Creveți pane, crispy și ușor de făcut

creveti pane reteta
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 25 Mins

Surpriza culinară de azi? Creveți pane cu crustă super crispy. Sunt gata în mai puțin de 30 minute și au un gust pur și simplu delicios. Ți-am pregătit în continuare câteva idei de servire, dar și cum poți adapta rețeta ca să obții creveții prăjiți în crustă din Pesmetul Boromir.

Creveții pane cu crustă de Pesmet Boromir

Cu Pesmetul Boromir obții o crustă crispy și gustoasă, care completează perfect gustul creveților rumeni. Descoperă pe blogul nostru mai multe rețete pline de savoare:

midii pane

vinete pane

dovlecei pane

În prepararea Pesmetului Boromir folosim ingrediente atent selecționate pentru ca tu să gătești numai bunătăți. Îl poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteaptă o colecție variată de ingrediente și preparate de calitate superioară.

Sfaturi și trucuri de preparare creveți pane

• Pentru ca aromele să se întrepătrundă mai bine, după ce ai condimentat creveții, lasă-i în frigider timp de 10-15 minute.

• După ce îl treci prin făină și apoi prin ouăle bătute, scutură puțin crevetele pentru a îndepărta excesul de lichid.

• Prăjește creveții în câteva tranșe pentru a se rumeni mai rapid.

• Uleiul trebuie să aibă temperatura optimă de prăjire pentru ca creveții să se prăjească repede și să nu absoarbă mult ulei.

• Te sfătuim să îi prăjești pe fiecare parte, timp de 5 minute în total.

• Pentru un aspect plăcut, poți insera o scobitoare în câte doi creveți înainte de prăjire.

• În cazul în care preferi un gust ușor acrișor, poți stropi creveții pane cu zeamă de lămâie după ce i-ai prăjit.

• Creveții pot fi pregătiți atât la tigaie, cât și la cuptor. Îi poți rumeni în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 grade C, timp de 10-15 minute.

• Cu ce sosuri poți servi creveții pane?
– sos picant de roșii și ardei iute pentru un gust spicy
-sos de maioneză și usturoi sau muștar
-sos de iaurt grecesc, usturoi și ceapă verde sau mărar
-sos dulce-acrișor de soia și usturoi

• Ce garnituri se potrivesc perfect cu gustul lor?
-cartofi prăjiți sau copți, cartofi dulci
-tagliatelle cu unt sau alte tipuri de paste
-paste cu pesto
-salate de legume proaspete, salată grecească sau salată cu paste
-legume la grătar
-orez gătit în sos de roșii și usturoi

 

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Vei avea nevoie de 3 boluri și o farfurie plată. Amestecă într-un bol creveții cu sare, piper și pudră de usturoi. În farfurie amestecă făina și paprika. Bate ouăle în al doilea bol și pune Pesmetul Boromir în cel de-al treilea bol.
  • Încinge uleiul într-o tigaie adâncă până când ajunge la temperatura de 190 grade C. Dă fiecare crevete prin amestecul de făină, apoi prin ouăle bătute și la final prin pesmet.
  • Prăjește creveții în tigaie până când capătă o culoare aurie-maronie. Trebuie să îi rumenești pe-o parte și pe alta, timp de 5 minute în total. Te sfătuim să nu prăjești prea mulți creveți deodată ca să nu crească timpul de prăjire. Scoate creveții pane pe șervețele care să absoarbă excesul de ulei. Servește-i calzi alături de un sos dulce-acrișor de soia sau alături de un sos de iaurt grecesc și usturoi. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *