Vrei să sărbătorești o zi specială cu ceva dulce și inedit? Bomboanele de ciocolată sunt răsfățul perfect pentru cei dragi. Pentru mai multă inspirație, ți-am pregătit o rețetă de bomboane de ciocolată, reinventată cu Checul marmorat Boromir cu cremă de ciocolată. Află în continuare cum poți obține un gust fin și ce combinații de arome poți.
Sfaturi de preparare bomboane de ciocolată
- Dacă vrei ca gustul bomboanelor să fie dulce-amărui, înlocuiește ciocolata cu lapte cu ciocolată amăruie cu cel puțin 60% cacao.
- Folosește ciocolată albă în cazul în care preferi un gust mai dulce.
- După ce ai modelat bomboanele, trebuie să le lași în frigider timp de 20 minute pentru a capătă o textură consistentă.
- Când treci fiecare bomboană prin ciocolata topită, trebuie să ai grijă pentru că ciocolata se va întări rapid.
- Merge să folosești bețișoare pentru a le conferi bomboanelor un aspect aparte și pentru a fi mai ușor de servit.
Pentru un plus de savoare, poți completa umplutura bomboanelor cu:
- fulgi de cocos
- dulceață de fructe: zmeură, afine, căpșuni sau mure dacă preferi un gust dulce-acrișor
- ness dacă te numeri printre iubitorii de cafea
- ciocolată roz, Ruby, pentru un gust mai aromat
- fistic, arahide sau alune de pădure zdrobite pentru o textură crocantă
- coajă rasă de lămâie sau portocală
- esență de vanilie sau rom
- scorțișoară pentru un gust festiv
- fructe uscate, hidratate în apă cu esență de rom.
Bomboane din ciocolată și Chec Boromir
Checul mamorat Boromir cu cremă de ciocolată este numai bun de integrat în rețetă. Atât checul, cât și crema Alunetta te încântă cu gustul fin de ciocolată și alune de pădure. Când le combini, obții o bogăție de arome și texturi. Pe blogul nostru găsești și rețeta de desert la pahar cu sos de zmeură, chec și cremă de mascarpone, o altă surpriză dulce pentru familie și prieteni.
Comandă online sortimentul preferat de Chec marmorat Boromir din magazinul nostru, boromirmarket.ro. În prepararea Checurilor Boromir, folosim ingrediente alese cu mare grijă pentru ca tu să te bucuri de o experiență autentică a gustului.
Ingredients
Instructions
- Într-un bol, mărunțește cu degetele Checul marmorat Boromir, apoi adaugă crema tartinabilă Alunetta și amestecă până când se omogenizează.
- Folosește o cupă de porționat înghețata pentru a lua puțin din amestecul de mai sus, după care trebuie să îl modelezi în formă de bilă. Procedează la fel până termini compoziția. Te sfătuim să așezi bilele pe o tavă, apoi să le pui în frigider. Lasă-le timp de 20 minute sau mai mult pentru ca bomboanele de ciocolată să se întărească. Le poți lăsa peste noapte în frigider ca să capete un gust răcoros.
- Topește ciocolata la bain-marie, deasupra unei oale cu apă fierbinte. Apoi dă pe rând bomboanele prin ciocolată topită, folosindu-te de două furculițe. Ai grijă să le treci rapid prin ciocolata topită pentru ca aceasta se va întări îndată.
- Înainte de presăra coajă rasă de portocală peste fiecare bomboană, poți lăsa la deshidratat răzătura în cuptor. Trebuie să o lași timp de o oră în cuptorul preîncălzit la 40-60 grade C. În felul acesta își va păstra culoarea frumoasă. Poftă bună!