Gogoși de post foarte pufoase și bune la gust

gogosi de post pufoase reteta
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy

Cât de minunat poate fi să savurezi gogoșile de post pufoase și moi alături de un gem dulce acrișor! Servite simple sau cu orice umplutură îți face cu ochiul, aceste bunătăți promit clipe foarte dulci în perioada postului.

Rețeta noastră de gogoși fără ouă, lapte sau unt se prepară ușor cu Făina superioară Boromir, ajutorul de nădejde ce le conferă un gust desăvârșit. Dar îți promitem că nu le vei îndrăgi doar pentru savoarea lor, ci și pentru faptul că sunt foarte versatile.

Gogoșile de post pot fi prăjite în ulei sau rumenite în cuptor, pot fi făcute sub multe forme în funcție de preferințe și pot fi umplute cu tot ce poate fi mai gustos. Gemurile, dulceața, cremele vegane și siropurile completează minunat textura lor pufoasă și gustul aromat.

Cum preparăm cele mai pufoase gogoși de post?

Pentru rețeta de gogoși de post, nu ai nevoie decât de ingrediente simple, dar de o calitate excelentă. În locul laptelui poți folosi ce lapte vegetal îți place: de migdale, soia, cocos, orez sau grâu. De asemenea, vei avea nevoie de margarină vegetală și ulei de floarea soarelui pentru ca gogoșile să capete textura dorită. Noi nu am folosit drojdie pentru aluatul de post, ci praf de copt. Astfel am scurtat timpul de preparare.

Pentru un plus de aromă, poți adăuga coajă rasă de lămâie și esență de vanilie sau rom după cum îți place. După ce ai frământat aluatul până când a devenit omogen și ușor lipicios, trebuie să-l împarți în bucățele și să modelezi gogoșile.

La final le prăjești în ulei sau le rumenești în cuptor la 180 de grade C până când capătă o crustă aurie, ușor maronie. Merge să servești apoi gogoșile rumene cu gem de fructe, cremă de ciocolată de post sau pudrate cu zahăr și scorțișoară.

Gogoși delicioase de post cu Faina Boromir

Cu Făina albă superioară obții gogoșile perfecte de post. Calitatea ei superioară și textura deosebită le conferă gogoșilor un miez foarte pufos și un gust căruia nu-i poți rezista. Pe blogul nostru ți-am pregătit și alte rețete de gogoși pe care le poți încerca după ce se termină postul.

Tot acolo găsești o rețetă ușoară savarine de post cu frișcă din năut și felii însiropate de cozonac, dar și o rețetă super rapidă de prăjitură de post cu cremă de vanilie și foietaj crocant, deliciul ideal de împărțit cu cei dragi în zilele speciale.

În prepararea Făinii Boromir se folosesc boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai la dispoziție o făină de cea mai bună calitate. O poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteaptă o gamă variată de ingrediente și bunătăți gata preparate. Descoperă noua colecție de Cozonaci Vegan cu creme fine și miez foarte aromat, deliciile de care nu te mai saturi în zilele de post.

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Într-o oală medie, topește margarina la foc mic, apoi adaugă laptele de soia și uleiul de floarea soarelui. Merge să folosești și alte tipuri de lapte vegetal în funcție de preferințe. Amestecă bine, apoi ia oala de pe foc și las-o deoparte.
  • Într-un bol mare amestecă Făina Boromir, jumătate din cantitatea de zahăr, praful de copt și sarea. În mijlocul amestecului fă o adâncitură și toarnă treptat compoziția lichidă.
  • Amestecă bine, după care te poți apuca să frămânți cu mâna astfel încât să obții un aluat omogen, ușor lipicios. Împarte aluatul în bucăți egale pe care trebuie să le modelezi mai apoi cu mâna sub forma unor chiftele mari și turtite. Le poți găuri în mijloc cu degetele dacă vrei să obții un aspect deosebit. Vei avea nevoie de puțină făină pentru modelare pentru ca aluatul să nu se lipească de mâini.
  • Urmează să rumenești gogoșile de post în ulei încins. Înainte să le prăjești în tigaie, poți verifica dacă temperatura uleiului încins este îndeajuns de ridicată. Dacă pui în tigaie o bucățică de aluat și începe să plutească îndată, înseamnă că în 45-50 de secunde, temperatura uleiului va ajunge la gradul optim de prăjire. Rumenește gogoșile timp de 3-5 minute pe fiecare parte astfel încât să devină aurii. Scoate-le apoi pe șervetele de bucătărie care să absoarbă uleiul în exces. Pentru un gust și decor simplu, pudrează-le cu zahărul rămas! Iar dacă vrei să obții un gust mai bogat, servește-le cu gem dulce-acrișor de prune sau altul pe placul tău. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *