Are gust de budincă și vară, este ușor cremos și dulce-acrișor. Ce să fie? Arpacașul fiert cu topping de căpșuni amintește de orezul cu lapte, însă parcă îl întrece în savoare.
În continuare vei găsi o rețetă gustoasă cu Arpacașul Boromir, ajutorul tău de nădejde când vrei să gătești bunătăți. Deși nu se prepară atât de rapid, este super ușor de făcut și rezultatul merită. În afară de căpșuni, poți folosi și alte topping-uri. Descoperă în continuare cum poți adapta rețeta.
Arpacaș fiert cu diferite arome
Arpacașul fiert în lapte poate fi aromatizat în mai multe moduri. Îl poți prepara cu migdale măcinate și ciocolată albă, mere și scorțișoară, dar poți pregăti și o variantă simplă, pe care să o completezi apoi cu sosuri de fructe, ciocolată, vanilie sau alte arome. Stafidele și merișoarele sunt alte ingrediente ce se potrivesc minunat cu arpacașul fiert.
Topping-ul de căpșuni din rețeta noastră poate fi înlocuit cu un sos de fructe de pădure, piersici și caise pentru un gust mai aromat, mango și ananas pentru o aromă exotică, sau vișine și cireșe pentru un gust mai acrișor.
Preferi un gust spicy? Folosește un mix de mirodeni: nucșoară, cuișoare și scorțișoară. Ghimbirul ras va intensifica gustul dulce-picant, așa că îl poți adăuga împreună cu condimentele dulci.
Rețeta noastră se prepară cu lapte de vacă și brânză mascarpone. Merge să folosești și lapte vegetal de cocos, soia, orz, migdale sau alt sortiment. Laptele vegetal merge înlocuit cu laptele de origine animală în funcție de preferințe. Dacă preferi o variantă de post sau vegană, poți folosi mascarpone vegan în locul brânzei mascarpone.
Multe bunătăți cu Arpacașul Boromir
Arpacașul Boromir conferă un gust aparte mâncărurilor datorită calității superioare. Aroma și textura ușor fermă a boabele de grâu se îmbină perfect cu textura cremoasă a budincii, cu prospețimea căpșunilor și cu fulgii de migdale.
Dacă vrei să încerci un alt desert simplu, cu gust tradițional, aruncă o privire la rețeta de griș cu lapte de pe blogul nostru. Tot acolo găsești și o rețetă de budincă cu griș și prune uscate, pe care o vei îndrăgi.
Pentru a obține un arpacaș de cea mai bună calitate, folosim boabe de grâu atent selecționate. Cu el gătești preparate precum salate, colivă, tradiționalele sărmăluțe, supe, ciorbe, plus multe alte delicii. Îl poți comanda oricând de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care te așteaptă nenumărate ingrediente.
Ingredients
Instructions
- Spală Arpacașul Boromir apoi lasă-l la hidratat timp de 1 oră în apă fiartă. După ce s-a scurs timpul, scurge arpacașul de apă și pune laptele la fiert. Când vezi că a început să fiarbă laptele, oprește focul și pune arpacașul în oala cu lapte.
- După ce s-a hidratat, pune pe foc oala cu arpacaș și lapte și fierbe amestecul timp de 10-15 minute.
- La final, oprește focul și amestecă arpacașul fiert cu brânza mascarpone și esența de vanilie. Pune arpacașul fiert în pahare și completează cu căpșuni fresh, fulgii de migdale și sirop de arțar. Poftă bună!