
Vara este anotimpul perfect pentru un toast crunchy cu sos tzatziki. Faimosul sos grecesc cu usturoi și castraveți este light și super ușor de preparat. Iar gustul său te cucerește cu bogăția de arome și te duce îndată cu gândul la vacanță. Ce ingredient îi îmbogățește gustul? Franzela Boromir cu graham, o pâine dietetică cu maia naturală, bogată în nutrienți și fără conservanți. Dacă vrei să încerci și alte rețete mediteraneene, află de pe Blogul Boromir cum prepari salata grecească cu brânză feta, măsline și legume.
Sos tzatziki cu Franzela Boromir
Oricând ai poftă de o gustare lejeră, toastul cu sos tzatziki poate fi o alegere minunată. Textura ușor cremoasă și gustul aromat al sosului grecesc se combină minunat cu feliile prăjite de Franzelă Boromir cu graham. Datorită făinii de grâu graham cu care este preparată, franzela conține multe fibre, fiind potrivită pentru o alimentație echilibrată. Pentru ca tu să te bucuri de o bunătate de pâine, preparăm în tihnă Franzelele Boromir din ingrediente simple, de calitate. Dospirea lentă cu maia naturală este secretul miezului lor pufos și gustos. Aruncă o privire pe boromirmarket.ro, magazinul nostru online, și alege sortimentul preferat de Pâine Boromir. Acolo găsești franzele pe gustul întregii familii.
Sfaturi de preparare sos grecesc tzatziki
• Dacă preferi un gust mai bogat, poți prepara sosul tzatziki cu smântână.
• Este esențial să folosești castraveți proaspeți și nu murați.
• Pentru ca sosul să nu iasă apos, trebuie să scurgi bine de zeamă castraveții rași.
• Dacă ai mai mult timp la dispoziție, amestecă castraveții rași într-un bol cu sare și lasă-i deoparte timp de 10 minute ca să lase zeamă.
• Te sfătuim să folosești un iaurt gras, care să nu aibă lichid în exces.
• Sosul grecesc poate fi servit simplu, pe pâine prăjită, sau în combinație cu legume la cuptor, salate fresh, dar și cu fripturi.
• Ca gustul sosului să fie mai aromat, îl poți completa la final cu mărar sau mentă tocată mărunt.
• Vrei să încerci și varianta vegană de sos tzatziki? Folosește în locul iaurtului o maioneză de post. Se prepară ușor din lapte de soia, ulei de floarea soarelui și muștar.
Ingredients
Instructions
- Dă pe răzătoare castraveții curățați de coajă, apoi scurge-i de excesul de zeamă. Îi poți stoarce cu mâna. Pune-i într-un bol pe măsură ce îi storci. Dacă nu îi storci bine, s-ar putea ca sosul să fie apos.
- Adaugă în bol iaurtul grecesc, castraveții storși, uleiul de măsline, mărarul tocat, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit și sarea. Amestecă bine până la omogenizare. Lasă deoparte sosul timp de 5 minute ca să se întrepătrundă aromele. După aceea, poți gusta pentru a vedea dacă mai trebuie să completezi cu mărar, usturoi, sare sau cu alte ingrediente.
- Prăjește în toaster feliile de Franzela Boromir până când devin crocante, apoi întinde deasupra un strat generos de sos tzatziki. Poftă bună!