Category: Dulciuri
Cuisine: Internațional

Yields:
20 Servings
Difficulty: Medium
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi trebuie să prepari aluatul de eclere, după care te vei ocupa de cele trei creme și glazuri. Într-o oală medie amestecă apa, untul și sarea. Gătește compoziția la foc mediu până când se topește untul și începe să fiarbă. După ce ai dat la foc mic, adaugă Făina Boromir în ploaie și amestecă încontinuu ca să dispară cocoloașele. Amestecul trebuie gătit până când apare o peliculă albicioasă pe fundul oalei care indică faptul că s-a evaporat apa îndeajuns de mult. Apoi ia amestecul de pe foc și lasă-l deoparte să se mai răcească puțin.
- Preîncălzește cuptorul la 220 de grade C, după care poți continua cu aluatul pentru eclere. Adaugă ouăle pe rând în amestecul obținut la pasul anterior. După ce pui fiecare ou trebuie să amesteci foarte bine cu mixerul. După ce vei obține un aluat cremos, îl poți transfera într-o pungă cu poș și dui stelat. Pe tava tapetată cu hârtie de copt, formează eclere cu lungimea de aproape 10 cm între care trebuie să lași spațiu de 2-3 cm ca să se rumenească bine.
- Lasă eclerele la rumenit timp de 10 minute la 220 grade C, iar apoi poți reduce temperatura la 180 grade C. După 35-40 minute, eclerele sunt gata de scos din cuptor. Te sfătuim să nu deschizi deloc ușa cuptorului în tot acest timp, altfel textura lor nu va deveni pufoasă și aerată. Mai apoi, lasă-le la răcit și taie-le pe jumătate cu un cuțit foarte ascuțit. Trebuie să umpli eclerele cu cremă doar cu 2-3 ore înainte de a le savura și nu mai mult.
- Urmează să prepari crema de fistic. Pune fisticul și crema de whisky într-un robot de bucătărie. După ce ai obținut o textură fină, amestecă compoziția cu crema de brânză pe care trebuie să o mixezi bine înainte. Topește ciocolata albă și amestec-o cu crema de fistic și smântâna dulce. Mixează bine până când devine mai cremoasă și fermă. Poți pune și puțin amidon de porumb ca să se întărească mai ușor. Transferă crema într-o pungă cu poș, după care o poți folosi pentru a umple eclerele.
- Cum prepari crema de zmeură? Foarte simplu: gătește zmeura, zahărul, amidonul de porumb și apa într-o oală mică până când se gătesc fructele (5-6 minute). Pune amestecul într-un blender ca să obții o textură fină. Lasă compoziția la răcit, în timp ce te vei ocupa de frișcă. Mixează smântâna dulce până se întărește, după care trebuie să încorporezi ușor în ea mixul de zmeură. Smântâna trebuie să fie foarte rece când o mixezi. Înainte de preparare, lasă telurile mixerului în congelator.
- Ca să prepari crema de vanilie pentru eclere trebuie să amesteci ouăle cu amidonul și zahărul. Într-o oală mică gătește laptele cu esența de vanilie până când începe să fiarbă. Adaugă treptat laptele călduț peste ouă, amestecând energic. Gătește amestecul obținut la foc mic astfel încât să se îngroașe. După ce s-a făcut, adaugă untul și amestecă bine. Lasă crema la răcit, după care poți umple eclerele rămase cu ea.
- După ce ai umplut eclerele cu cremă, prepară glazurile. Toate cele trei glazuri se fac în câțiva pași simpli. Pentru fiecare trebuie să combini smântâna dulce cu ciocolata și să le gătești la foc mic până când se topește ciocolata. Pentru glazura de ciocolată și cafea trebuie să adaugi și ness, în timp ce pentru glazura de zmeură, trebuie să pui în amestec și zmeura dată prin blender.
- Înmoaie partea de sus a eclerelor cu cremă în glazuri și așază-le pe un platou mare. Le poți decora și cu fistic, nuci sau alune de pădure zdrobite, dar și bomboane mărunțite pentru o textură nemaipomenită. Poftă bună!