Prăjitura tiramisu cu lămâie nu poate fi definită altfel decât printr-o dulce armonie dintre finețe și savoare. Gustul său dulce-acrișor, crema de lămâie, crema de mascarpone și pișcoturile însiropate o transformă în desertul perfect de savurat la ocaziile speciale, dar și la masa de zi cu zi.
Întrucât zilele de vară cer un desert răcoros, ne-am gândit să te surprindem cu o rețetă minunată de tiramisu cu lămâie și Pișcoturi Boromir. Arată foarte bine asamblat în pahare, iar gustul este pe măsura așteptărilor. În continuare ți-am pregătit câteva sfaturi și trucuri pe care să le folosești pentru a obține un rezultat cât mai bun.
Tiramisu cu lămâie și Pișcoturi Boromir
Aroma și textura deosebită a Pișcoturilor Boromir se combină foarte bine cu crema de lămâie și crema de mascarpone. În prepararea Pișcoturilor Boromir cu 26% ou folosim ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să ai parte de o experiență desăvârșită a gustului. Pe blog ți-am pregătit și alte surprize dulci. Afla cum prepari un cheesecake cu lămâie și crustă crunchy din pișcoturi, un desert revigorant, numai bun de servit la masa festivă. Le poți comanda oricând de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești ingredientele ideale pentru rețetele tale. Acolo te așteaptă foile de pandișpan, foile de cremșnit și blaturile de tort, cu care poți face nenumărate combinații de arome și texturi, atunci când vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un răsfăț delicios.
Sfaturi de preparare tiramisu cu cremă de lămâie
- Dacă vrei ca siropul în care înmoi pișcoturile să iasă mai aromat, nu ezita să folosești limoncello și frunze de busuioc proaspăt.
- Deși se prepară fără prea mult efort, trebuie să ai grijă la un lucru esențial când te ocupi de crema de lămâie. Te sfătuim să nu o lași pe foc mai mult de un minut pentru a evita coagularea ouălor.
- După ce s-a îngroșat, o poți lua de pe foc și o poți lasă la răcit după ce ai acoperit-o cu folie ca să nu se formeze o crustă la suprafața sa.
Ingredients
Instructions
- Pentru început amestecă într-o oală ouăle, zahărul, sarea, răzătură și zeamă de lămâie. După ce ai obținut o compoziție omogenă, lasă-o la gătit la foc mic până când începe să fiarbă și se îngroașă. Ar trebui să o lași pe foc timp de aproximativ 1 minut după ce a început să fiarbă.
- După aceea, transferă crema de ouă într-un bol și amestecă bine până când obții o textură foarte fină. Folosește o sită pentru a strecura crema în cazul în care are cocoloașe. Acoperă crema cu folie alimentară și las-o la răcit la temperatura camerei. Odată ce s-a răcit, amestec-o cu unt.
- În continuare pregătește siropul de lămâie. Combină într-o oală apa, zahărul, zeama și răzătura de lămâie. Opțional, poți adăuga și busuioc pentru un plus de gust. Gătește siropul la foc mediu până când începe să fiarbă, apoi strecoară-l pentru a îndepărtă răzătura de lămâie. Adaugă limoncello dacă vrei să îi conferi un gust mai aromat.
- Mixează într-un bol smântână dulce până când obții o frișcă aerată și consistentă. Într-un bol separat combină brânza mascarpone cu ½ din crema de lămâie. Adaugă treptat frișca peste amestecul obținut și amestecă ușor cu spatula.
- Pregătește paharele în care vei asambla tiramisul cu lămâie. Înmoaie Pișcoturile Boromir în siropul de lămâie, apoi pune-le pe fundul paharelor. Completează cu un strat de cremă de mascarpone și cu încă un strat de pișcoturi însiropate. Pune deasupra un strat de cremă de lămâie și ornează cu avaline formate cu punga cu poș, din crema de mascarpone. Presară deasupra coajă rasă de lămâie, apoi pune paharele în frigider și lasă-le cel puțin 8 ore înainte de servire pentru a căpăta un gust fresh. Poftă bună!