
Difficulty: Medium
Ingredients
Instructions
- Începe prin a pregăti crusta pentru tarta cu cireșe. Combină Făina Boromir cu grișul, untul și zahărul, apoi amestecă bine. Adaugă oul bătut și 2 linguri de apă. Amestecă până la omogenizare. După ce s-a format aluatul, acoperă-l cu folie alimentară și las-l la odihnit în frigider timp de 20 minute.
- Intre timp te poți apuca de preparat umplutura. Amestecă într-un bol zahărul, untul topit, migdalele zdrobite, oul întreg și gălbenușul, apoi mixează până când obții o pastă cremoasă. Te sfătuim să adaugi și kirsch sau brandy pentru un plus de savoare. Dacă vrei să fie mai aromată tartă, completează umplutura cu esență de migdale. Acoperă crema cu folie alimentară, apoi las-o în frigider timp de 20 de minute.
- Preîncălzește cuptorul la 190 grade C, după care trebuie să întinzi aluatul cu sucitorul pe masa pudrată cu făină. Urmează să formezi crusta într-o tavă rotundă cu diametrul de 23 cm. Poți tăia de pe margini aluatul care este în plus. Acoperă apoi crusta cu folie de aluminiu și las-o la rumenit timp de 20-25 minute. După 15 minute poți îndepărta folia de aluminiu pentru ca crusta să devină crocantă.
- Scoate crusta din cuptor, apoi întinde deasupra crema de migdale și niveleaz-o cu o spatula. Coace tarta timp de 25 de minute, apoi așază un strat de cireșe proaspete deasupra. La final unge cireșele cu compot. Îți sugerăm să încălzești mai întâi compotul la foc mic până când devine fierbinte. Dacă vrei să prepari tarta cu cireșe rumene, poți pune fructele înainte să completezi tarta cu cremă. Savurează delicioasa tartă alături de înghețata preferată sau cu smântână maturată! Poftă bună!