Yields:
12 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Într-o oală medie, topește margarina la foc mic, apoi adaugă laptele de soia și uleiul de floarea soarelui. Merge să folosești și alte tipuri de lapte vegetal în funcție de preferințe. Amestecă bine, apoi ia oala de pe foc și las-o deoparte.
- Într-un bol mare amestecă Făina Boromir, jumătate din cantitatea de zahăr, praful de copt și sarea. În mijlocul amestecului fă o adâncitură și toarnă treptat compoziția lichidă.
- Amestecă bine, după care te poți apuca să frămânți cu mâna astfel încât să obții un aluat omogen, ușor lipicios. Împarte aluatul în bucăți egale pe care trebuie să le modelezi mai apoi cu mâna sub forma unor chiftele mari și turtite. Le poți găuri în mijloc cu degetele dacă vrei să obții un aspect deosebit. Vei avea nevoie de puțină făină pentru modelare pentru ca aluatul să nu se lipească de mâini.
- Urmează să rumenești gogoșile de post în ulei încins. Înainte să le prăjești în tigaie, poți verifica dacă temperatura uleiului încins este îndeajuns de ridicată. Dacă pui în tigaie o bucățică de aluat și începe să plutească îndată, înseamnă că în 45-50 de secunde, temperatura uleiului va ajunge la gradul optim de prăjire. Rumenește gogoșile timp de 3-5 minute pe fiecare parte astfel încât să devină aurii. Scoate-le apoi pe șervetele de bucătărie care să absoarbă uleiul în exces. Pentru un gust și decor simplu, pudrează-le cu zahărul rămas! Iar dacă vrei să obții un gust mai bogat, servește-le cu gem dulce-acrișor de prune sau altul pe placul tău. Poftă bună!