Brioșe de post cu multe afine

briose de post cu afine
Difficulty: Easy

Pufoase și foarte aromate, brioșele de post îi adună la un loc pe toți cei dragi. Deși nu conțin ouă, lapte sau unt, micile bunătăți îi încântă chiar și pe cei mai mofturoși dintre pofticioși. Și este atât de ușor să obții un gust de care nu te mai saturi!

În rețeta noastră regăsești gustul simplu, dar delicios al brioșelor cu afine, pe care le prepari cu Făina superioară Boromir. Sunt ideale de savurat în perioada postului, dar și în alte zile în care vrei să te bucuri de o gustare dulce light. Să îți mai spunem că se fac în cel mai scurt timp? Mai bine te convingi singur de cât de rapid se prepară.

Brioșe de post în mai multe variante

Brioșele de post sau vegane pot fi preparate cu orice lapte vegetal după cum îți place, de la lapte de soia, migdale, nuci, ovăz, până la laptele de cocos sau orez. Laptele vegetal poate fi completat și cu suc de lămâie sau portocale pentru a obține un gust mai aromat. De asemenea, în locul uleiul de măsline poți folosi ulei de floarea soarelui în funcție de ce ingrediente ai la îndemână.

Afinele dulci-acrișoare le conferă brioșelor un gust minunat, plin de prospețime. Totuși dacă preferi să le înlocuiești cu alte fructe, poți prepara muffins de post cu vișine, banane, căpșuni, zmeură sau altele pe placul tău.

În cazul în care vrei să faci o combinație inedită de arome, poți prepara brioșele de post cu mere, scorțișoară și morcovi rași. Descoperă pe blogul nostru o altă rețetă perfectă de post: prăjitură cu mere rumene, scorțișoară și aluat fraged. Iar dacă adori ciocolată, nu trebuie decât să adaugi fulgi de ciocolată neagră și să pregătești compoziția cu pudră de cacao astfel încât brioșele tale să iasă marmorate.

Cum prepari brioșele de post?

Când pregătești compoziția pentru muffins de post, trebuie să amesteci separat ingredientele uscate și cele umede. Cu toate astea, te sfătuim să amesteci zahărul cu ingredientele lichide astfel încât să se dizolve ușor.

Pentru ca textura brioșelor să iasă pufoasă și aerată, este esențial să nu insiști când amesteci cele două compoziții de ingrediente uscate și umede. Altfel, vei obține niște muffins tari și dense. Secretul este să încorporezi ușor amestecul de făină în compoziția umedă.

Mai apoi adaugi afinele congelate sau proaspete și umpli formele de muffins cu compoziție. După ce se termină postul, poți încerca și rețetele noastre de brioșe cu afine, ciocolată, unt de arahide sau muffins cu banane și nuci. Le găsești pe blogul Boromir alături de alte surprize culinare.

Muffins delicioase de post din Făina Boromir

Cu Făina albă superioară Boromir prepari cele mai bune brioșe de post. Datorită texturii fine și calității sale superioare, brioșele capătă un miez pufos și foarte aromat. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului.

Oricând vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu preparate savuroase, comandă online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro. Acolo te așteaptă nenumărate ingrediente de nelipsit și bunătăți pentru toate gusturile. Pentru un răsfăț minunat în zilele de post, alege sortimentul preferat din Colecția de Cozonaci Vegan Boromir. Sunt pufoși și bogați în arome, iar cremele lor de nucă, ciocolată sau nucă și stafide le conferă un gust pur și simplu irezistibil.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început amestecă într-un bol laptele de migdale, zahărul, uleiul de măsline și esența de vanilie. Trebuie să amesteci bine până când se dizolvă zahărul.
  • Într-un bol separat, amestecă Făina Boromir cu praful de copt și sarea. Poți cerne înainte făina și praful de copt. Urmează să torni compoziția lichidă peste amestecul de făină. Folosind o spatulă, amestecă ușor până când se încorporează făina. Nu insista prea mult, altfel brioșele vor căpăta o textură densă și nu aerată. Dacă mai rămân mici cocoloașe nu este nicio problemă. Adaugă afinele congelate sau proaspete, apoi amestecă ușor. Nu pune toate afinele, trebuie să mai păstrezi o parte și pentru ultimul pas.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C, apoi umple formele de brioșe cu compoziție, folosind o lingură sau o cupă pentru înghețată. Poți folosi o tavă specială de brioșe sau poți pune compoziția în forme de silicon de muffins pe care le așezi pe o tavă normală. Unge formele cu puțin ulei ca să se desprindă mai ușor la final.
  • Mai apoi poți introduce în compoziție câteva afine după cum preferi. Dacă vrei să obții un topping de zahăr ars, presară deasupra zahăr alb granulat. Lasă brioșele la rumenit în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute. După ce s-a scurs timpul, folosește o scobitoare pentru a vedea dacă sunt gata. Înainte de a le scoate din forme, mai lasă-le câteva minute la temperatura camerei. Savurează calde brioșele de post împreună cu familia și prietenii! Poftă bună!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *