Ce o să îți placă mai mult decât cheesecake-ul cu mango? Un cheesecake în patru straturi, cu sos de mango, cremă de dovleac, cremă de ciocolată și crustă din Pișcoturile Boromir. Delicios e puțin spus. Cu un astfel de desert îi surprinzi complet pe cei dragi indiferent de ocazie. Deși vei avea nevoie de ceva timp pentru rețeta noastră și vei folosi cuptorul, modul de preparare este foarte simplu. Pe Blogul Boromir te așteaptă mai multe rețete de cheesecake cu fructe, lămâie sau alte umpluturi, așa că aruncă o privire dacă ai nevoie de inspirație.
Pișcoturile Boromir, perfecte pentru cheesecake-ul cu mango
Când vine vorba de Pișcoturile Boromir, probabil că gândul ți se duce la tiramisu sau la tort diplomat, dar poți găti cu ele multe alte bunătăți precum tarte și deserturi la pahar. În prepararea Pișcoturilor folosim ingrediente alese cu grijă pentru ca tu să gătești cele mai gustoase deserturi. Crusta ușor crocantă din pișcoturi completează minunat straturile fine de cremă și gustul de mango. Poți comanda oricând Pișcoturile Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul nostru online în care găsești o gamă largă de produse de calitate.
Ingredients
Instructions
- Mai întâi te vei ocupa de crustă. Mărunțește Pișcoturile Boromir cu mâna sau cu ajutorul unui robot de bucătărie, apoi amestecă-le foarte bine cu untul topit și zahărul. Vei avea nevoie de o tavă rotundă cu marginea detașabilă și cu diametrul de 16 cm. Formează crusta în tavă presând ușor cu mâna. Acoperă crusta cu folie alimentară și las-o în frigider.
- Pentru a obține crema de ciocolată, trebuie să amesteci mai întâi crema de brânză cu zahărul folosind o spatulă. Adaugă ouăle și amestecă astfel încât să obții o compoziție omogenă și fină. Pune smântâna dulce într-o oală mică și încălzește-o la foc mic, apoi adaugă bucățelele de ciocolată și amestecă până când se topesc. Combină crema de brânză cu crema de ciocolată și amestecă bine. Pune compoziția peste crustă, acoper-o cu folie alimentară și pune-o în frigider.
- La acest pas te vei ocupa de crema de dovleac. Încălzește într-o oală piureul de dovleac. În funcție de preferințe, piureul de dovleac poate fi înlocuit cu piure de mango. Amestecă într-un bol mic amidonul cu 2 linguri de apă rece, apoi pune amestecul în piureul de dovleac. Gătește amestecul până când se îngroașă, având grijă să amesteci în tot acest timp pentru a nu se prinde de pereții oalei. Ar trebui să fiarbă cel puțin 2 minute. Amestecă crema de brânză cu zahărul, ouăle, piureul și smântâna dulce. Transferă crema de dovleac într-o pungă cu poș, apoi pune-o peste crema de ciocolată sub formă de spirală, pornind din centru spre margini.
- Preîncălzește cuptorul la 100-110 grade C, apoi rumenește cheesecake-ul intre 2 - 2 ore și 50 minute. La final baza trebuie să fie fermă, iar interiorul ușor moale. Oprește cuptorul, apoi lasă cheesecake-ul în el timp de 30 minute. Scoate-l din cuptor și lasă-l la răcit la temperatura camerei. După ce s-a răcit, pune-l în frigider și lasă-l timp de cel puțin 12 ore.
- După ce s-a scurs timpul, scoate marginea detașabilă a tăvii cu cheesecake și pregătește sosul de mango. Încălzește piureul de mango într-o oală până când atinge temperatura de 40 grade C. Amestecă zahărul și gelatina, apoi adaugă treptat în piure amestecul obținut. Amestecă bine în tot acest timp. Lasă-l la fiert timp de 10-15 secunde. Adaugă bucățelele de mango și zeama de lămâie. Amestecă bine și lasă sosul la răcit la temperatura camerei, apoi pune-l peste cheesecake. Ca să te bucuri de un gust răcoros, lasă cheesecake-ul în frigider cel puțin 1 oră înainte de servire. Poftă bună!