Plăcintă cu mere de post bogată în arome

placinta cu mere de post reteta
Difficulty: Easy

Fragedă și foarte aromată, plăcinta cu mere de post se savurează până la ultima bucățică. Vei rămâne surprins de ce bunătate de plăcintă poate ieși fără să folosești ouă, unt sau lapte.

Cu gândul de a-ți oferi o surpriză dulce, vrem să împărtășim cu tine o rețetă simplă și rapidă de plăcintă de post cu umplutură bogată de mere. Preparate cu Făina albă superioară Boromir, foile fragede de aluat completează perfect scorțișoara și gustul dulce-acrișor al merelor rumene. De aromele sale parfumate te poți bucura oricând în timpul postului, fie că vrei să o servești alături de cei dragi la masa festivă sau în clipele de răsfăț petrecute în tihnă.

Răsfăț delicios: plăcinta cu mere de post

Acest desert de post cu mere îmbină cum nu se poate mai bine simplitatea, savoarea și prospețimea. Dar nu îl îndrăgim numai pentru gustul său, ci și pentru faptul că se prepară ușor din ingrediente simple, dar de cea mai bună calitate.

Pentru a obține un aluat fraged de post cu textura pufoasă, te sfătuim să folosești bicarbonat de sodiu și praf de copt. Astfel plăcinta va fi gata mai repede decât dacă ai pregăti un aluat dospit cu drojdie. De asemenea, îți propunem să înlocuiești uleiul de floarea soarelui cu uleiul de cocos dezodorizat sau uleiul de rapiță. Întrucât nu vei include ouă în rețeta de plăcintă cu mere de post, poți folosi turmeric pentru a-i conferi culoarea dorită.

Plăcintă fragedă cu aluat de post din Făina Boromir

Făina albă superioară Boromir îi conferă plăcintei un gust inconfundabil, absolut irezistibil. Datorită texturii sale mătăsoase, plăcinta iese fragedă, pufoasă și foarte delicioasă. În prepararea Făinii Boromir folosim doar boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului alături de o făină de calitate superioară.

Pe blogul Boromir găsești și alte rețete de post de care nu te mai saturi. Dacă vrei să celebrezi zilele speciale cu un deliciu minunat, poți prepara cea mai rapidă și gustoasă prăjitură de post cu cremă de vanilie și foietaj crocant. Încearcă și rețeta de frigănele din Cozonacul Vegan Boromir cu nuci. Este un desert vegan complet inedit și ușor de preparat, ideal pentru diminețile de răsfăț.

Găsești în Colecția Vegan și alte sortimente de post precum cozonacii cu cremă fină de ciocolată sau cu cremă de nuci și stafide. Poți comanda atât Cozonacii Vegan, cât și Făina Boromir din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, locul în care te așteaptă nenumărate surprize culinare.

Ingredients

Instructions

0/6 Instructions
  • Mai întâi dă pe răzătoare merele curățate, apoi amestecă-le cu zahărul. Pune amestecul într-o oală și călește la foc mic umplutura de mere până când se evapora de tot zeama. După ce ai oprit focul, adaugă scorțișoara și lasă umplutura la temperatura camerei.
  • Urmează să prepari aluatul pentru plăcinta cu mere de post. Amestecă bine într-un bol mare uleiul de cocos, apa și zahărul, astfel încât să se dizolve zahărul.
  • Dizolvă într-un vas mic bicarbonatul de sodiu în oțet, apoi adaugă-l împreună cu praful de copt peste amestecul de mai sus.
  • Pune treptat Făina Boromir și amestecă cu spatula pentru a o incorpora cât mai bine în compoziție. Frământă cu mâna aluatul până când devine elastic și nelipicios.
  • Apoi împarte-l în două bucăți egale și pune-le pe masa de lucru pudrată cu făină. Întinde pe rând fiecare bucată, folosind sucitorul. Foaia de aluat trebuie să fie subțire.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C, apoi așază prima foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Poți presăra puțină făină înainte să pui foaia în tavă. Completează foaia cu umplutura de mere călite, apoi pune deasupra cealaltă foaie de aluat. După ce ai înțepat plăcinta cu furculița, las-o la rumenit timp de 25-30 minute în cuptorul preîncălzit. Pentru a obține un gust de caramel, poți presăra deasupra două linguri de zahăr tos înainte să o bagi în cuptor. Odată scoasă din cuptor, plăcinta cu mere de post va răspândi o mireasmă îmbietoare în toată bucătăria. Pudreaz-o cu zahăr și scorțișoară, apoi savureaz-o împreună cu toți cei dragi la masa în familie! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *