
Yields:
8 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi taie Cozonacul Vegan cu nuci în 8-9 felii egale. În funcție de numărul de porții pe care vrei să le pregătești, poți tăia cozonacul în felii mai groase sau subțiri. În această combinație se potrivește foarte bine și Cozonacul Vegan cu cremă de ciocolată.
- Pentru a obține siropul, fierbe într-o oală apa amestecată cu zahărul. Amestecă bine până cand se topește de tot zahărul. După ce s-a făcut siropul, ia-l de pe foc și mai lasă-l puțin la răcit înainte de a pune esența de rom. Poți folosi în locul esenței și un rom de calitate superioară.
- Lasă la înmuiat peste noapte boabele de năut. A doua zi trebuie să le scurgi de apă și să le pui într-o oală sub presiune împreună cu 1,2L apă. Dacă te grăbești, poți folosi pentru rețeta de savarine de post apă din conservă de năut, cunoscută și sub denumirea de aquafaba.
- Lasă la fiert năutul până când valva de presiune scoate 10 șuieraturi consecutive. Mai apoi trebuie să reduci focul la minim și să mai fierbi năutul timp de încă 10 minute.
- După ce s-a răcit de tot năutul, scurge boabele, apoi umple mai multe forme de cuburi de gheață cu apa în care a fiert. Pune cuburile de gheață în congelator și lasă-le la înghețat timp de câteva ore. În continuare, scoate cuburile de aquafaba și mixează-le cu zahărul pudră până când obții o frișcă fermă. Te sfătuim să mixezi la viteză mică timp de 2-3 minute, apoi la viteză mai mare pentru încă 5 minute. După aceea, trebuie să mai mixezi la viteză mică timp de 2 minute. Poți adăuga și esență de vanilie ca să iasă mai aromată.
- Urmează să asamblezi savarinele astfel: înmoaie pe ambele părți fiecare felie de cozonac în siropul de rom, apoi ornează-le cu frișcă din belșug. La final lasă-le în frigider pentru a căpăta un gust răcoros. Ca să te bucuri din plin de savoarea lor, pune deasupra și un strat de gem sau jeleu pe placul tău. Poftă bună!