Ceva crocant, ceva moale la interior și super gustos? Măslinele pane le bifează pe toate, fiind o alegere minunată când vrei o gustare rapidă. Știm prea bine cum e cu poftele, așa că pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă simplă de măsline prăjite în crustă de Pesmet Boromir. Pe lângă asta, vei găsi mai jos sugestii de servire ca să poți adapta rețeta după cum preferi.
Măsline prăjite în crustă de Pesmet Boromir
Preparate cu Pesmetul Boromir, măslinele pane capătă o crustă crispy și gustoasă. Micile bunătăți pot fi servite ca aperitive la masa festivă, dar și în zilele obișnuite când vrei o gustare. Poți comanda oricând Pesmetul Boromir din magazinul nostru online, boromirmarket.ro. În prepararea lui folosim ingrediente de calitate superioară pentru ca tu să ai la dispoziție un ajutor de nădejde în bucătărie. Acolo găsești o gamă largă de ingrediente cu care poți găti nenumărate preparate.
Sfaturi de preparare măsline pane
• După ce ai dat măslinele prin făină, trebuie să le dai prin compoziția de apă combinată cu făină. În funcție de preferințe, în locul apei poți folosi 1 ou bătut, pe care trebuie să-l amesteci cu făină.
• Ca să dai măslinele prin compoziția de apă și făină, folosește o scobitoare mai lungă.
• Dacă vrei să obții o crustă mai aromată, completează Pesmetul Boromir cu parmezan.
• Te sfătuim să prăjești măslinele în baie de ulei, în câteva tranșe. Dacă prăjești mai puține măsline în același timp, se vor face mai repede și nu vor absorbi la fel de mult ulei.
• În cazul în care nu vrei să le prăjești, le poți rumeni în cuptor.
• Noi am completat măslinele prăjite cu un sos de cremă de brânză, smântână și verdețuri. Verdețurile pot fi tocate mărunt și adăugate la final sau pot fi date la blender împreună cu celelalte ingrediente pentru sos.
• Cu ce alte sosuri poți servi măslinele pane?
-sos de maioneză și lămâie și usturoi pentru un gust ușor acrișor
-sos de iaurt și usturoi
-sos tzatziki pentru un gust mediteraneean
-sos de soia și miere pentru un gust dulce-sărat
-sos de roșii și ardei iuți pentru un gust spicy
• Dacă vrei să încerci și alte rețete de gustări prăjite, aruncă o privire pe blogul nostru. De acolo afli cum prepari:
–dovlecei pane cu parmezan
Ingredients
Instructions
- Amestecă într-un bol făina cu apa și sarea. Dacă nu este îndeajuns de groasă compoziția, mai poți adăuga făină. Pune în alt bol făina pentru pudrare, apoi pune Pesmetul Boromir într-un alt treilea vas.
- Tăvălește măslinele în bolul cu făina pentru pudrare, apoi înfige în ele o scobitoare lungă și dă-le pe rând prin amestecul de făină și apă. Urmează să le dai prin Pesmetul Boromir. Așază-le pe un platou cât timp încingi uleiul în tigaie.
- Prăjește măslinele în baie de ulei, în câteva tranșe, până când capătă o crustă aurie-maronie și crocantă. Scoate-le apoi pe șervețele absorbante pentru a elimina excesul de ulei.
- Ca să pregătești sosul de brânză, pune toate ingredientele într-un blender și mixează până când obții o textură fină. Verdețurile proaspete pot fi adăugate înainte sau după mixare în funcție de preferințe. Servește măslinele pane cu sosul de brânză pentru un răsfăț delicios. Poftă bună!