Category: Dulciuri
Cuisine: Internațional

Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Pentru început, combină ingredientele uscate într-un bol mare: Făina Boromir, sarea, zahărul și praful de copt. Mai apoi amestecă în alt bol oul bătut cu laptele și esența de vanilie. Combină cele două compoziții și adaugă untul topit și răcit. Nu trebuie să amesteci prea mult în compoziție, ci doar atât cât să se omogenizeze. Altfel textura nu va ieși atât de aerată. Pentru a obține gofre sărate, renunță la zahăr și adaugă în compoziție cașcaval sau parmezan ras, mărar tocat, bacon tocat și puțină sare.
- Trebuie să le rumenești apoi în aparatul de waffles preîncălzit. Dacă crezi că este nevoie, unge aparatul cu puțin ulei înainte să le coci. Poți turna 80-120ml pentru fiecare gofră, după care urmează să nivelezi compoziția cu o spatulă. Închide aparatul și coace-le timp de 3-5 minute până când devin ușor maronii.
- Pentru ocaziile speciale poți folosi și un aparat pentru vafe în formă de inimă. În cazul în care preferi cuptorul, poți lasă la rumenit gofrele în cuptorul preîncălzit la 95 de grade C timp de aproximativ 30 de minute. Totuși, vei avea nevoie de forme speciale de waffles din silicon, pe care să le pui pe tavă.
- După ce le-ai decorat cu topping-ul preferat, savurează gofrele calde alături de cei dragi. În combinație cu un sos de ciocolată albă și fructe roșii, dulci-acrișoare, aceste bunătăți te vor surprinde cu bogăția de arome și decorul încântător! Poftă bună!