
Prăjitura cu cremă de vanilie te surprinde prin simplitate și gust. Crema de vanilie și pișcoturile aromate creează o combinație cu adevărat delicioasă. Rețeta de azi este rapidă, fără coacere și perfectă pentru orice ocazie. Ce ingredient îi conferă un gust unic prăjiturii cu cremă de vanilie? Pișcoturile Boromir. Dacă îți plac mult deserturile cu vanilie, aruncă o privire pe blogul nostru și la rețetele următoare:
Sfaturi pentru prăjitura cu cremă de vanilie
- Pentru crema de vanilie poți folosi gălbenușuri în locul ouălor întregi. Astfel vei obține o culoare mai galbenă. Dar va trebui să crești cantitatea de gălbenușuri.
- Este esențial să amesteci încontinuu în crema de vanilie până când se îngroașă.
- Crema de vanilie trebuie să fie călduță și nu foarte groasă când o pui peste pișcoturile din tavă. Aceasta trebuie să fie puțin mai lichidă decât crema pentru prăjitura cremșnit.
- Când înmoi pișcoturile în lapte ai grijă să nu se îmbibe cu mult lichid. Îți recomandăm să le înmoi rapid.
- Prăjitura cu cremă de vanilie poate fi ornată cu fructe proaspete, frișcă, fulgi de cocos sau fulgi de migdale.
Prăjitură cu cremă de vanilie și Pișcoturi Boromir
Prăjitura cu cremă de vanilie este desăvârșită de gustul și textura Pișcoturilor Boromir. În prepararea Pișcoturilor Boromir cu 26% ou folosim ingrediente atent selecționate pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică. Poți comanda oricând Pișcoturile Boromir din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, unde te așteaptă o colecție variată de ingrediente. Tot acolo găsești și Făina albă Superioară Boromir, pe care o poți folosi pentru rețeta de prăjitură cu cremă de vanilie.
Ingredients
- Pentru crema de vanilie:
- Pentru decor:
Instructions
-
Crema de vanilie:
- Mai întâi pune într-o oală medie ouăle, zahărul, zahărul vanilat și vârful de sare, apoi amestecă bine. Toarnă o parte din lapte și adaugă Făina Boromir. Amestecă foarte bine astfel încât să nu mai fie cocoloașe. Adaugă laptele rămas.
- Pune oala pe foc mic-mediu și amestecă încontinuu până când se îngroașă crema de vanilie. Crema nu trebuie să fie la fel de groasă ca cea pentru prăjitura cremșnit, ci trebuie să fie puțin lichidă pentru a putea intra printre pișcoturile din tavă. Totuși, nu trebuie să fie nici foarte lichidă pentru că altfel crema se va scurge de deasupra prăjiturii la căldură.
- După ce ai obținut o cremă mai consistentă, adaugă untul, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. Amestecă până când se omogenizează, apoi las-o să se mai răcească puțin. Asamblarea prăjiturii:
- Pregătește o tavă rotundă cu marginea detașabilă, cu diametrul de aproximativ 21 cm. Decupează o foaie de copt sub formă rotundă în funcție de diametrul tăvii. Pune foaia de copt pe fundul tăvii, apoi taie în jumătate Pișcoturile Boromir. Înmoaie-le pe rând în lapte și pune-le în tavă, sub formă circulară, astfel încât să nu mai rămână niciun spațiu liber. Când înmoi pișcoturile trebuie să ai grijă să nu fie îmbibate cu mult lapte. Acestea pot fi ușor ferme.
-
-