Tarte cu afine și cremă de vanilie

tarte cu afine
Yields: 8 Servings Difficulty: Easy

Tartele cu afine te încântă pe deplin cu gusturile fresh ale verii. Umplutura dulce-acrișoară de afine se combină armonios cu crema de vanilie și aluatul fraged, preparat cu Făina albă Superioară Boromir. Rețeta noastră de mini tarte este gustoasă, ușor de făcut și perfectă pentru cei care îndrăgesc deserturile cu multe fructe. Surprinde-i oricând pe cei dragi cu gustul său bogat și plin de prospețime!

Sfaturi de preparare tartă cu afine

  • Dacă vrei ca aluatul de tartă să iasă cât mai fraged, folosește un unt cu minim 82% grăsime. De asemenea, untul trebuie să fie rece când îl amesteci cu făina și cu celelalte ingrediente pentru aluat.
  • După ce ai pregătit aluatul pentru tartele cu afine, învelește-l cu o folie alimentară și lasă-l în frigider timp de 20-30 minute.
  • Aceeași rețetă de aluat pentru tarta cu afine poate fi folosită și atunci când prepari o tartă sărată, precum quiche sau alte aperitive, dar va trebui să renunți la zahăr.
  • Ca să încerci și alte mixuri de arome, poți adăuga în compoziția pentru aluat:

– esență de vanilie sau esență de migdale

– coajă de lămâierasă

– scorțișoară sau alte mirodenii dulci

– migdale măcinate

  • Umplutura pentru tarta cu afine poate fi completată cu:

-alte fructe în funcție de preferințe: zmeură, coacăze, căpșuni, vișine sau cireșe.

– migdale sau alune de pădure zdrobite pentru a obține un contrast de texturi crunchy-cremos

– kirsch sau brandy în cazul în care pregătești tarta cu afine pentru masa festivă.

Mini tarte cu afine, preparate cu Făina Boromir

Cu Făina albă de grâu 000 Boromir pregătești diferite feluri de tarte și multe alte bunătăți. Aluatul fraged cu unt, ușor crocant completează foarte bine sosul de afine și crema de vanilie. Descoperă pe blogul nostru mai multe rețete: tartă cu cireșe, cu lime, cu fructe și cremă de vanilie sau tarta cu ciocolată.

Pentru ca tu să gătești bunătăți cu o făină de calitate superioară, am folosit în prepararea Făinii Boromir boabe de grâu atent selecționate. O poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești ingredientele de care ai nevoie pentru rețetele tale.

tarte cu sos de afine

Ingredients

0/22 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Mai întâi cerne Făina Boromir și amestec-o cu vârful de sare și zahărul. Apoi completează cu untul rece și esența de vanilie. Adaugă treptat ouăle bătute și câteva linguri de apă. Este important ca untul să conțină multă grăsime și să fie rece pentru ca aluatul să iasă fraged.
  • După ce ai obținut un aluat omogen, modelează-l sub formă de bilă, apoi învelește-l cu folie alimentară și lasă-l în frigider timp de cel puțin 20 minute ca să capete textura fragedă. Între timp te poți ocupa de sosul de afine și crema de vanilie.
  • Pune într-o oală afinele, zahărul, amidonul de porumb, dizolvat în apă, răzătura și zeama de lămâie, apoi gătește compoziția la foc mediu timp de 10 minute. Amestecă din când în când cu lingura. După ce s-a îngroșat sosul pentru tartele cu afine, las-l la răcit puțin.
  • Mixează gălbenușurile cu zahăr, apoi adaugă făina și amidonul de porumb. Amestecă până când obții o textură fină. Încălzește într-o oală laptele până când devine fierbinte. Adaugă esența de vanilie după ce l-ai luat de pe foc. Toarnă laptele în fir peste compoziția de ouă. Amestecă încontinuu, apoi pune compoziția obținută în oală și lasă crema la foc mic până când se îngroașă. În tot acest timp trebuie să amesteci cu telul. Acoper-o cu folie și las-o să se răcească la temperatura camerei.
  • Mixează smântâna dulce rece până când devine aerată. Te sfătuim să lași smântâna la frigider cel puțin 24 ore înainte de preparare. Adaugă frișca în crema răcită și mixează până când obții o textură fină.
  • Scoate aluatul din frigider și întinde-l cu sucitorul pe masa pudrată cu făină, până când obții o foaie rotundă. Decupează aluatul sub formă de cercuri mici, apoi așază foile rotunde in formele speciale de mini tarte. Decupează marginile aluatului care sunt în afara formelor. Din ele poți pregăti biscuiți cu ciocolată sau alte bunătăți. Preîncălzește cuptorul la 190 grade C, apoi lasă la rumenit mini tartele fără umplutură timp de 20-25 minute.
  • După ce le-ai scos din cuptor, lasă-le la răcit, apoi umple fiecare mini tartă cu cremă de vanilie și sos de afine. Completează umpluturile cu un topping de afine fresh pentru mai multă prospețime. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *