Cozonacul cu nucă reinventat: rețetă inedită de tiramisu

Yields: 6 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins

Surpriza culinară a oricărei petreceri memorabile organizate la tine acasă este negreșit desertul preparat după o rețetă reinventată, plină de savoare. Pentru iubitorii de prăjituri deosebite, am pregătit o variantă modernă a tiramisului clasic, reinterpretat după o rețetă inedită în care ingredientul vedetă este cozonacul cu nuci. Cu un astfel de desert, îi vei surprinde plăcut pe invitații tăi care nu vor putea refuza o delicatesă pe cât de neașteptată, pe atât de apetisantă! Aromat și ademenitor, Cozonacul Casa Boromir cu nucă si ciocolată este cel care aduce un plus de noutate și gust acestei rețete. Nu ai cum să dai greș cu o asemenea bunătate, fie că vrei să-i impresionezi pe cei dragi, fie că vrei să te răsfeți singur cu ceva dulce și bun după o zi lungă.

Conceput ca o alternativă savuroasă la rețeta tradițională, acest desert este un prilej de relaxare întrucât te invită să te bucuri și mai mult de atmosfera caldă a întâlnirilor cu prietenii. Clipele devin mai dulci când servești o bucățică dintr-o asemenea minunăție în compania celor dragi. Este o rețetă care încântă prin contrastul fermecător dintre cafeaua amară și cozonacul cu nucă și miez pufos. Feliile de cozonac cu umplutură bogată de nuci, țin locul pișcoturilor și au interiorul moale, delicat, mergând de minune cu crema aerată a prăjiturii. Iar textura crocantă a bucăților mici de nucă se amestecă armonios cu aroma ciocolatei astfel încât crema care rezultă este una cât se poate de catifelată și gustoasă.

Cozonacul cu cremă de nuci într-o rețetă delicioasă

Cozonacul cu nucă și ciocolată din colecția Casa Boromir conferă mai multă savoare preparatului, transformandu-l într-un răsfăț dulce, incredibil de gustos, însă nu este singurul cozonac care poate desăvârși această rețetă reinterpretată. Poți găsi cozonacii cu nucă și alte tipuri de cozonac pe boromirmarket.ro, alături de o gamă variată de produse dulci pe care le-am preparat cu mult drag pentru că tu îți alini poftele cu o armonie de gusturi inedite, dar și cu bunătăți care păstrează aromele autentice de odinioară. Acolo vei găsi pișcoturile delicioase, numai bune pentru rețeta originală de tiramisu, foi de pandișpan pufoase pentru prăjiturile cu lămâie și foile aromate de cremșnit. Iar dacă vrei să încerci și alte rețete cu cozonacii noștri pufoși, poți prepara un tort de mere caramelizate cu cozonac incredibil de savuros!

Mod de preparare desert din cozonac cu nucă

Pentru acest deliciu simplu și gustos cu cozonac cu nucă și ciocolată, nu este nevoie de multă experiență în bucătărie, fiind un preparat ușor de făcut. Întrucât nici măcar nu trebuie să folosești cuptorul, desertul tău din cozonac cu umplutură de nuci se va face în cel mai scurt timp. În cazul în care vrei ca prăjitura să fie mai aromată, poți alege Cozonacul Casa Boromir cu nuci, stafide și portocale. Umplutura sa de nucă crunchy și portocale parfumate, completează gustul cafelei și îmbogățește preparatul cu mai multe arome deosebite. Dacă preferi să te îndepărtezi și mai mult de rețeta clasică, poți înlocui cafeaua cu un sirop acrișor de fructe de pădure care va conferi acestui preparat o aromă revigorantă datorită prospețimii fructelor.

Comanda online!

Ingredients

0/6 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Separă gălbenușurile de albușuri. Într-un bol, pune gălbenușurile, zahărul și mixează-le până când zahărul s-a topit. Zahărul trebuie incorporat bine întrucât acesta este ingredientul care odată ce a fost amestecat cu gălbenușurile, conferă mai multă savoare cremei.
  • Bate albșurile cu ajutorul unui mixer sau a unui tel până când se formează o spumă densă, cât mai fermă pentru ca crema obținută în final să aibă o textură consistentă.
  • Amestecă ușor gălbenușurile cu crema de mascarpone, după care, încorporează cu o lingura albușurile făcute spumă.
  • Pregătește o cană de cafea sau 2 expresso-uri din cafeaua ta preferată și înmoaie feliile de Cozonac cu nucă Boromir în cafea. Pune 4 dintre feliile de cozonac într-o tavă de 3-4 cm înălțime, după care, adaugă un strat de cremă mascarpone.
  • Adaugă al doilea strat de felii de cozonac Boromir cu cremă de nucă și ciocolată și încă un strat generos de cremă mascarpone.
  • La final, presară pudra de cacao și lasă desertul din cozonacul cu nucă la frigider timp de 5-6 ore ca să se întrepătrundă aromele și să obții un gust răcoros.
  • Savurează desertul împreună cu o cană de cafea sau cappuccino, alături de care acest deliciu din cozonac cu umplutură fină de nucă și ciocolată va fi o adevărată placere! Iar dacă vrei ca preparatul tău gustos să fie și aspectuos, ornează-l cu frișcă sau cu un gem de afine sau de alte fructe ușor acrișoare. Pentru un plus de prospețime, folosește în locul gemului fructe proaspete de dimensiuni mai mici precum căpșunile aromate, zmeura sau fructele de pădure. De asemenea, poți să presari deasupra ciocolată rasă pentru ca rezultatul să aibă un decor și mai rafinat. Poftă bună!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *