
În căutare de aperitive gustoase? Rulada cu spanac poate fi o alegere foarte potrivită atât pentru masa festivă, cât și pentru zilele obișnuite. Crema de brânzeturi și mărar completează perfect foile aromate, preparate cu spanac. Pentru că se apropie sărbătorile, ți-am pregătit o rețetă minunată de ruladă pe care să o pregătești cu Făina albă Superioară Boromir. Se face ușor și este ușor de adaptat după cum îți place.
Rulada cu spanac în diferite variante
Rulada cu spanac poate fi preparată cu fel și fel de umpluturi pe gustul tău. Merge să folosești brânzeturi precum brânză de vaci, telemea, cașcaval sau ricotta pentru o textură cremoasă și un gust mai bogat. În această combinație se potrivește șunca, pieptul de pui sau carnea tocată. Iar dacă nu vrei să pui carne în umplutură, îți recomandăm să integrezi în rețetă ciuperci.
Tonul sau somonul afumat sunt alte ingrediente cu care poți umple ruladele cu spanac. În cazul în care preferi varianta de post, pregătește o ruladă cu spanac, tofu și usturoi. Este numai bună pentru atunci când vrei un aperitiv light.
Foi de ruladă cu spanac din Făina Boromir
Cu Făina albă de grâu Boromir prepari o ruladă cu spanac foarte gustoasă. Foile aromate, ușor pufoase, completează perfect umplutura de brânzeturi și mărar. Aruncă o privire pe blogul nostru la mai multe rețete de aperitive de sărbători: crochetele de cartofi, checul aperitiv cu brânză de burduf sau chifteluțele de legume la cuptor cu mozzarella.
În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru a-ți pune la dispoziție o făină superioară. Oricând vrei să gătești bunătăți, comand-o de pe boromirmarket.ro. Acolo găsești multe alte ingrediente pentru rețetele tale.
Ingredients
Instructions
- Dacă folosești spanac congelat, lasă-l la dezghețat, apoi scurge-l de apă. Spanacul proaspăt se dă la blender, după care trebuie scurs de zeamă pentru a nu afecta textura foilor.
- Într-un bol combină gălbenușurile cu smântâna, spanacul apoi adaugă în ploaie Făina Boromir, sarea și piperul. Folosește un blender vertical pentru a mixa compoziția până când se omogenizează.
- Bate albușurile până când obții o spumă fermă, apoi încorporează spuma în compoziția pentru foi. Te sfătuim să îl adaugi în câteva tranșe și să amesteci ușor după fiecare adăugare. Pune compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și întinde-o uniform. Rumenește-o în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 12 minute.
- De îndată ce ai scos foaia, las-o deoparte la răcit și pregătește crema de brânză pentru rulada cu spanac.
- Amestecă bine brânzeturile, smântâna, ceapa tocată, mărarul tocat și piperul. Te sfătuim să folosești o smântână grasă pentru ca textura să iasă ușor cremoasă. Poți folosi blenderul pentru a obține o umplutură fină.
- Întinde crema de brânză și rulează strâns rulada. Lasă rulada la frigider timp de o oră pentru ca aromele să se întrepătrundă bine. Rulada poate fi decorată cu un topping de măsline sau pătrunjel. După ce ai feliat-o, așază rulada cu spanac pe platoul festiv cu aperitive și savureaz-o cu cei dragi! Poftă bună!