Foietaj cu caramel și nuci pralinate

foietaj cu caramel reteta
Yields: 3 Servings Difficulty: Easy

Caramel, foietaj crocant și multă finețe. Pe scurt, desertul perfect pentru orice ocazie. Foietajul cu caramel este propunerea noastră de astăzi atât pentru zilele speciale, cât și pentru micile răsfățuri de zi cu zi.

Rețeta cu care vrem să te surprindem se prepară ușor și rapid cu Foile de Cremșnit Boromir. Pentru mai multă inspirație, descoperă în continuare despre combinațiile de arome și texturi pe care le poți face pornind de la rețeta noastră.

Variante delicioase de foietaj cu caramel

Decorul său, gustul fin și contrastul de texturi transformă foietajul cu caramel în deliciul numai bun de împărțit cu cei dragi la masa festivă. În locul miezului de nucă, poți folosi alune de pădure sau migdale caramelizate.

Dacă preferi un gust dulce-sărat, te sfătuim să adaugi în caramel și un vârf de sare. Noi am preparat o cremă de vanilie cu frișcă ca să obținem o textură ușor aerată. Totuși merge să completezi crema cu brânză mascarpone sau unt pentru un gust mai bogat.

Cum obții foietajul rotund? Pentru ca forma foietajului să iasă foarte bine, te sfătuim să folosești un cuțit foarte ascuțit și un bol de dimensiune mică pentru a decupa fiecare foaie de foietaj. Din foietajul rămas poți pregăti un desert la pahar cu cremă de vanilie și fructe după rețeta de pe Blogul Boromir. Tot acolo găsești multe alte rețete: foietaje cu topping de ciocolată, mere și scorțișoară sau gem de fructe dulci-acrișoare.

Foietaje cu caramel din Foile de Cremșnit Boromir

Din Foile de Cremșnit Boromir obții un desert cu caramel plin de savoare. Caramelul fin, foietajul crunchy și crema fină de vanilie cu frișcă se armonizează minunat. Nucile pralinate vin în completarea gustului și aspectului său.

Comandă online Foile de Cremșnit de pe boromirmarket.ro, magazinul unde găsești ingredientele de cea mai bună calitate, cu care gătești numai bunătăți. În prepararea Foilor de Cremșnit Boromir folosim ingrediente alese cu mare grijă pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului.

foietaj cu caramel si nuci pralinate

Ingredients

0/17 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Mai întâi pregătește crema de vanilie și frișca. Încălzește laptele într-o oală până când devine fierbinte. Dacă nu folosești esență de vanilie, trebuie să pui și păstaia de vanilie în oală.
  • Mixează ouăle cu zahărul, adaugă amidonul de porumb, apoi amestecă și toarnă treptat laptele. Amestecă până când se omogenizează.
  • Fierbe compoziția de ouă în oală în care ai încălzit laptele până când se îngroașă. Ar trebui să o mai lași pe foc 2-3 minute după ce a început să fiarbă. Amestecă în tot acest timp pentru a evita formarea cocoloașelor.
  • Ca să nu se formeze o crustă la suprafață, acoperă crema cu folie după ce s-a făcut. Mixează smântâna foarte rece până când obții o frișcă aerată. Te sfătuim să lași în congelator paletele mixerului înainte să mixezi smântâna dulce. Combină apoi crema rece de vanilie cu frișca. Transferă crema într-o pungă tip poș cu dui stelat.
  • Decupează fiecare Foaie de Cremșnit Boromir folosind un bol și un cuțit foarte ascuțit. Așază pe farfurie o foaie rotundă, pune o parte din crema de vanilie, apoi completează cu încă o foaie. Pune deasupra încă un strat de cremă și ultima foaie de cremșnit.
  • Pune zahărul și apa într-o oală mică și topește-l la foc mic. După ce s-a topit, adaugă smântâna dulce și amestecă bine. Gătește caramelul până când se îngroașă, apoi lasă-l la răcit.
  • La final caramelizează nucile într-o tigaie cu zahăr, având grijă să amesteci mereu pentru a nu se arde. Trece prin caramel foile pe care le vei pune deasupra, pe ambele părți, așază-le peste cremă și completează cu nucile caramelizate. Foietajul cu caramel este gata să împartă zâmbete la masă. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *