Tiramisu cu căpșuni este un desert foarte răcoritor și aromat care creează întotdeauna amintiri dulci de sărbători și alte ocazii. Gustul revigorant al fructelor proaspete echilibrează aroma cremei de mascarpone și pișcoturile însiropate în cafea, conferindu-i prăjiturii o savoare aparte. Odată ce te-a cucerit cu bogăția de texturi și arome, cu greu îi vei rezista.
Rețeta clasică a celebrei prăjituri italiene ne-a inspirat să concepem un minunat tiramisu cu căpșuni, cremă de mascarpone aromată cu vin de Marsala, și Pișcoturi Pupici cu Sclipici Boromir cu fulgi de ciocolată. Este perfect pentru o seară romantică alături de persoana iubită, dar și pentru mesele în familie sau momentele de răsfăț când ai poftă de un dulce rapid.
Tiramisu cu căpșuni sau alte fructe
Pentru rețeta noastră de tiramisu poți folosi atât căpșuni, cât și alte fructe ușor acrișoare precum afine, coacăze, mure, vișine sau cireșe. Datorită contrastului de arome dulci-acrișoare, prăjitura va căpăta o aromă mai revigorantă.
De Ziua Îndrăgostiților, merge să completezi tiramisu cu căpșuni sau alte fructe roșii și roz, colorate în nuanțele iubirii, pentru a aduce un plus de romantism atmosferei. Printre alte fructe pe care le poți folosi se numără și portocalele, mango sau mixuri de fructe exotice: ananas, banane și kiwi.
Cum obții cel mai bun tiramisu cu căpșuni?
Ca să te bucuri de mai multă prospețime, te sfătuim să folosești căpșuni fresh. Totuși, poți integra în rețetă și căpșunile congelate sau din compot. Dacă vrei ca gustul tiramisului să fie și mai bogat, prepară un sos de căpșuni pe care să îl întinzi peste pișcoturi. Pișcoturile pot fi însiropate și cu suc de fructe, însă aroma de cafea este cea care îi dă gustul autentic de tiramisu.
Cum preparăm crema de tiramisu? În rețeta originală crema este preparată din gălbenușuri crude și mascarpone, cu toate că poate fi preparată și din ouă gătite. Noi am pregătit crema dintr-un amestec de gălbenușuri, lapte și zahăr, pe care l-am gătit la foc mic.
După ce s-a făcut, am adăugat esența de vanilie, unt și puțin vin Marsala, un soi italian foarte aromat. Vinul poate fi înlocuit și cu rom negru în funcție de preferințe. Merge foarte bine să folosești alcool și în siropul de cafea.
Am amestecat apoi crema de vanilie, răcită complet, cu brânza de mascarpone și am însiropat Pișcoturile Pupici cu Sclipici cu o cafea tare. Tiramisu cu căpșuni poate fi asamblat atât în tavă, cât și în pahare sau borcănașe transparente pentru un decor fermecător.
Prăjituri fine cu cafea, fructe și pișcoturi Boromir
Aromate și crocante, Pișcoturile Pupici cu Sclipici cu unt și fulgi de ciocolată transformă prăjiturile tale în bunătăți pline de savoare. Aroma fină de unt, fulgii de ciocolată și textura fragedă completează perfect crema de mascarpone și gustul fresh al căpșunilor. Dacă adori gustul de arahide, poți folosi și Pișcoturile Pupici cu Sclipici cu bucățele crocante de arahide.
În afară de tiramisu cu căpșuni, poți încerca și varianta clasică de tiramisu de pe blog. Se prepară în cel mai scurt timp, iar savoarea sa te va răsfăța din plin. Pentru Ziua Îndrăgostiților poți prepara ușor și rețeta noastră de parfait de căpșuni cu frișcă și chec, un alt deliciu cu fructe, perfect de împărțit cu cei dragi la o cină specială. Dacă preferi un cheesecake cu ciocolată albă și zmeură, pe blog găsești și o rețetă super ușoară și rapidă. Comandă oricând cele mai bune pișcoturi de pe boromirmarket.ro, magazinul online plin de surprize delicioase.
Dacă tot se apropie Valentine’s Day, oferă-i persoanei iubite un cadou dulce minunat: Pralinele Boromir, învelite într-o prețioasă ciocolată belgiană. Poți alege dintre două selecții inedite: praline cu umpluturi de zmeură, afine și cireșe amare, sau praline cu umpluturi de caramel sărat, cremă Alunetta și unt de arahide.