Savarine de post după o rețetă inedită

savarine de post reteta
Yields: 8 Servings Difficulty: Easy

Savarina de post vine ca o promisiune nespus de dulce pentru pofticioșii care adoră deserturile clasice. Dar asta nu înseamnă că deliciile reinventate într-un mod inedit nu au farmecul lor. Așadar, astăzi te invităm să redescoperi gustul savarinei de post într-o rețetă delicioasă, reinterpretată cu pufosul Cozonac Vegan Boromir cu cremă de nucă.

Este un desert rapid și irezistibil, ideal de savurat cu cei dragi în perioada postului. Feliile pufoase de cozonac însiropat cu rom se îmbină într-o armonie minunată cu frișca din năut pe care o prepari foarte ușor.

Răsfăț din plin cu savarinele de post

Savarinele vegane din cozonaci îți îndulcesc complet zilele de post cu aromele lor. Le poți servi dimineața la cafea sau alături de un ceai, dar și ca desert după o masă copioasă. Fiind preparate fără lactate și alte ingrediente de origine animală, aceste prăjiturele au un gust lejer ce se remarcă prin savoare și simplitate.

Rețeta de savarine de post te va cuceri și cu faptul că este versatilă întrucât o poți adapta după cum îți place. Frișca din năut poate fi foarte bine înlocuită cu frișcă din cocos, nuci caju sau soia. Pentru un plus de gust, te sfătuim să completezi la final frișca cu un gem sau jeleu de fructe dulci-acrișoare.

savarine cu frisca vegetala de post

Savarine de post din Cozonacul Vegan Boromir

Îmbogățit de siropul parfumat de rom, Cozonacul Vegan Boromir le transformă într-un deliciu de care cu greu te saturi. Miezul său pufos, crema de nuci crocante și frișca de post se împletesc perfect. Din Cozonacul Vegan poți prepara și frigănele dulci cu fulgi de migdale, un desert vegan numai bun de împărțit cu familia și prietenii la micul dejun. Descoperă pe blogul nostru cum le prepari fără prea mult efort.

Din pasiunea noastră pentru gusturi alese și din dorința de a îmbina inovația cu tradiția, am creat Colecția de Cozonacii Vegan Boromir, bunătățile ideale de savurat în post. În prepararea lor folosim doar ingrediente atent selecționate, pentru ca gustul lor inconfundabil să îți ofere o experiență desăvârșită. În Colecția Vegan găsești trei sortimente delicioase: cu cremă de nuci și stafide, cu cremă de ciocolată și cu cremă de nuci.

Îi poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteaptă multe alte ingrediente și produse de post de cea mai bună calitate. De acolo poți alege și diferite sortimente de Boromele, cornulețele fragede cu gem, ronțăieli crocante și sănătoase precum Covrigii de Buzău, dar și turta dulce.

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/6 Instructions
  • Mai întâi taie Cozonacul Vegan cu nuci în 8-9 felii egale. În funcție de numărul de porții pe care vrei să le pregătești, poți tăia cozonacul în felii mai groase sau subțiri. În această combinație se potrivește foarte bine și Cozonacul Vegan cu cremă de ciocolată.
  • Pentru a obține siropul, fierbe într-o oală apa amestecată cu zahărul. Amestecă bine până cand se topește de tot zahărul. După ce s-a făcut siropul, ia-l de pe foc și mai lasă-l puțin la răcit înainte de a pune esența de rom. Poți folosi în locul esenței și un rom de calitate superioară.
  • Lasă la înmuiat peste noapte boabele de năut. A doua zi trebuie să le scurgi de apă și să le pui într-o oală sub presiune împreună cu 1,2L apă. Dacă te grăbești, poți folosi pentru rețeta de savarine de post apă din conservă de năut, cunoscută și sub denumirea de aquafaba.
  • Lasă la fiert năutul până când valva de presiune scoate 10 șuieraturi consecutive. Mai apoi trebuie să reduci focul la minim și să mai fierbi năutul timp de încă 10 minute.
  • După ce s-a răcit de tot năutul, scurge boabele, apoi umple mai multe forme de cuburi de gheață cu apa în care a fiert. Pune cuburile de gheață în congelator și lasă-le la înghețat timp de câteva ore. În continuare, scoate cuburile de aquafaba și mixează-le cu zahărul pudră până când obții o frișcă fermă. Te sfătuim să mixezi la viteză mică timp de 2-3 minute, apoi la viteză mai mare pentru încă 5 minute. După aceea, trebuie să mai mixezi la viteză mică timp de 2 minute. Poți adăuga și esență de vanilie ca să iasă mai aromată.
  • Urmează să asamblezi savarinele astfel: înmoaie pe ambele părți fiecare felie de cozonac în siropul de rom, apoi ornează-le cu frișcă din belșug. La final lasă-le în frigider pentru a căpăta un gust răcoros. Ca să te bucuri din plin de savoarea lor, pune deasupra și un strat de gem sau jeleu pe placul tău. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *