te va surprinde cu aspectul și simplitatea cu care poți obține un gust minunat.

Este pe cât de delicioasă, pe atât de inedită. Din ciocolata în formă de ghiveci se revarsă o cremă de mascarpone sau un sos de vanilie, desăvârșit de crumble-ul din Checul Ciocco Boromir cu cremă de lapte. Iar deasupra, zmeura fresh și frunzulițele de mentă vin în completarea decorului său deosebit.

Prăjitura mușuroi, perfectă de primăvară

Pornind de la rețeta de prăjitură mușuroi, merge să faci și alte combinații de arome. Noi am folosit ciocolată cu lapte pentru a-i conferi ghiveciului o culoare plăcută. Dacă vrei să te bucuri de un contrast dulce-amărui, te sfătuim să o înlocuiești cu ciocolată neagră.

De asemenea, îți propunem să umpli ciocolata în formă de ghiveci cu cremă de mascarpone sau sos de vanilie. În locul sosului de vanilie merge să pregătești și un sos de caramel sau fructe dulci-acrișoare. La final, poți pune deasupra zmeură sau căpșuni și mentă proaspătă. Pentru un plus de culoare, poți folosi ca decor flori comestibile precum panseluțele.

Prăjiturică mușuroi la ghiveci cu Chec Ciocco

Ai fi zis că din Checul Ciocco Boromir prepari un desert atât de inedit ca prăjitura mușuroi la ghiveci? Miezul său îmbogățit cu fulgi de ciocolată și cremă de lapte, se combină minunat cu ciocolata crunchy și crema de mascarpone sau sosul fin de vanilie.

Află de pe Blogul Boromir cum prepari și alte deserturi speciale pentru sărbători sau alte ocazii. Prăjitura cu smântână, căpșuni și felii de cozonac este o altă rețetă reinterpretată cu care îi poți surprinde pe cei dragi.

Găsești Checul Ciocco Boromir pe boromirmarket.ro în diferite variante: cu cremă de lapte, vanilie sau ciocolată-rom. În prepararea lui folosim ingrediente de calitate superioară pentru ca tu să te bucuri din plin de experiența unică a gustului său.

prajitura musuroi la ghiveci

Ingredients

0/16 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Topește ciocolata la bain-marie într-un vas deasupra apei fierbinți sau in cuptorul cu microunde. Apoi pune-o în pahare de hârtie de dimensiune medie. Vei avea nevoie de aproximativ patru pahare. Bagă imediat paharele în congelator pentru a se întări mai repede. În felul acesta nu se va scurge ciocolata. Te sfătuim să le lași 5 minute. Nu uita să le acoperi cu folie.
  • Ca să prepari crema de mascarpone, mixează într-un bol smântâna rece pentru a obține frișca. Apoi amestec-o cu brânza mascarpone, esența de vanilie și zahărul.
  • Dacă vrei să umpli ghiveciul cu sos de vanilie în locul de cremă, pune într-un vas smântâna pentru frișcă, gălbenușurile, zahărul și amidonul. Încălzește compoziția la bain-marie până când se îngroașă, iar la final adaugă esența de vanilie.
  • Pentru a obține crumble-ul, mărunțește Checul Ciocco. Poți alege oricare din cele trei sortimente de chec în funcție de preferințe: cu cremă de lapte, vanilie sau ciocolată-rom.
  • Asamblează astfel ghiveciul crumble: rupe fiecare pahar de hârtie, având grijă ca ciocolata să nu se sfărâme. Umple ciocolata în formă de ghiveci cu cremă de mascarpone sau sos de vanilie, apoi pune deasupra crumble-ul de chec. Decorează fiecare prăjiturică mușuroi cu zmeură fresh și frunze de mentă și bucură-te de gustul său împreună cu oamenii dragi. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *