Prăjitură cu mac și foi pufoase

prajitura cu mac reteta
Difficulty: Easy

Prăjitura cu mac îți răsfață simțurile cu mixul delicios dintre crema cu semințe de mac și pandișpanul pufos. Este un desert în straturi irezistibil, numai bun de servit de sărbători, la petreceri, dar și în zilele obișnuite.

De data asta vrem să te inspirăm cu o rețetă simplă de prăjitură cu mac. Preparat cu Făina superioară Boromir, acest deliciu îi va cuceri complet pe cei dragi. Cu siguranță va deveni vedeta dulce a ocaziilor speciale.

O surpriză tare dulce: prăjitura cu mac

Prăjitura cu mac îmbină perfect foile de aluat, preparate cu cacao, și umplutura bogată cu mac. Cum o prepari ușor? Pregătești umplutura de mac și foile de aluat, apoi asamblezi prăjitura și o rumenești în cuptor.

Crema de mac poate fi completată și cu o cremă de vanilie sau unt după cum preferi. Aruncă o privire pe blog ca să vezi ce alte sfaturi ți-am pregătit pentru crema pasticcera. Ca să îi conferi prăjiturii cu mac mai multă prospețime, poți pune vișine peste crema de mac. Gustul lor dulce-acrișor se potrivește foarte bine în această combinație.

Prăjitura cu mac, mai pufoasă cu Făina Boromir

Datorită Făinii superioare Boromir, prăjitura cu semințe de mac capătă o textura pufoasă și un gust absolut delicios. Foile pufoase de aluat se împletesc cum nu se poate mai bine cu crema de mac. Încearcă și rețeta noastră de prăjitură cu morcovi de pe blog. Este o bunătate de desert cu miez aromat și glazură de mascarpone.

Pentru ca tu să ai parte de un ajutor de nădejde în bucătărie, folosim în prepararea Făinii albe Boromir boabe de grâu alese cu mare grijă. O găsești online pe boromirmarket.ro, magazinul din care comanzi oricând ingredientele de care ai nevoie, dar și preparate de cea mai bună calitate.

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Pentru început trebuie să te ocupi de foile de aluat. Amestecă Făina Boromir, margarina și celelalte ingrediente pentru aluat, apoi împarte-l în două bucăți și întinde-le cu sucitorul pe masa pudrată cu făină. Preîncălzește cuptorul la 150 de grade C, apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt și așază prima foaie de aluat în ea. Poți unge foaia cu gem de fructe dacă vrei să te bucuri de un gust ușor acrișor.
  • Intre timp prepară crema de mac. Mixează într-un bol ouăle cu zahărul, apoi completează cu untul, semințele de mac și restul ingredientelor pentru umplutură.
  • La final întinde umplutura de mac peste foaia de aluat, apoi pune deasupra cealaltă foaie. Rumenește prăjitura cu mac în cuptor timp de 40-45 minute. Înainte de servire presară deasupra zmeură sau alte fructe pe placul tău ca să te bucuri de un gust fresh. Poftă bună!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *