Tiramisu cu căpșuni proaspete

tiramisu cu capsuni
Difficulty: Easy

Tiramisu cu căpșuni este un desert foarte răcoritor și aromat care creează întotdeauna amintiri dulci de sărbători și alte ocazii. Gustul revigorant al fructelor proaspete echilibrează aroma cremei de mascarpone și pișcoturile însiropate în cafea, conferindu-i prăjiturii o savoare aparte. Odată ce te-a cucerit cu bogăția de texturi și arome, cu greu îi vei rezista.

Rețeta clasică a celebrei prăjituri italiene ne-a inspirat să concepem un minunat tiramisu cu căpșuni, cremă de mascarpone aromată cu vin de Marsala, și Pișcoturi Pupici cu Sclipici Boromir cu fulgi de ciocolată. Este perfect pentru o seară romantică alături de persoana iubită, dar și pentru mesele în familie sau momentele de răsfăț când ai poftă de un dulce rapid.

Tiramisu cu căpșuni sau alte fructe

Pentru rețeta noastră de tiramisu poți folosi atât căpșuni, cât și alte fructe ușor acrișoare precum afine, coacăze, mure, vișine sau cireșe. Datorită contrastului de arome dulci-acrișoare, prăjitura va căpăta o aromă mai revigorantă.

De Ziua Îndrăgostiților, merge să completezi tiramisu cu căpșuni sau alte fructe roșii și roz, colorate în nuanțele iubirii, pentru a aduce un plus de romantism atmosferei. Printre alte fructe pe care le poți folosi se numără și portocalele, mango sau mixuri de fructe exotice: ananas, banane și kiwi.

Cum obții cel mai bun tiramisu cu căpșuni?

Ca să te bucuri de mai multă prospețime, te sfătuim să folosești căpșuni fresh. Totuși, poți integra în rețetă și căpșunile congelate sau din compot. Dacă vrei ca gustul tiramisului să fie și mai bogat, prepară un sos de căpșuni pe care să îl întinzi peste pișcoturi. Pișcoturile pot fi însiropate și cu suc de fructe, însă aroma de cafea este cea care îi dă gustul autentic de tiramisu.

Cum preparăm crema de tiramisu? În rețeta originală crema este preparată din gălbenușuri crude și mascarpone, cu toate că poate fi preparată și din ouă gătite. Noi am pregătit crema dintr-un amestec de gălbenușuri, lapte și zahăr, pe care l-am gătit la foc mic.

După ce s-a făcut, am adăugat esența de vanilie, unt și puțin vin Marsala, un soi italian foarte aromat. Vinul poate fi înlocuit și cu rom negru în funcție de preferințe. Merge foarte bine să folosești alcool și în siropul de cafea.

Am amestecat apoi crema de vanilie, răcită complet, cu brânza de mascarpone și am însiropat Pișcoturile Pupici cu Sclipici cu o cafea tare. Tiramisu cu căpșuni poate fi asamblat atât în tavă, cât și în pahare sau borcănașe transparente pentru un decor fermecător.

Prăjituri fine cu cafea, fructe și pișcoturi Boromir

Aromate și crocante, Pișcoturile Pupici cu Sclipici cu unt și fulgi de ciocolată transformă prăjiturile tale în bunătăți pline de savoare. Aroma fină de unt, fulgii de ciocolată și textura fragedă completează perfect crema de mascarpone și gustul fresh al căpșunilor. Dacă adori gustul de arahide, poți folosi și Pișcoturile Pupici cu Sclipici cu bucățele crocante de arahide.

În afară de tiramisu cu căpșuni, poți încerca și varianta clasică de tiramisu de pe blog. Se prepară în cel mai scurt timp, iar savoarea sa te va răsfăța din plin. Pentru Ziua Îndrăgostiților poți prepara ușor și rețeta noastră de parfait de căpșuni cu frișcă și chec, un alt deliciu cu fructe, perfect de împărțit cu cei dragi la o cină specială. Dacă preferi un cheesecake cu ciocolată albă și zmeură, pe blog găsești și o rețetă super ușoară și rapidă. Comandă oricând cele mai bune pișcoturi de pe boromirmarket.ro, magazinul online plin de surprize delicioase.

Dacă tot se apropie Valentine’s Day, oferă-i persoanei iubite un cadou dulce minunat: Pralinele Boromir, învelite într-o prețioasă ciocolată belgiană. Poți alege dintre două selecții inedite: praline cu umpluturi de zmeură, afine și cireșe amare, sau praline cu umpluturi de caramel sărat, cremă Alunetta și unt de arahide.

tiramisu cu capsuni reteta

Ingredients

Instructions

0/6 Instructions
  • Pentru început trebuie să prepari crema de tiramisu. Amestecă 420ml de lapte cu 100g zahăr într-o oală medie. Gătește amestecul la foc mediu până fierbe, amestecând din când în când în el.
  • Într-un vas termorezistent combină gălbenușurile cu făina și restul de lapte și zahăr. Când laptele îndulcit a început să fiarbă, îl poți adăuga treptat în această compoziție. Gătește crema la foc mediu până când fierbe, apoi mai las-o pe foc timp de 1 minut astfel încât să se îngroașe îndeajuns de mult. După aceea, ia-o de pe foc și adaugă vinul de Marsala sau rom negru, untul și esența de vanilie. Acoperă crema cu folie alimentară și las-o la răcit, întâi la temperatura camerei și apoi în frigider timp de câteva ore.
  • Într-un alt bol bate brânza de mascarpone până devine cremoasă, după care o poți amesteca bine cu crema rece.
  • Prepară o cafea tare sau un expresso, iar după ce s-a răcit o poți amesteca cu puțin de vin Marsala. Siropul merge îndulcit cu zahăr dacă vrei ca tiramisu să iasă mai dulce.
  • Înmoaie în cafea Pișcoturile Pupici cu Sclipici pe-o parte și pe alta și așază apoi un strat de pișcoturi într-o tavă acoperită cu folie alimentară. Urmează să întinzi deasupra un strat uniform de cremă de mascarpone, apoi încă un rând de pișcoturi însiropate. Deasupra pune crema rămasă și niveleaz-o bine cu spatula. Merge să pregătești și un sos de căpșuni pe care să îl întinzi peste pișcoturile însiropate, înainte de a pune crema.
  • La final, completează tiramisu cu căpșuni proaspete astfel încât răsfățul să fie complet. Acoperă prăjitura cu folie alimentară și las-o la frigider peste noapte. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *