Eclere cu creme fine de vanilie, zmeură și fistic

eclere retete
Yields: 20 Servings Difficulty: Medium

Eclerele sunt vedetele dulci ale oricărei sărbători și petreceri. Crema fină completează minunat textura aerată a eclerului, iar glazura catifelată conferă un decor și gust încântător minunățiilor cremoase. Sunt un adevărat deliciu ce te cucerește de fiecare dată cu simplitatea formei și bogăția de arome.

Când se umple casa invitați și vrei să îi răsfeți cu deserturi minunate, îi poți surprinde plăcut cu rețetele noastre de eclere cu trei creme diferite de vanilie, zmeură și fistic. Vor arăta tare bine pe platourile festive! Preparate cu Făina superioară Boromir, cojile lunguiețe pe care le umpli cu cremă, capătă o formă și o aromă desăvârșită.

Eclere cu diferite arome irezistibile

Ne-am obișnuit cu rețetele clasice de eclere cu cremă de vanilie sau ciocolată, dar ce-ar fi să încercăm și alte combinații inedite de arome? Crema de vanilie se armonizează perfect și cu o glazură de zmeură sau alte fructe de pădure pe placul tău, iar decorul este pur și simplu fermecător. Pentru eclerele cu cremă de fistic poți prepara o glazură de cafea și ciocolată, în timp ce eclerele cu cremă de zmeură pot fi acoperite cu o glazură de ciocolată albă și bomboane zdrobite.

Pornind de la rețetele noastre de eclere, poți completa aromele cremelor și cu alte glazuri. Crema de fistic se potrivește foarte bine și cu o glazură de rom sau ciocolată simplă. Ca să obții un gust dulce-acrișor, merge de minune să glasezi eclerele cu cremă de zmeură cu o glazură de lămâie. De obicei decorăm eclerele cu cremă de vanilie cu frișcă sau ciocolată, însă putem obține un decor cu totul special dacă preparăm o glazură de caramel sărat.
 

Dacă vrei să experimentezi și cu alte gusturi, nu trebuie decât să umpli eclerele cu fel și fel de creme surprinzătoare. De la crema de mango, mentă și ceai verde, până la banane caramelizate, poți alege din foarte multe variante. Pe lângă glazura în care învelești eclerele, poți folosi și alte ingrediente magice precum fulgi de migdale, alune sau nuci zdrobite, și sprinkles.

Trucuri pentru a prepara eclerele perfecte

Ca să obții eclere cu o consistență aerată și textură ușor uscată, este esențial ca atunci când fierbi aluatul îl lași în continuare pe foc mic, chiar și după ce ai pus făina. Etapa de uscare a aluatului constă în evaporarea apei din compoziție, până când se formează o peliculă albă pe fundul vasului.

Când s-a mai răcit puțin aluatul trebuie să adaugi ouăle rând pe rând, amestecând bine după fiecare ou. Mai apoi pui aluatul într-o pungă cu poș și dui stelat, și formezi eclerele pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Te sfătuim ca după ce le-ai lăsat 10 minute la copt la temperatura de 220 grade C, să setezi temperatura la 180 grade C și să le rumenești pentru încă 35-40 de minute fără să deschizi ușa cuptorului.

Eclere pufoase din Făina Boromir

Făina Boromir este preparată prin măcinarea fină a boabelor de grâu alese cu grijă, astfel încât să devină foarte mătăsoasă. Textura și aroma sa conferă deserturilor și altor mâncăruri un gust inconfundabil. Pe blog ți-am pregătit și o rețetă tradițională de plăcintă țărănească cu mere rumene, dar și o rețetă de gofre sau vafe belgiene de care nu te mai saturi.

O găsești oricând pe boromirmarket.ro, magazinul online în care te așteaptă toate bunătățile Boromir pe care le-am pregătit cu mare drag pentru tine. De sărbători, bucură-te împreună cu cei dragi și de prăjitura fină tiramisu sau cremșnit după rețetele de pe blog. Dacă nu ai destul timp să prepari fel și fel de delicatese, comandă prăjituri cu fructe, cafea sau nuci, pișcoturi aromate și crocante, fursecuri cu ciocolată și multe alte delicii pe placul întregii familii.

Ingredients

0/38 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/8 Instructions
  • Mai întâi trebuie să prepari aluatul de eclere, după care te vei ocupa de cele trei creme și glazuri. Într-o oală medie amestecă apa, untul și sarea. Gătește compoziția la foc mediu până când se topește untul și începe să fiarbă. După ce ai dat la foc mic, adaugă Făina Boromir în ploaie și amestecă încontinuu ca să dispară cocoloașele. Amestecul trebuie gătit până când apare o peliculă albicioasă pe fundul oalei care indică faptul că s-a evaporat apa îndeajuns de mult. Apoi ia amestecul de pe foc și lasă-l deoparte să se mai răcească puțin.
  • Preîncălzește cuptorul la 220 de grade C, după care poți continua cu aluatul pentru eclere. Adaugă ouăle pe rând în amestecul obținut la pasul anterior. După ce pui fiecare ou trebuie să amesteci foarte bine cu mixerul. După ce vei obține un aluat cremos, îl poți transfera într-o pungă cu poș și dui stelat. Pe tava tapetată cu hârtie de copt, formează eclere cu lungimea de aproape 10 cm între care trebuie să lași spațiu de 2-3 cm ca să se rumenească bine.
  • Lasă eclerele la rumenit timp de 10 minute la 220 grade C, iar apoi poți reduce temperatura la 180 grade C. După 35-40 minute, eclerele sunt gata de scos din cuptor. Te sfătuim să nu deschizi deloc ușa cuptorului în tot acest timp, altfel textura lor nu va deveni pufoasă și aerată. Mai apoi, lasă-le la răcit și taie-le pe jumătate cu un cuțit foarte ascuțit. Trebuie să umpli eclerele cu cremă doar cu 2-3 ore înainte de a le savura și nu mai mult.
  • Urmează să prepari crema de fistic. Pune fisticul și crema de whisky într-un robot de bucătărie. După ce ai obținut o textură fină, amestecă compoziția cu crema de brânză pe care trebuie să o mixezi bine înainte. Topește ciocolata albă și amestec-o cu crema de fistic și smântâna dulce. Mixează bine până când devine mai cremoasă și fermă. Poți pune și puțin amidon de porumb ca să se întărească mai ușor. Transferă crema într-o pungă cu poș, după care o poți folosi pentru a umple eclerele.
  • Cum prepari crema de zmeură? Foarte simplu: gătește zmeura, zahărul, amidonul de porumb și apa într-o oală mică până când se gătesc fructele (5-6 minute). Pune amestecul într-un blender ca să obții o textură fină. Lasă compoziția la răcit, în timp ce te vei ocupa de frișcă. Mixează smântâna dulce până se întărește, după care trebuie să încorporezi ușor în ea mixul de zmeură. Smântâna trebuie să fie foarte rece când o mixezi. Înainte de preparare, lasă telurile mixerului în congelator.
  • Ca să prepari crema de vanilie pentru eclere trebuie să amesteci ouăle cu amidonul și zahărul. Într-o oală mică gătește laptele cu esența de vanilie până când începe să fiarbă. Adaugă treptat laptele călduț peste ouă, amestecând energic. Gătește amestecul obținut la foc mic astfel încât să se îngroașe. După ce s-a făcut, adaugă untul și amestecă bine. Lasă crema la răcit, după care poți umple eclerele rămase cu ea.
  • După ce ai umplut eclerele cu cremă, prepară glazurile. Toate cele trei glazuri se fac în câțiva pași simpli. Pentru fiecare trebuie să combini smântâna dulce cu ciocolata și să le gătești la foc mic până când se topește ciocolata. Pentru glazura de ciocolată și cafea trebuie să adaugi și ness, în timp ce pentru glazura de zmeură, trebuie să pui în amestec și zmeura dată prin blender.
  • Înmoaie partea de sus a eclerelor cu cremă în glazuri și așază-le pe un platou mare. Le poți decora și cu fistic, nuci sau alune de pădure zdrobite, dar și bomboane mărunțite pentru o textură nemaipomenită. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *