
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Mai întâi dă pe răzătoare merele curățate, apoi amestecă-le cu zahărul. Pune amestecul într-o oală și călește la foc mic umplutura de mere până când se evapora de tot zeama. După ce ai oprit focul, adaugă scorțișoara și lasă umplutura la temperatura camerei.
- Urmează să prepari aluatul pentru plăcinta cu mere de post. Amestecă bine într-un bol mare uleiul de cocos, apa și zahărul, astfel încât să se dizolve zahărul.
- Dizolvă într-un vas mic bicarbonatul de sodiu în oțet, apoi adaugă-l împreună cu praful de copt peste amestecul de mai sus.
- Pune treptat Făina Boromir și amestecă cu spatula pentru a o incorpora cât mai bine în compoziție. Frământă cu mâna aluatul până când devine elastic și nelipicios.
- Apoi împarte-l în două bucăți egale și pune-le pe masa de lucru pudrată cu făină. Întinde pe rând fiecare bucată, folosind sucitorul. Foaia de aluat trebuie să fie subțire.
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C, apoi așază prima foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Poți presăra puțină făină înainte să pui foaia în tavă. Completează foaia cu umplutura de mere călite, apoi pune deasupra cealaltă foaie de aluat. După ce ai înțepat plăcinta cu furculița, las-o la rumenit timp de 25-30 minute în cuptorul preîncălzit. Pentru a obține un gust de caramel, poți presăra deasupra două linguri de zahăr tos înainte să o bagi în cuptor. Odată scoasă din cuptor, plăcinta cu mere de post va răspândi o mireasmă îmbietoare în toată bucătăria. Pudreaz-o cu zahăr și scorțișoară, apoi savureaz-o împreună cu toți cei dragi la masa în familie! Poftă bună!