Category: Rețete ocazii speciale, Torturi
Cooking Method: Fara Coacere
Yields:
20 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 20 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi pune căpșunile în blender împreună cu zeama de lămâie și zahărul, apoi mixează bine. Strecoară piureul de căpșuni pentru a îndepărta semințele. Pe lângă căpșuni poți folosi pentru tortul cu fructe și afine, zmeură, coacăze sau mure.
- Mixează smântâna dulce până când obții o frișcă aerată și fermă. Este esențial ca smântâna și paletele mixerului să fie foarte reci înainte de preparare. Amestec-o bine cu zeama de lămâie, crema coagulată și coaja rasă de lămâie. În locul cremei coagulate poți folosi și brânză mascarpone sau iaurt gras, iar dacă vrei ca crema să fie mai fermă, va trebui să o amesteci cu gelatină.
- Nu mai trebuie decât să asamblezi tortul cu fructe. Așază un Blat de tort Boromir pe un platou rotund, întinde 1/3 din crema de lămâie, iar apoi presară deasupra căpșuni feliate și coacăze roșii. Peste fructe trebuie să pui 1/2 din piureul de căpșuni. Așază deasupra cel de-al doilea blat și repetă procedura.
- La final pune ultimul blat de tort și îmbracă-l în crema rămasă. Pentru un decor de efect, presară deasupra căpșuni, coacăze roșii și frunze de mentă. Dacă preferi să folosești alte fructe, nu ezita să faci diferite combinații pe placul tău. Gustul fresh al tortului cu fructe îi va cuceri pe toți cei dragi la masa festivă! Poftă bună!