
Trufele cu mascarpone sunt un desert de o finețe aparte, o combinație minunată de brânză, pișcoturi și ciocolată. La masa de Paște, micile bunătăți îi cuceresc pe toți cei dragi cu gustul și delicatețea lor. Au miezul ușor cremos, învelit într-o glazură catifelată de ciocolată albă. Rețeta noastră de trufe cu mascarpone se prepară super ușor și rapid cu Pișcoturile Boromir, fiind perfectă atunci când nu ai mult timp la dispoziție. Vrei să încerci încă o variantă simplă? Află de pe blog cum prepari bombițele tiramisu cu cremă de ciocolată. Tot acolo găsești diferite rețete de delicii festive pentru toate gusturile.
Sfaturi de preparare trufe cu mascarpone
- Esența de vanilie poate fi înlocuită cu esență de rom sau migdale în funcție de preferințe. De asemenea, poți aromatiza trufele cu amaretto.
- Îți place cafeaua? Poți adăuga în compoziția trufelor o lingură de ness sau cafea instant decofeinizată în funcție de preferințe.
- Deși poți folosi cremă de brânză în locul brânzei mascarpone, gustul nu va fi la fel de bogat.
- Brânza mascarpone nu trebuie să fie la temperatura camerei când te apuci de gătit. Este important să fie foarte rece.
- În cazul în care este prea moale compoziția pentru trufele cu mascarpone, te sfătuim să o lași în frigider mai mult timp înainte de a o modela.
- Trufele pot fi modelate sub formă de bile mai mici sau mari în funcție de mărimea dorită. Totuși, ar fi bine să aibă aceeași dimensiune.
- Ce topping poți folosi pentru trufele cu mascarpone? Ciocolată albă, amăruie sau cu lapte, dar și pudră de cacao sau cafea instant.
- Când treci fiecare trufă prin ciocolata topită, folosește două furculițe pentru a-ți fi mai ușor. Lasă să se scurgă excesul de ciocolată în bol.
- Mic truc: poți lăsa trufele în congelator timp de 10 minute înainte să le învelești în ciocolata topită, care încă este caldă. Astfel își vor păstra forma.
Trufele cu mascarpone și Pișcoturi Boromir
Cu Pișcoturile Boromir, este simplu să obții trufele cu mascarpone. Gustul și textura fină a pișcoturilor se îmbină armonios cu brânza mascarpone și cu ciocolata albă. În prepararea Pișcoturilor Boromir folosim 26% ou și alte ingrediente de calitate pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului. Le poți comanda oricând din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, unde te așteaptă o colecție variată de ingrediente superioare și produse gata preparate.
Ingredients
Instructions
-
- Ia câte puțin din compoziția pentru trufele cu mascarpone și formează bile de aceeași dimensiune. Dacă este prea moale compoziția, las-o 15 minute în frigider înainte de modelare. După ce le-ai modelat, acoperă bilele cu o folie alimentară și lasă-le în frigider timp de 30 minute.
- Topește ciocolata la bain-marie, apoi trece prin ea trufele cu mascarpone cu ajutorul unor furculițe. Așază fiecare trufă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Te sfătuim să scurgi excesul de ciocolată topită într-un bol. Pudrează trufele cu pudră de cacao pentru un decor frumos. La final, lasă trufele la frigider timp de 15 minute înainte de servire.