Tort cremșnit, rapid și ușor de făcut

tort cremsnit
Yields: 7 Servings Difficulty: Easy

Bucuriile se împart în doi, mai ales când vine vorba despre tortul cremșnit. Aromată și gustoasă, crema de vanilie completează minunat Foile de Cremșnit Boromir, iar căpșunile proaspete întregesc decorul. Abia aștepți să-l împarți cu cei dragi, atât de bun e! Rețeta de astăzi este perfectă pentru Valentine’s Day, dar și pentru alte zile speciale. După cum vei vedea, tortul cremes se face fără prea mult efort. Tot pentru Ziua Îndrăgostiților poți încerca următoarele rețete:

cremșnit la pahar

prăjitură cu cremă de unt și ciocolată

bombe tiramisu din pișcoturi

Tort cremșnit cu Foile Boromir

Preparat cu Foile de Cremșnit Boromir, tortul cremșnit are un gust delicios și este gata îndată. Trebuie doar să pregătești crema de vanilie, să tai în bucățele foile de cremșnit și apoi să asamblezi tortul. Pentru ca tu să gătești numai bunătăți cu Foile de Cremșnit Boromir, folosim în prepararea lor ingrediente alese cu grijă. Fiecare pachet conține trei foi cu care poți prepara atât deserturi, cât și aperitive. Comandă-le online din magazinul nostru, boromirmarket.ro, unde găsești o colecție variată de ingrediente de calitate, dar și delicii gata preparate.

ingrediente tort cremsnit

Sfaturi pentru tortul cremșnit

  • Dacă vrei să obții o cremă de vanilie mai galbenă, te sfătuim să folosești doar gălbenușuri și nu ouă întregi. În acest caz, va trebui să mărești cantitatea de gălbenușuri.
  • Când pui pe foc compoziția pentru crema de vanilie, este esențial să amesteci încontinuu până când se îngroașă. În acest fel nu se va lipi de oală, iar temperatura compoziției nu va crește mai mult decât trebuie.
  • Ca să se îngroașe crema de vanilie în cel mai scurt timp, te sfătuim să folosești amidon de porumb. Acesta poate fi înlocuit cu făină, dar va fi nevoie să crești cantitatea.
  • În locul esenței de vanilie, poți folosi păstaie de vanilie pentru a obține un gust mai intens.
  • Îți place mult ciocolata? Atunci încearcă varianta cu cremă de ciocolată. Trebuie doar să adaugi în plus în crema fierbinte bucățele de ciocolată amăruie și să amesteci până când se topesc și se omogenizează.
  • Atunci când asamblezi tortul cremșnit, crema de vanilie trebuie să fie călduță, nu fierbinte sau rece.
  • Ar fi bine ca tortul cremșnit să fie consumat în cel mult 2 zile.

tort cremsnit reteta

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings
  • Pentru crema de vanilie:
  • Pentru decor:

Instructions

0/7 Instructions
    Crema de vanilie:
  • Într-o oală medie ca mărime pune ouăle, zahărul, zahărul vanilat și vârful de sare, apoi amestecă bine. Adaugă o parte din lapte și amidonul de porumb, apoi amestecă până când dispar cocoloașele. Toarnă laptele rămas și amestecă.
  • După ce s-a omogenizat compoziția, lasă oala la foc mic-mediu. Amestecă încontinuu până când se îngroașă mult crema de vanilie. În aproximativ 15 minute ar trebui să fie gata.
  • După ce crema de vanilie s-a îngroșat îndeajuns, adaugă untul, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. Amestecă până la omogenizare, apoi las-o să se mai răcească puțin.
  • Asamblarea tortului cremșnit:
  • Taie cele 3 Foi de Cremșnit Boromir în pătrate mici, cu latura de aproximativ 3 cm. Nu este nevoie să le tai perfect, bucățelele pot varia în dimensiune și formă. Te sfătuim să folosești un cuțit foarte bine ascuțit.
  • Într-un bol mare, amestecă ușor pătrățelele de foi de cremșnit cu aproape toată crema de vanilie. Va trebui să păstrezi puțină cremă și pentru ornarea tortului cremșnit. Este esențial ca crema de vanilie să fie călduță când o amesteci cu bucățelele tăiate.
  • Pune o folie alimentară într-o tavă rotundă cu marginea detașabilă și diametrul de 21 cm. Transferă în tavă amestecul obținut la pasul 5. Nivelează cu spatula, apoi acoperă tortul cu folie alimentară și lasă-l în frigider până când se întărește crema.
  • Ornarea tortului:
  • Înainte de servire, mărunțește foaia de cremșnit, amestec-o cu zahăr pudră, pune-o într-o tavă mare tapetată cu hârtie de copt și rumenește-o până când capătă o culoare ușor aurie. Scoate tortul din tavă și îndepărtează folia alimentară. Decorează-l apoi cu foietajul mărunțit, formează spirale cu poșul din crema de vanilie rămasă și adaugă căpșuni proaspete. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *