Cocos și ciocolată? Mereu o combinație bună, iar dacă le completezi cu bucățele pufoase de cozonac, obții niște tăvălite minunate. Alături de cafeaua preferată sau de un pahar de lapte cald, cel mai probabil vor dispărea rapid din farfurie.
În momentele în care poftești după o gustare inedită, foarte ușor de făcut, îți propunem să încerci rețeta de tăvălite cu cocos din Cozonacul Boromir cu nucă, stafide și portocale. Ți-am pregătit și câteva mici trucuri pentru a face diferite combinații de arome și texturi pornind de la rețeta noastră.
Tăvălite, prăjiturelele versatile
Ne place varianta clasică de tăvălite cu cocos, dar și mai mult ne place să o reinventăm în fel și chip. Odată ce ai glazurat cuburile cu ciocolată, le poți tăvăli prin fulgi de cocos, nuci măcinate, migdale sau fistic în funcție de preferințe.
Pentru un plus de aromă, îți recomandăm să folosești esență de rom pentru glazură. Dacă adori gustul dulce-amărui, folosește o ciocolată neagră atunci când pregătești glazura pentru tăvălită. Ca să obții o textură ușor umedă și un gust mai bogat, nu trebuie decât să le însiropezi.
Siropul pentru tăvălite poate fi preparat cu cafea, esențe de rom, vanilie sau lămâie. Gemul dulce-acrișor sau dulceață de fructe se potrivește foarte bine în rețeta noastră. Înainte să glazurezi cuburile, le tai pe jumătate, întinzi un strat de gem, apoi unești cele două jumătăți. În cazul în care vrei să te bucuri de gustul lor în zilele de post, poți folosi Cozonacul Vegan Boromir și ciocolată fără lapte.
Rețetă de tăvălite din Cozonacul Boromir
Cu gustosul Cozonac Boromir cu 50% cremă de nucă, stafide și portocale, obții niște tăvălite reinventate într-un mod minunat. Miezul îmbogățit cu nuci crocante, stafide și portocale, se combină perfect cu glazura de ciocolată și fulgii de cocos. Descoperă pe blogul Boromir mai multe deserturi reinterpretate: prăjitura cu smântână și fructe fresh sau frigănelele cu caramel, în formă de inimioare.
De pe boromirmarket.ro poți alege dintr-o gamă largă de cozonaci pentru fiecare gust. De la sortimentele cu umpluturi tradiționale, până la cele cu mixuri exotice de creme și arome, în magazinul nostru online găsești de fiecare dată un cozonac pe placul tău. În prepararea lor folosim maia naturală și alte ingrediente alese cu mare grijă pentru a le conferi o savoare și o textură unică.
Ingredients
Instructions
- Taie în bucățele dreptunghiulare Cozonacul Boromir, apoi lasă-le deoparte. Poți folosi și alt sortiment de cozonac după cum preferi. Urmează să pregătești siropul astfel: amestecă într-o oală apa, 125 g de zahăr și esența de rom, apoi lasă compoziția la foc mic până când se topește zahărul și se omogenizează amestecul.
- Rupe ciocolata și pune bucățelele într-un bol termorezistent împreună cu zahărul rămas, untul, laptele praf și pudra de cacao. Topește compoziția la bain-marie, deasupra unui vas cu apă fierbinte, amestecând bine. Ciocolata neagră poate fi înlocuită cu ciocolată albă, roz sau cu lapte. Dacă vrei ca glazura să iasă mai moale, combină ciocolata topită cu puțină smântână dulce.
- Dă imediat cuburile de cozonac prin ciocolata caldă și tăvălește-le mai apoi prin fulgii de cocos. În locul fulgilor de cocos mai poți folosi nucă, fistic, alune sau migdale măcinate. Tăvălitele cu cocos sunt gata să te încânte la masa de sărbătoare sau în momentele tale de răsfăț. Poftă bună!