Tartă cu cireșe și gust de vară

tarta cu cirese reteta
Difficulty: Medium

Aromele verii se întrec în savoare în tarta cu cireșe și crustă rumenă. Gustul cireșelor fresh conferă o prospețime minunată tartei și o transformă în desertul perfect de servit în zilele călduroase.

Iubim verile cu cer senin, vacanțe însorite și fructe parfumate din belșug, motiv pentru care astăzi vrem să te inspirăm cu o rețetă delicioasă de sezon. Cum prepari umplutura bogată de cireșe și crusta perfectă din Făina superioară Boromir? Cât se poate de simplu!

Cea mai bună tartă cu cireșe

Vei rămâne surprins de cât de gustoasă și ușor de făcut este tarta cu cireșe. După ce combini ingredientele pentru crustă, trebuie să lași aluatul la frigider timp de 20 de minute. În acest timp te vei ocupa de umplutura de cireșe.

Ca să obții o tartă cremoasă, este musai să pregătești o cremă de unt și migdale. Pe lângă migdale zdrobite, poți folosi și esență de migdale în funcție de preferințe. Noi am aromatizat crema cu brandy sau kirsch, un coniac aromat, obținut din cireșe dulci-acrișoare. După ce formezi crusta, o rumenești și întinzi peste ea crema. Nu mai trebuie decât să o lași la copt, după care completezi tarta cu un strat de cireșe proaspete.

Tarte cu cireșe și crustă din Făina Boromir

Făina albă de grâu Boromir conferă tartei cu cireșe o textură aparte și un gust plin de savoare. Crusta crunchy, crema de migdale și cireșele fresh creează o combinație irezistibilă de arome. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru a-ți pune la dispoziție o făină de calitate superioară.

Dacă îți plac fructele mult de tot, pe blog ți-am pregătit și alte deserturi de vară pe care le vei îndrăgi. Află cum prepari ușor cheesecake-ul cu fructe de pădure, prăjitura cu iaurt și bucățele de mango sau tiramisu reinventat cu căpșuni fresh. Acolo găsești și o rețetă de tartă cu lime, un deliciu foarte răcoros ce te va revigora complet în sezonul cald.

Comandă online Făina Boromir din magazinul nostru boromirmarket.ro, locul în care își dau întâlnire nenumărate ingrediente și bunătăți ce promit o experiență autentică a gustului. Cum vara este anotimpul ideal în care să te bucuri de arome tropicale, răsfață-te cu pufoșii Cozonaci Exotici, desăvârșiți de cele mai fine creme și bucățele de fructe sau ciocolată.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Începe prin a pregăti crusta pentru tarta cu cireșe. Combină Făina Boromir cu grișul, untul și zahărul, apoi amestecă bine. Adaugă oul bătut și 2 linguri de apă. Amestecă până la omogenizare. După ce s-a format aluatul, acoperă-l cu folie alimentară și las-l la odihnit în frigider timp de 20 minute.
  • Intre timp te poți apuca de preparat umplutura. Amestecă într-un bol zahărul, untul topit, migdalele zdrobite, oul întreg și gălbenușul, apoi mixează până când obții o pastă cremoasă. Te sfătuim să adaugi și kirsch sau brandy pentru un plus de savoare. Dacă vrei să fie mai aromată tartă, completează umplutura cu esență de migdale. Acoperă crema cu folie alimentară, apoi las-o în frigider timp de 20 de minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C, după care trebuie să întinzi aluatul cu sucitorul pe masa pudrată cu făină. Urmează să formezi crusta într-o tavă rotundă cu diametrul de 23 cm. Poți tăia de pe margini aluatul care este în plus. Acoperă apoi crusta cu folie de aluminiu și las-o la rumenit timp de 20-25 minute. După 15 minute poți îndepărta folia de aluminiu pentru ca crusta să devină crocantă.
  • Scoate crusta din cuptor, apoi întinde deasupra crema de migdale și niveleaz-o cu o spatula. Coace tarta timp de 25 de minute, apoi așază un strat de cireșe proaspete deasupra. La final unge cireșele cu compot. Îți sugerăm să încălzești mai întâi compotul la foc mic până când devine fierbinte. Dacă vrei să prepari tarta cu cireșe rumene, poți pune fructele înainte să completezi tarta cu cremă. Savurează delicioasa tartă alături de înghețata preferată sau cu smântână maturată! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *